Στη δεκαετία του '70, όταν μεσουρανούσε η χρυσή, ασπρόμαυρη τηλεόραση, ο Κώστας Πρετεντέρης -στα μεγάλα του συγγραφικά κέφια- υπέγραψε για το κανάλι της ΥΕΝΕΔ την κωμική σειρά «Ο ονειροπαρμένος», με τον Κώστα Βουτσά στον ομώνυμο ρόλο.

Ανάμεσα στους βασικούς ρόλους ήταν κι αυτός της «κυρίας Ψάκου, της Κωνσταντινουπολίτισσας», που τον υποδύθηκε η Ρένα Βενιέρη. Ένας αβανταδόρικος ρόλος, τον οποίο η ηθοποιός ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας το ύφος και τον χαρακτηριστικό τόνο της φωνής που χαρακτήριζε τις «Πολίτισσες» εκείνα τα χρόνια, αναφέρει το Τlife.gr


Δείτε ακόμα - Σε κρίσιμη κατάσταση η Ρένα Βενιέρη και ο Μανώλης Μαυρομμάτης - Πώς εκδηλώθηκε η φωτιά στο διαμέρισμά τους


Ρένα Βενιέρη: Ποια είναι η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη
Από τη θρυλική σειρά της ΥΕΝΕΔ «Ο ονειροπαρμένος», με τον Κώστα Βουτσά. Δεξιά η Ρένα Βενιέρη, που ξεχώρισε στον ρόλο της Κωνσταντινουπολίτισσας κυρίας Ψάκου»


Θα έλεγα ότι ήταν ένας ρόλος που ξεχώρισε και αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό της εποχής.

Όμως η Ρένα Βενιέρη –με το μπριόζικο στυλ της– δεν ξεχώρισε μόνο σε κωμικούς τηλεοπτικούς ρόλους.

Έπαιξε στο ιστορικό σίριαλ «Εν τούτω νίκα» του Νίκου Φώσκολου, στη «Μεθυσμένη πολιτεία» του Σωτ. Πατατζή, στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Κώστα Μουρσελά και σε άλλες κοινωνικές σειρές.

Η θεατρική της θητεία στα πρώτα χρόνια της καριέρας της κοντά σε σπουδαίους θεατρανθρώπους (Άννα Συνοδινού, Μάνος Κατράκης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μίνως Βολανάκης, Κώστας Μιχαηλίδης κ.ά.) της πρόσφερε τα καλύτερα εκφραστικά εφόδια για να ανταποκριθεί σε όλη την γκάμα του θεατρικού και τηλεοπτικού ρεπερτορίου.


Ρένα Βενιέρη: Ποια είναι η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη

Από το θεατρικό «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου στο «Θέατρο της Δευτέρας», στην ΕΡΤ. Πρωταγωνιστούσαν ο Γιάννης Γιωνάκης, η Όλγα Πολίτου, η Ρένα Βενιέρη (αριστερά κάτω) κ.ά.

Μάλιστα, στη συνέχεια η Ρένα Βενιέρη έφτιαξε τη δική της «Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή», μαζί με τον σύζυγό της, τον γνωστό αθλητικογράφο Μανώλη Μαυρομμάτη, και έπαιξε κλασικούς ρόλους του παγκόσμιου δραματολογίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο σύζυγός της, Μανώλης Μαυρομμάτηςτη στήριξε και συνεργάστηκε μαζί της σε όλες σχεδόν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της.


Δείτε επίσης - Ρένα Βενιέρη και Μανώλης Μαυρομμάτης - Το χρονικό της τραγωδίας (Βίντεο)

Συγκεκριμένα, ήταν ο σκηνοθέτης της στη ραδιοφωνική της εκπομπή «Βυζαντινός ελληνισμός», που είναι η μακροβιότερη εκπομπή λόγου και Τέχνης στα ερτζιανά. Επίσης, ο ίδιος ήταν και ο σκηνοθέτης της σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, που γύρισε με δικό της σενάριο.


Ρένα Βενιέρη: Ποια είναι η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη

Ίσως ενδιαφέρει - Ρένα Βενιέρη και Μανώλης Μαυρομμάτης: Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με πολύ σοβαρά εγκαύματα - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το ζευγάρι 


Η Ρένα Βενιέρη από τον γάμο της με τον Μανώλη Μαυρομμάτη έχει έναν γιο, τον Μιχάλη, για τον οποίο έχει πει η ίδια: «Μέσα από τα μάτια του βρήκα το νόημα της ζωής, αλλάζοντας τις προτεραιότητες και τα "θέλω μου". Ο μεγαλύτερος ρόλος μου, σε όλη μου τη ζωή, ήταν αυτός της μητέρας…».

Ρένα Βενιέρη: Ποια είναι η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη