Με τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια ασχολήθηκαν στο «Πρωινό» το πρωί της Τετάρτης και η συζήτηση πήγε στο κατά πόσο τα κατοικίδια ζώα είναι μέλη μιας οικογένειας, με τον Γιώργο Λιάγκα και την Άρια Καλύβα να διαφωνούν έντονα.


Ο διάλογος Λιάγκα - Καλύβα


Ο Γιώργος Λιάγκας είπε χαρακτηριστικά: «Το σκυλάκι δεν μπορεί να είναι παιδί, το ζώο δεν είναι ισότιμο με τον άνθρωπο, μην τρελαθούμε. Μιλάει ένας άνθρωπος που έχει σκύλο».

Με την Άρια Καλύβα να διαφωνεί και να λέει: «Είναι μέλη της οικογένειας τα κατοικίδια».

Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας είπε: «Διαφωνώ με αυτό. Έχω μεγαλώσει με σκυλιά, είμαι με τη Φούσκα 24 ώρες το 24ωρο, μόνο μαζί δεν κοιμόμαστε. Δεν είναι μέλος της οικογένειας η Φούσκα. Η οικογένειά μου είμαι εγώ και τα παιδιά μου και η μάνα των παιδιών μου που είναι οικογένεια με τα παιδιά. Αυτό είναι οικογένεια».

Και η Άρια Καλύβα τόνισε: «Γιατί το έχεις το ζώο στο σπίτι σου μέσα, από τη στιγμή που δεν είναι μέλος της οικογένειάς σου; Ασφαλώς και είναι μέλος της οικογένειάς σου. Τι είναι; Αντικείμενο; Τσαντάκι; Αξεσουάρ;».

Και ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Τώρα, εσύ αμφισβητείς αν αγαπάω το σκυλί μου; Σε παρακαλώ πάρα πολύ».

Με τη δημοσιογράφο Άρια Καλύβα να απαντά: « Γιατί δεν το αντιμετωπίζεις ως μέλος της οικογένειάς σου;».

Και ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας τόνισε: «Γιατί είναι ζώο, δεν είναι άνθρωπος».

Με την Άρια Καλύβα να λέει: «Δεν είναι έμβιο ον;».

Και ο Γιώργος ανέφερε: «Δεν είναι μέλος της οικογένειας. Το γέννησα εγώ; Έχω dna ίδιο με το σκυλί;».

Και η Άρια Καλύβα απάντησε: «Υιοθέτησες ένα πλάσμα για να του προσφέρεις αγάπη, Γιώργο μου. Δεν αμφισβήτησε κανείς την αγάπη».

Με τον παρουσιαστή να της απαντά: «Μην τα μπερδεύουμε όλα. Τα αισθήματα δεν πρέπει να βαφτίζονται και με υπερβολικές λέξεις που για μένα δημιουργούν και προβλήματα μετά. Τι πάει να πει μέλος της οικογένειας το σκυλί; Είναι δίπλα στην οικογένεια, δεν είναι μέλος της οικογένειας».

Και λίγο αργότερα είπε ο Γιώργος: «Τα παιδιά είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα. Βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Ξαφνικά τώρα θέμα να δημιουργήσουμε, να με βγάλεις ότι δεν αγαπάω και τα ζώα».

Με την Άρια να τονίζει: «Τα αγαπάς, αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε, αλλά πρέπει να το δεις ως μέλος της οικογένειάς σου, γιατί είναι».