Η επιστροφή του Βασίλη Καρρά στη µουσική µε το άλµπουµ «Είµαι εδώ», τον περασµένο Οκτώβριο, αποδεικνύει πως ο αξέχαστος λαϊκός βάρδος θα µείνει για πάντα στις καρδιές όλων, αφού ο ίδιος φρόντισε γι’ αυτό. ∆εν είναι µόνο τα δέκα νέα τραγούδια του που κυκλοφόρησαν µέσα από το άλµπουµ αυτό σε όλα τα ψηφιακά καταστήµατα και τις streaming υπηρεσίες, αλλά και εκείνα που θα έρθουν. Το φαινόµενο «Βασίλης Καρράς», ο ταπεινός και αυθεντικός άνθρωπος, µε τη γνήσια λαϊκή φωνή και την «άπιαστη» καλλιτεχνική πορεία, προνόησε για όλους εκείνους που τον αγάπησαν από τα πρώτα του βήµατα και βυθίστηκαν στη θλίψη µε την απώλειά του.

Στο «συρτάρι» της Minos EMI υπάρχουν ακόµα περίπου 45 «διαµάντια» του Βασίλη Καρρά, που θα κυκλοφορήσουν στο µέλλον. Όπως εξηγεί η Κατερίνα Παπαδοπούλου, διευθύντρια δηµοσίων σχέσεων της Minos EMI, στενή συνεργάτιδα, φίλη και κουµπάρα (είχε βαφτίσει τον γιο της) του Βασίλη Καρρά από το 1991, ο αείµνηστος τραγουδιστής κατά τη διάρκεια της πάλης µε την αρρώστια του δεν σταµάτησε να δουλεύει πάνω στη µουσική του και να ηχογραφεί.

«Υπάρχει πράγµατι πολύ υλικό, το οποίο είχε ετοιµάσει και εγκρίνει ο ίδιος. Ήταν µέσα στο στούντιο και ηχογραφούσε τα τραγούδια που είχε επιλέξει από τα πάρα πολλά που είχε. Ο Βασίλης Καρράς είχε επιµεληθεί τα πάντα ο ίδιος».

"Ήταν παλληκάρι"

«Πρόκειται για 45 τραγούδια υπέροχα, κάποια ορχηστρικά… Είναι µεγάλο το υλικό», εξηγεί η Κ. Παπαδοπούλου στο «Secret» και τονίζει ότι ο ίδιος ήθελε να αφήσει κάτι στον κόσµο, καθώς γνώριζε την κατάστασή του. «Ήταν παλληκάρι, ήξερε τι του συνέβαινε και είχε µεγάλη δύναµη και αξιοπρέπεια. Όλο τον καιρό που ήταν άρρωστος εµείς µιλούσαµε κανονικά και δεν αναφερόµασταν καθόλου σε αυτό που περνούσε, σαν να µη συνέβαινε… Ήξερε τι συµβαίνει και γι’ αυτό ήθελε να αφήσει υλικό πριν “φύγει” και επιµελήθηκε τα πάντα. Μας φώναξε µε τη Μαργαρίτα Μάτσα για ακρόαση στο στούντιο. Ανεβήκαµε Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο και είδαµε πως υπήρχε πολύ υλικό. Μετά µας έβγαλε και µας έκανε το τραπέζι. Το υλικό αυτό είχε εγκριθεί από τον ίδιο.

Αργότερα, µας παρέδωσε όλα τα κοµµάτια και αυτά πρόκειται να κυκλοφορήσουν µελλοντικά, σε συνεννόηση και συνεργασία µε την οικογένειά του», τονίζει και αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από τον τίτλο του άλµπουµ «Είµαι εδώ», που κυκλοφόρησε πριν από λίγους µήνες. «Εκείνη την περίοδο γράφονταν διάφορα για τον Βασίλη Καρρά και την υγεία του, τα οποία έφταναν στα αυτιά του. Ο ίδιος µιλούσε κανονικά, καταλάβαινε, είχε διαύγεια και, όταν έπρεπε να επιλέξει τίτλο για το άλµπουµ του, είπε πως θέλει το “Είµαι εδώ” ως απάντηση σε όλους εκείνους που έγραφαν πως “φεύγει”. Όλα τα είχε επιµεληθεί ο ίδιος. Ακόµα και το εξώφυλλο του CD. Θυµάµαι, ήταν στο νοσοκοµείο και του έστελνα φωτογραφίες για να τις εγκρίνει. Ακόµα και τους τίτλους από τα τραγούδια. Είχε εγκρίνει τα πάντα εκείνος», εξηγεί και αποκαλύπτει το πόσο πολύ χάρηκε όταν το έπιασε στα χέρια του.

«Οταν κυκλοφόρησε το άλµπουµ, χάρηκε πολύ. Του το πήγα στο νοσοκοµείο και, όταν το πήρε στα χέρια του, ήταν γεµάτος χαρά. Μου ζήτησε µάλιστα 150 CD, για να τα στείλει στους φίλους του. Ηταν η τελευταία του πολύ χαρούµενη στιγµή πριν “φύγει”… Ηταν εξαιρετικός άνθρωπος, ντόµπρος, είχε βοηθήσει πολύ κόσµο και δεν ήθελε να το λέµε πουθενά. Ακόµα και στο µνηµόσυνο, που έγινε σε κλειστό κύκλο, ήρθε πολύς κόσµος. Τον λάτρευαν και τον λατρεύουν. Η τεράστια αγάπη του κόσµου δείχνει ποιος πραγµατικά ήταν», υποστηρίζει η διευθύντρια δηµοσίων σχέσεων της Minos EMI. Και καταλήγει: «Ο Βασίλης Καρράς θα ζει για πάντα. Είχε προβλέψει τα πάντα και ήθελε να αφήσει υλικό για εκεί νους που τον αγαπούν».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών