Η γνωστή συγγραφέας Μάρα Μεϊμαρίδη ετοιμάζεται για δυναμικό comeback. Όπως αποκαλύπτει η ίδια αποκλειστικά στην «ON time», σε λίγες μέρες θα έχει τη δική της ιντερνετική εκπομπή, η οποία θα ασχολείται με μεταφυσικές εμπειρίες.

Ταυτόχρονα, παίρνει θέση και για το θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι ένα παιδί χρειάζεται μάνα και πατέρα για να μεγαλώσει.

Ετοιμάζεις κάτι επαγγελματικά;
Ετοιμάζω μια ιντερνετική εκπομπή, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη, στις οκτώ, και θα λέγεται «ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο και μας λέει τις μεταφυσικές του εμπειρίες». Θα ξεκινήσω λέγοντας πώς εμφανίστηκε το φάντασμα της «Κατίνας», κι επειδή έχω δείγματα ότι γίνεται πανικός και πολύς κόσμος έχει μεταφυσικές εμπειρίες, πιστεύω ότι με αυτή την εκπομπή θα καταλάβει ο κόσμος πώς μπορεί να επικοινωνήσει με μια άυλη οντότητα. Ένας άνθρωπος είδε τον άγιο Γεώργιο μπροστά του, ο οποίος φορούσε ρούχα κανονικά, περίπου μία εβδομάδα αφού είχε πεθάνει ο πατέρας του. Κάποιος άλλος, επισκεπτόμενος το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, είδε το νεκρό πατέρα του να περνάει από μακριά και αμέσως έτρεξε, αλλά δεν τον εντόπισε πουθενά. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, πάρα πολύς κόσμος έχει μεταφυσικές εμπειρίες, αλλά δεν τις αξιολογεί.

Γιατί δεν σε βλέπουμε στην τηλεόραση;
Μπορεί και να με δείτε, αν θα έχω μια ευχάριστη πρόταση. Προς το παρόν έχω ενθουσιαστεί με τη δική μου μεταφυσική εκπομπή.

*Διαβάστε εδώ: Αντιµέτωπη µε τον εφιάλτη της έξωσης η Μαρίνα Πατούλη - Αύξηση του ενοικίου κατά πεντακόσια και πλέον ευρώ διεκδικεί ο σπιτονοικοκύρης

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί το βιβλίο σου «Ραχέλ» στην Αμερική. Πώς νιώθεις;
Το να βγαίνει ένα βιβλίο σου σε όλο τον πλανήτη, γραμμένο φυσικά στην αγγλική γλώσσα, είναι από τα πιο υπέροχα συναισθήματα που βιώνει ένας συγγραφέας. Η ιστορία της Ραχέλ είναι μοναδική και θα πάει εξαιρετικά.

Ο κόσμος έρχεται να του ρίξεις την τράπουλα της «Κατίνας»…
Ο κόσμος έρχεται στο Σύλλογο της «Σμυρνιοπούλας», γιατί έχει ανάγκη να πει τα προβλήματά του και να πάρει μια σωστή συμβουλή. Η «Σμυρνιοπούλα» κάνει σεμινάρια μεταφυσικής και φιλοσοφίας.

Τι απαντάς σε όσους δεν πιστεύουν στη μεταφυσική και τη φιλοσοφία;
Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να πιστέψει ή να μην πιστέψει. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να αποδειχθούν με την παρούσα φυσική. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράφουμε τα δεδομένα και κάποια στιγμή ό,τι δεν γνωρίζουμε σήμερα θα εξηγηθεί.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;
Καλύτερα από ποτέ. Ζω τη ζωή που θέλω. Πάντα πιστεύω ότι η γνώση είναι αυτή που αξίζει. Προσπαθώ να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερη στο κεφάλι μου, γιατί όταν πεθαίνουμε, δεν παίρνουμε τίποτε άλλο μαζί μας εκτός από τη φήμη μας.

Φοβάσαι το θάνατο;
Ζω τη βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα έρθει και το πιο δύσκολο για το ανθρώπινο ον, που είναι το μόνο ον το οποίο γνωρίζει ότι θα πεθάνει. Έτσι, θα πρέπει να αποδεχτεί το τέλος, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγαπήσει το θάνατό του.

Τι θα ήθελες, καύση ή ταφή;
Μετά βεβαιότητος ταφή. Το σώμα δίνει τροφή σε χρήσιμους μικροοργανισμούς, όπως τα σκουλήκια, που ευελπιστώ να με βρουν και νόστιμη. Στο θάνατο η ψυχή χωρίζεται από το σώμα. Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι η ψυχή περνάει από τις τρεις Μοίρες, παίρνει έναν κλήρο και μετά οδεύει στο ποτάμι της Λήθης, να ξεχάσει την προηγούμενη ζωή και να ξαναγεννηθεί («Πολιτεία Πλάτωνος»). Σήμερα πιστεύουμε ότι οι περισσότερες ψυχές διαλύονται στην ενέργεια, αλλά μερικές, για άγνωστους λόγους, κρατούν μια ενέργεια συμπαγή. Αυτές τις ψυχές τις ονομάζουμε πνεύματα. Πιστεύει η Εκκλησία στα πνεύματα; Το «Κατά Ιωάννη 4-24» το λέει καθαρά: «Πνεύμα είναι ο Θεός».

Ποια η γνώμη σου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία;
Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε ο θεσμός «Έρως και Ερώμενος», ένας άνδρας, επιφανής Αθηναίος, έπαιρνε ζευγάρι ένα νέο γύρω στα δώδεκα-δεκατρία χρόνια, προκειμένου να τον μυήσει στον πόλεμο και στη δημοκρατία. Δεν ήταν αποδεκτό να έχει ερωτικές επαφές το ζεύγος αυτό των αρχαίων Αθηναίων, εκτός αν αυτές ήταν για εκπαιδευτικούς λόγους. Οπότε ναι. Κρυπτόμενοι πίσω από το πρόσχημα της εκπαίδευσης, ο «Έρως και ο Ερώμενος» ήταν ένα σεξουαλικό ζευγάρι. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, η βιολογία δέχεται μόνο δύο είδη, το αρσενικό και το θηλυκό, και μόνο ο συνδυασμός των δύο μπορεί να τεκνοποιήσει. Ένα παιδί, για να μεγαλώσει, χρειάζεται μάνα και πατέρα. Αυτή είναι η άποψή μου.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime