Η διεθνούς φήµης σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη παρουσίασε τη συλλογή Celia Kritharioti Couture για την Ανοιξη - Καλοκαίρι 2024, µε τη θρυλική Naomi Campbell να ανοίγει το σόου, τις παγκοσµίου φήµης Candice Swanepoel και Coco Rocha να κερδίζουν τις εντυπώσεις στην πασαρέλα και τη Sara Sampaio να βρίσκεται στην πρώτη σειρά, ανάµεσα στους πιο επιδραστικούς δηµοσιογράφους µόδας, την οικογένεια και τους φίλους της σχεδιάστριας, αλλά και πελάτισσες που ταξίδεψαν από όλον τον κόσµο γι’ αυτό το µοναδικό event.  

kritharioti1



Το Pavillon Cambon Capucines, ο επιβλητικός χώρος όπου πραγµατοποιήθηκε η επίδειξη, µεταµορφώθηκε σε βυθό θάλασσας, καθώς ήταν η βασική έµπνευση για τη φετινή συλλογή. Η θάλασσα αποτελεί µεγάλη αγάπη για τη σχεδιάστρια, Σήλια Κριθαριώτη. Στοιχεία όπως τα κοχύλια, που αποτελούν σύµβολο ζωής, αντοχής και ελπίδας, τα κοράλλια µε τα µαγικά τους χρώµατα αλλά και τα υδρόβια πλάσµατα, όπως αστακοί, ιππόκαµποι και καβούρια, κόσµησαν mermaid και mini dresses. Αστραφτερά χειροποίητα κεντήµατα που αποτυπώνουν τους ιριδισµούς του κύµατος και το παιχνίδι τους µε τον ήλιο και το φεγγάρι αποτύπωσαν την παράδοση του ιστορικότερου ατελιέ της Ελλάδας, ενώ τα φίνα υφάσµατα που η Σήλια «σµιλεύει» για να δηµιουργήσει µοναδικά evening gowns, που αποθεώνουν τη γυναικεία φιγούρα, κυριάρχησαν στο catwalk.


Μπλε, aqua, πράσινο, ροζ, µοβ, χρυσό, ασηµί και κίτρινο σε οργάντζα και µεταξωτό τούλι συνθέτουν µια συλλογή που εξυµνεί τη θάλασσα. «Η θάλασσα αποτελεί έµπνευση και σηµείο αναφοράς για µένα. ∆εν µπορώ να ζήσω χωρίς να τη βλέπω ή να ταξιδεύω µέσα της», δήλωσε η ίδια, η Σήλια Κριθαριώτη,


«Σε έναν κόσµο όπου η θάλασσα δεν είναι απλώς ένα σκηνικό, αλλά µια πηγή έµπνευσης, είµαστε υποχρεωµένοι να αναλογιστούµε τον αντίκτυπο των επιλογών µας. Το κάλεσµα να διατηρούµε τους ωκεανούς µας καθαρούς αντηχεί µέσα από τις δηµιουργίες υψηλής ραπτικής, συµβολίζοντας την αρµονία µεταξύ της οµορφιάς και του περιβάλλοντος, που µας γεννά εκ νέου».

kritharioti2



Η υποβρύχια αγάπη, που εκδηλώνεται µέσω της Celia Kritharioti Couture, είναι µια γιορτή της διασύνδεσης της µόδας, της φύσης και της κοινής µας δέσµευσης για βιωσιµότητα - µια ωδή στη θάλασσα, την αιώνια µούσα µας.  Το κάλεσµα ήταν στις 17.00 και ο κόσµος είχε ήδη συγκεντρωθεί αρκετά νωρίτερα στον χώρο. Ανάµεσα στους δεκάδες δηµοσιογράφους µόδας ήταν η Sarah Harris και η Dena Giannini της βρετανικής «Vogue», η Lydia Slater του βρετανικού «Harper’s Bazaar», η Sasha Slater της «Telegraph». Στις πρώτες σειρές βρέθηκαν και η Isabel Getty, η Sabrina Percy, o Κωνσταντίνος Αργυρός, η Καλοµοίρα και ο σύζυγός της, η Καλλιόπη Καρέλα, η Ρόη Αποστολοπούλου, η Χριστιάννα και η Αναστασία Καίσαρη, η ∆ήµητρα Κούστα, η Βέτα Τσουκαλά, η Μαρίλη Γλύπτη, η Καρολίνα Αγγελοπούλου, η Μαρίνα Βερνίκου, η Σούλα Λιάκου και πολλοί άλλοι. 

Aµέσως µετά το σόου, η Σήλια Κριθαριώτη υπ οδέχτηκε τους καλεσµένους της στο «Hôtel de Crillon». Με θέα τον φωτισµένο Πύργο του Αϊφελ, διασκέδασαν µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού τραγούδησαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Καλοµοίρα.

kritharioti3























































*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 27/01