Μια εκτενή συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είχαν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Αθηναΐς Νέγκα στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε και για την επιτυχία της σειράς «Σέρρες» που εντάχθηκε πρόσφατα στον κατάλογο του Netflix και την απώλεια του πρωταγωνιστή, Πάνου Νάτση.

«Δεν είχα έξω ζωή. Ήμουν μέσα στο σπίτι. Από το Γυμνάσιο και μετά κλείστηκα πολύ! Την πήρα πολύ σοβαρά την τηλεόραση και την ευθύνη που έχω, γι' αυτό προσέχω και το τι γράφω. Νομίζω έχω καταφέρει να αγγίξω την καρδιά τους και γι' αυτό με συμπαθούν. Μάτωσα, γι' αυτό δεν γράφω και συχνά. Συγγραφικά δεν μπορώ να είμαι διεκπεραιωτικός», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.


Αισθάνομαι πολύ όμορφα τώρα

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα τώρα. Έχω λάβει τα πιο ζεστά κι ανθρώπινα μηνύματα για αυτή τη δουλειά. Είμαι ευγνώμων! Χαίρομαι που μπαίνει στα σπίτια της Ελλάδας. Το Netflix είναι μεγαλύτερη πλατφόρμα και το ότι είναι σερί δέκα μέρες νούμερο 1, σημαίνει ότι μπαίνω όντως σε πολλά σπίτια. Τώρα μπορώ να αισθανθώ χαρά. Όσο επιτυχία και αν έκανε όταν βγήκε, πόσο να το χαρείς όταν ήταν τραυματισμένη με την απώλεια του Πάνου;

Δύο χρονιά μετά έχεις απομακρυνθεί από αυτό, η απώλεια θα υπάρχει, η πληγή θα υπάρχει και η χαρά μας θα έχει μια σκιά. Το τι σκέφτομαι το τι θα έλεγε ο Πάνος ότι μπήκε στο Netflix, πόσο θα μας τρόλαρε. Τον αγαπήσαμε πάρα πολύ και μας έχει δέσει πολύ αυτό που μας έχει ζήσει. Θα μιλήσω για τα παιδιά του θεάτρου που ήμασταν τρία χρόνια και το ζήσαμε όλοι μαζί. Το έλεγε κάπου και η Μαριλού, κάθε χρόνο στα γενέθλια της Αλεξάνδρας μαζευόμαστε και κάνουμε τα ίδια πράγματα. Πέρυσι καθίσαμε και στις ίδιες θέσεις. Και λείπει, είναι εδώ, είναι όλα ανακατεμένο. Δεν ξέρει πώς να το χειριστείς πια!», τόνισε στη συνέχεια ο ηθοποιός.


Για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια

«Ένα πράγμα μπορείς να είσαι στη ζωή σου κι αυτό είναι ο εαυτός σου. Αν δεν είσαι, την πάτησες! Και πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα αναγκάστηκαν να μην είναι ο εαυτός τους. Είναι η παρέα σου και συζητούν τα γκομενικά τους και εσύ δεν μπορείς, ζεις μισή ζωή! Χαίρομαι που ρωτάς γιατί με αυτούς που έχουν απορίες μπορώ να συνεννοηθώ. Είναι μια ζωή που έχει μονίμως εμπόδια. Θα πρέπει να κρύψεις αυτό που θες να πεις, αυτό που νιώθεις, να αλλάξεις τη φωνή σου, τη στάση σου. Διαβάζεις πράγματα για σένα που είναι φρικτά. Τη δεκαετία του ’80 ξέρεις από τι έπρεπε να επιζήσει κάποιος».

Ήμουν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι

Στην πορεία, ο Γιώργος Καπουτζίδης εξομολογήθηκε: «Δεν έλεγα για τα προσωπικά μου. Δεν έβγαινα με κανένα άτομο, ήμουν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι, φαινόμουν χαρούμενο στο σχολείο και στο διάλειμμα ήταν η αγωνία μου να βρω 3-4 να κολλήσω να μην το περάσω μόνος μου. Ο καθένας εξελίσσεται ή φανερώνεται αλλιώς. Εγώ ήμουν ένα διάφανο πράγμα. Μια φορά μας βάζει η γυμνάστρια να τρέξουμε απόσταση 700 μέτρα. Πέρασα τέλεια! Ήμουν φρικτός σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Κάπου ο καθένας έχει την κλίση του».


«Κάποιων την καθημερινότητα που είναι στα κάγκελα δεν θα την αλλάξει. Στις οικογένειες των ομόφυλων ζευγαριών θα την αλλάξει προς το καλύτερο. Κάνουμε ένα βήμα προς την ισότητα και μια συνειδητοποίηση ότι είμαστε ίσοι. Και όσο να 'ναι είναι μια πρόοδος. Εγώ μεγαλώνοντας δεν μπορούσα να έχω κανένα όνειρο. Ούτε να κάνω οικογένεια ούτε να κάνω παιδιά. Μια διάφανη σελίδα ήταν η προσωπική μου ζωή. Δεν μου επιτρεπόταν να έχω όνειρα για την προσωπική μου ζωή», υπογράμμισε τέλος ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: