Αφού συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό ως «Χρυσαυγή» στη σειρά της ΕΡΤ «Παράνοµη αγάπη», η Ευγενία Ξυγκόρου κρατά φέτος τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας σειράς εποχής του Alpha, «Το προξενιό της Ιουλίας», που προβάλλεται Τρίτη µε Πέµπτη, στις 22:40, και έχει αγαπηθεί πολύ.

Η Ευγενία Ξυγκόρου, αν και είναι µόλις 26 ετών, αποτελεί µία από τις πιο ταλαντούχες και πολλά υποσχόµενες ηθοποιούς της γενιάς της. Καθηλωτική όταν σε κοιτάζει µε τα µπλε µάτια της, γοητευτική όταν χαµογελά και ώριµη όταν σκέπτεται τα θέλω της, η Ευγενία αποκαλύπτεται στο «Secret».

∆εν νιώθω πρωταγωνίστρια

«Με πήραν τηλέφωνο και µου είπαν να συζητήσουµε για µια σειρά. Στην αρχή δεν µου έλεγαν κουβέντα. Ξέφυγε µια µέρα το όνοµα “Ιουλία” και πήγα και πήρα το βιβλίο, για να ξέρω τι έχω να αντιµετωπίσω. ∆εν νιώθω πρωταγωνίστρια. Είµαστε πολλές ιστορίες στη σειρά. Όταν πήρα το σενάριο στα χέρια µου και διάβασα τις πρώτες σκηνές, είπα “ουάου”. ∆εν είχα αντιληφθεί πως θα είχε τόσο “θέµα” η Ιουλία. Μπορεί να είναι το όνοµά της στον τίτλο, αλλά υπάρχουν σπουδαίοι ηθοποιοί στη σειρά που την κάνουν επιτυχηµένη», εξηγεί και παραδέχεται πως «το φοβόµουν το βάρος της Ιουλίας.

Να είναι µια σειρά µε τίτλο γύρω από την Ιουλία. Ελεγα “αν τα κάνω εγώ σαλάτα, τι θα γίνει”… Όμως δεν ήταν έτσι. Όπως στον πόλεµο βλέπεις πως η πρώτη γραµµή θα σε υποστηρίξει, έτσι και εδώ όλοι σέρνουν το καράβι που λέγεται “Προξενιό της Ιουλίας” και είµαι ευγνώµων που συνεργάζοµαι µε υπέροχους ηθοποιούς».



Η ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ

∆ύσκολες σκηνές υπάρχουν αρκετές. «Όμως η πιο δύσκολη στιγµή είναι η πρώτη νύχτα του γάµου. Εκεί έπαθα εγκεφαλικό. Είναι δύσκολη σκηνή, γιατί είναι µεθυσµένος και η Ιουλία προσπαθεί να τον πείσει πως έκαναν έρωτα», λέει. Όσο για τις ερωτικές σκηνές, καθώς υπήρχαν πολλές και στην «Παράνοµη αγάπη», εξηγεί: «Πάντα αγχώνοµαι στις ερωτικές σκηνές. Λέω “τι θα κάνω τώρα, τι θα δείξω”, αλλά όταν ξεκινάµε, µπαίνει ένας άλλ ος µηχανισµός και λες “είναι δουλειά και µόνο”. Και, βέβαια, σηµαντικό ρόλο παίζει και ο παρτενέρ, το να είναι καλός και να µη σε κάνει να νιώθεις άβολα».

H ταλαντούχα ηθοποιός δεν ξεχνά την πρώτη φορά που είχε ερωτική σκηνή στην τηλεόραση. «Ήταν µε τον Βασίλη Μίχα στην “Επιστροφή”. Ήμουν τροµοκρατηµένη, αλλά ένιωθα πολύ άνετα µε τον Βασίλη, γιατί άργησε πολύ αυτή η σκηνή του σεξ, οπότε είχαµε πολλή τριβή µέχρι τότε και έγινε εύκολο! Και από θέµα εµπιστοσύνης ένιωθα µεγάλη ασφάλεια µε τον Βασίλη», παραδέχεται. Στα πρώτα της βήµατα και µε πρωταγωνιστικούς ρόλους, φοβάται το µέλλον; «Η αλήθεια είναι πως αγχώνοµαι για το επόµενο βήµα. Σε δύο-τρεις µήνες ξεκινά ο επόµενος κύκλος αναζήτησης. Και αν δεν χτυπήσει το τηλέφωνο; Αν µείνω στην απέξω και δεν µπορώ να ξαναµπώ; Αν µείνω άνεργη;», αναρωτιέται.


ΕΠΙΤΥΧΙΑ

∆υνατή συνεργασία έχει και στο θέατρο, αφού παίζει στην καθαρόαιµη φάρσα του µετρ Φρανσίς Βεµπέρ
«Μη σου τύχει» στο θέατρο «Αθηνών», όπου σκηνοθετεί και ερµηνεύει ο Αιµίλιος Χειλάκης και η οποία σηµειώνει τεράστια επιτυχία. «Στο θέατρο γελάµε πολύ. ∆εν κλαίω, κάνω µια θυµωµένη κοπέλα! Έχει την αίσθηση της οικογένειας εδώ και ο θιασάρχης µας, ο Αιµίλιος Χειλάκης, διαχειρίζεται την οµάδα µε τον καλύτερο τρόπο. Νιώθω τυχερή γι’ αυτή τη συνεργασία», τονίζει και η κουβέντα οδηγείται στα… προσωπικά.

«Πάντα θες τον έρωτα, ακόµα κι αν πονάει. Είναι ζωή, ανανεώνονται όλα µέσα σου, όµως τώρα δεν ξέρω, δεν έχω χρόνο να σκεφτώ κάτι προσωπικό. ∆εν µε φλερτάρουν οι άντρες. Εγώ είµαι έξω καρδιά, όµως δεν κυκλοφορώ και πολύ. Γνωρίζω νέο κόσµο µόνο µέσω της δουλειάς και η αλήθεια είναι πως µε τροµάζει αυτό. Φυσικά και θα ήθελα να συνεχίσει η ζωή έτσι, να είµαι τόσο καλά επαγγελµατικά, αλλά δεν µένει χρόνος για µένα και λέω “τι θα έχω χάσει;”. Είναι µια σκέψη που έχω τον τελευταίο καιρό…», παραδέχεται.

Οσο για όνειρα; «Θέλω να παίξω τη ∆εσποινίς Τζούλια. Έχω κόλληµα, µου αρέσει πολύ και θέλω να κάνω πολύ Σαίξπηρ. Αυτό που όµως θέλω σίγουρα και θα είναι τιµή µου και µε συγκινεί είναι να δουλέψω µε τους καθηγητές που είχα στη σχολή. Αυτό θα είναι το µεγαλύτερο δώρο», καταλήγει.