H νικήτρια του «Big Brother» ετοιµάζεται για τις ευρωεκλογές. Ο λόγος για την Αννα-Μαρία Ψυχαράκη, η οποία σε αποκλειστική της συνέντευξη στο «Secret» αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι θα την ενδιέφερε να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές το ερχόµενο καλοκαίρι.

Η Αννα-Μαρία Ψυχαράκη, παράλληλα, µιλάει για τη ζωή της στην Κρήτη, για την τηλεόραση και παίρνει θέση για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.


Αννα-Μαρία, τι κάνεις; Η αλήθεια είναι πως έχουµε καιρό να ακούσουµε νέα σου. Πού βρίσκεσαι αυτό το διάστηµα και µε τι ασχολείσαι;

Είµαι, δόξα τω Θεώ, πολύ καλά, αν και δεν σου κρύβω την αγανάκτησή µου µε όλα αυτά που διαδραµατίζονται στη χώρα µου. Βρίσκοµαι στη γενέτειρά µου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ασχολούµαι µε τη δικηγορία, αν και εδώ και µήνες είµαστε σε αποχή από τα καθήκοντά µας, εξαιτίας του απαράδεκτου πρόσφατου φορολογικού νοµοσχεδίου. Τα πράγµατα έχουν δυσκολέψει µε τα νέα φορολογικά µέτρα, αφού µε το πρόσφατο νοµοσχέδιο που θεσπίστηκε πολλοί δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα βασικά και αυτό µε θλίβει. Εύχοµαι να εισακουστούν τα αιτήµατά µας, ειδάλλως θα συνεχίσουµε την αποχή.

Σε παλαιότερη συνέντευξη που µας είχες παραχωρήσει είχες δηλώσει την έντονη επιθυµία σου να ασχοληθείς µε την πολιτική, πράγµα που ακόµη δεν έχουµε δει από εσένα. Αναθεώρησες ή σκοπεύεις να ασχοληθείς µε τις ευρωεκλογές;

Είναι µια επιθυµία που εύχοµαι να καταφέρω να εκπληρώσω. Στις πρόσφατες δηµοτικές εκλογές είχα προτάσεις από όλες τις παρατάξεις της πόλης µου. Κατόπιν σκέψεως, αποφάσισα να µην ασχοληθώ. ∆ιότι γνώριζα πολύ καλά πως, ακόµα και να είχα εκλεγεί, δεν θα µου επέτρεπαν να προσφέρω το αξιοκρατικό, ανθρώπινο έργο µου. Εχω ακέραιο χαρακτήρα, σε συνδυασµό µε την εντιµότητά µου, στοιχεία που δυστυχώς δεν συνάδουν µε αυτόν τον χώρο, και ειδικά σε µια κλειστή πολιτικά κοινωνία, µε ήδη µοιρασµένα τα κουκιά… Ετσι, σκέφτηκα τις ευρωεκλογές και εδώ και καιρό κάνω µια έρευνα, ώστε να βρω ένα τίµιο κόµµα, που θα αγωνιστεί αποκλειστικά για την εδραίωση και την επισφράγιση της ελληνικής ταυτότητας της χώρας µου. Οταν το βρω, τότε θα µε δείτε στη λίστα του, ως υποψήφια ευρωβουλευτίνα, που άλλη σαν εµένα δεν θα έχουν µαταδεί.. Εάν δεν µε δείτε, τότε αυτοµάτως θα σηµαίνει πως απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειές µου. Θεωρώ πως, έτσι όπως έχει εξελιχτεί το πολιτικό σύστηµα, ακέραιοι χαρακτήρες σαν εµένα θα µπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο καλό αυτής της άλλοτε ένδοξης χώρας. Εάν υπάρχει κάποιο κόµµα που µάχεται για τις αξίες της Ελλάδας µας, ας επικοινωνήσει µαζί µου.

Ποια είναι η γνώµη σου για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία;

Οσον αφορά την τεκνοθεσία, είναι κάτι που ούτε καν οι οµοφυλόφιλοι είχαν ποτέ σκεφτεί. Εχω ρωτήσει πολλούς οµοφυλοφίλους. Κανένας δεν είχε σκοπό να σκεφτεί για παιδιά. Και γι’ αυτό ζητώ µε σεβασµό από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ να αναρωτηθούν για ποιον λόγο σκέφτηκαν κάποιοι τρίτοι κάτι που ούτε καν οι ίδιοι δεν είχαν σκεφτεί… Μήπως ευεργετούν αυτόν που τους έχει βάλει στόχο, για να προκαλέσουν τον διχασµό σε µια εποχή που ο κόσµος πια τους έχει φυσικά αποδεχτεί µε αγάπη; Μήπως ο δήθεν ευεργέτης τους τούς σέρνει το χαλί κάτω από το τραπέζι, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία για κάτι άσχετο που οργανώνουν; Μήπως τους ΛΟΑΤΚΙ τους χρησιµοποιούν σαν δόλωµα και τα παιδιά από τα ιδρύµατα σαν πειραµατόζωα; Για ποιον λόγο να προωθούν ένα νοµοθέτηµα που ούτε καν το επιβάλλει το ∆ιεθνές και το Ευρωπαϊκό ∆ίκαιο;

Συµφωνείς µε την απόφαση της Εκκλησίας να µη βαπτίζονται τα παιδιά που θα υιοθετούν οι οµόφυλοι;

∆εν µε βρίσκει σύµφωνη. Τα παιδιά δεν φέρουν καµία ευθύνη ούτε αµαρτία για να µην ευλογηθούν µε το ιερό βάπτισµα και τη λήψη του Αγίου Πνεύµατος. Θεωρώ πως σε αυτό το σηµείο η Εκκλησία µπλοφάρει. Από τα λεγόµενά σου καταλαβαίνω πως η πολιτική σού ταιριάζει πολύ περισσότερο από µια θέση στην τηλεόραση. Κάνω λάθος; Ετσι ακριβώς είναι. Αυτό είχα δηλώσει, άλλωστε, µε το που είχα βγει νικήτρια από το «Big Brother». O στόχος µου ήταν να µε γνωρίσει ο κόσµος, ώστε µια ηµέρα να µε ψηφίσει στις εκλογές. Φυσικά, δεν ήθελα να χαλάσω το χατίρι του κόσµου µου, που µου ζητούσε να ασχοληθώ µε την τηλεόραση. Στην αρχή το σκέφτηκα, διότι η αµεσότητά µου κερδίζει τον κόσµο και έλεγα πως θα µου ταίριαζε ένα τηλεπαιχνίδι, για να κάνω τον κόσµο να γελά, όπως και µια κοινωνική εκποµπή, όπου θα προσπαθούσα να αφυπνίσω και ταυτόχρονα να δίνω άµεσες λύσεις στον κόσµο. Οµως, έτσι όπως έχει εξελιχτεί η τηλεόραση, κατέληξα πως ο χαρακτήρας και η παιδεία µου ίσως δεν της αξίζουν.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 9/2