Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, νοσηλεύονται ο 82χρονος αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης και η 80χρονη σύζυγός του Ρένα Βενιέρη-Μαυρομμάτη.
Οι δυο τους τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Γεννηματάς» να θεωρούν κρίσιμες τις επόμενες ώρες και να εκδίδουν νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάστασή τους.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz99r0jof25t)


Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη και της συζύγου του

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης νοσηλεύεται με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους, που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας σώματος. Έχει διασωληνώθεί και δέχεται μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Η σύζυγός του Ειρήνη Μαυρομμάτη (Ρένα Βενιέρη) νοσηλεύεται με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους, που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας (40%) της ολικής επιφάνειας σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.


Το χρονικό της τραγωδίας

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις πέντε το πρωί της Κυριακής, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Αμέσως έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες, που απεγκλώβισαν το ζευγάρι, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς στο διαμέρισμα επιχείρησαν δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για το γνωστό αθλητικογράφο και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη και την ηθοποιό σύζυγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε επειδή το ζευγάρι ξέχασε την κατσαρόλα σε ανοιχτό μάτι της κουζίνας!

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης έγινε διάσημος για την αγάπη που έτρεφε προς το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, σε αντίθεση με τον Γιάννη Διακογιάννη, που προτιμούσε το αγγλικό και το γαλλικό. Γνωστή και αγαπητή στον κόσμο η ιδιαίτερη άρθρωσή του, με πιο χαρακτηριστική την εκφορά της λέξης «γκολ» ως «γκόλα».