Ο Νίκος Γκέλια μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα για τη συμμετοχή του στο σίριαλ του Mega «Το Ναυάγιο», για ξενοφοβικές επιθέσεις που έχει δεχτεί, για ένα ευτράπελο στην καριέρα του, αλλά και για την τεσσάρων ετών κόρη του.

Αναφερόμενος στην πρόταση να συμμετάσχει στη σειρά «Το Ναυάγιο» και την ταινία-ορόσημο στην καριέρα του, είπε:

«Όταν γυρίζαμε το "Μαύρο ρόδο", μου έγινε η πρόταση για το "Ναυάγιο". Στο "Ναυάγιομε δυσκόλεψαν οι σκηνές που είχαμε στον διάδρομο και υποκριτικά και πρακτικά. Η πιο δύσκολη και απαιτητική σκηνή στο "Ναυάγιο" ήταν αυτή στα βράχια, είχε πολύ κρύο».

«Νομίζω η ταινία Xenia με έβαλε στον κόσμο του σινεμά. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να αποδείξω ότι το αξίζω», δήλωσε ο Νίκος Γκέλια.


Για τις ξενοφοβικές επιθέσεις που έχει δεχτεί, είπε:

«Ήμουν δέκτης ξενοφοβικών φράσεων πολλών αλλά νομίζω πως αυτό αλλάζει, έχω τεράστια ελπίδα για τη νέα γενιά. Ένας δάσκαλος μου είχε πει ότι δεν μπορώ να μιλήσω για την ελληνική ιστορία γιατί δεν είμαι Έλληνας. Είναι απίστευτο το πώς η Ελλάδα έχει το δίκαιο του αίματος και όχι το δίκαιο του τόπου».

Επίσης μίλησε για ένα ευτράπελο στην πορεία της καριέρας του όταν είχε επισκεφθεί τις Κάννες:

«Όταν είχαμε πάει στις Κάννες μαζί με τον Κώστα Νικούλι, είδαμε τη Μαριγιόν Κοτιγιάρ. Άκουσε το όνομά της μαζί με μια πολύ γνωστή ελληνική βρισιά και γύρισε και μας κοίταξε προσβεβλημένη. Μετά φύγαμε και πήγαμε λίγα μέτρα παρακάτω».

Ακόμη ο Νίκος Γκέλια μίλησε για την απόφασή του να παντρευτεί σε μικρή ηλικία, αποκαλύπτοντας ότι ήταν ψυχολογικός παράγοντας το ότι ήθελε να παντρευτεί και να κάνει παιδί πριν από τα τριάντα.

«Ήθελα να έχω παιδί κοντά στα 30 επειδή έχω έναν αδελφό 13 χρόνια μικρότερο που ουσιαστικά τον μεγάλωσα εγώ. Δεν ήθελα να συμβεί το ίδιο στο παιδί μου. Η κόρη μου δεν με έχει δει ποτέ στην τηλεόραση. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει η κόρη μου τι δουλειά κάνω. Τη ρωτάνε στο σχολείο “ο μπαμπάς σου είναι στο Ναυάγιο;” και απαντά “όχι, στο σπίτι είναι”», κατέληξε ο Νίκος Γκέλια.