Ο Μιχάλης Αεράκης παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Τηλεθεατή», και μίλησε για όλα.

Βιώνετε την απόλυτη αποδοχή όταν ο κόσμος σας αποκαλεί παπα-Μιχάλη;

«Ο κόσμος έχει ταυτιστεί με τον ήρωα. Όταν περνάει δύσκολες στιγμές κι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και όχι μόνο, όπως και οι σχέσεις του είναι πλαστικές, όταν δει έναν τηλεοπτικό ήρωα, στην προκειμένη περίπτωση έναν παπά, ο οποίος είναι μειλίχιος, ενωτικός, συγχωρητικός, προσπαθώντας να ενώσει μια κοινωνία με τόσα και τόσα προβλήματα που υπάρχουν, λογικό να ταυτίζεται με αυτόν τον ήρωα, τον παπα-Μιχάλη εν προκειμένω.

Να τον θεωρούν άνθρωπο δικό τους. Έτσι με αντιμετωπίζουν στο δρόμο και παντού. Όχι μονάχα τρία χρόνια που παίζουμε τη σειρά αυτή, αλλά σαν να με ξέρουν πριν από πολλά χρόνια, αποζητώντας τη συνδρομή και τη βοήθειά μου με έναν καλό λόγο», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Αεράκης.

Ο παπα-Μιχάλης βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς η Άνω Ποριά είναι καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί;

«Μια σειρά δεν παύει να είναι τηλεοπτικό προϊόν. Οποιοδήποτε προϊόν πρέπει να γίνει ελκυστικό και να έχει ανταποδοτικότητα, κερδίζοντας όσο το δυνατόν το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας. Δεν παύει ωστόσο να είναι μια σειρά που πραγματεύεται τις ηθικές αξίες του νησιού, στην προκειμένη περίπτωση της πατρίδας μου, της Κρήτης. Με τις ηθικές αξίες, με τα αρνητικά και τα θετικά που συμβαίνουν.

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να έρθει το φως στην ψυχή του ανθρώπου πρέπει να περάσει από τη δοκιμασία του σκοταδιού», είπε ο Μιχάλης Αεράκης στον «Τηλεθεατή».