O ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, που αναμένεται να υποδυθεί στη νέα παραγωγή του MEGA, «Famagusta», τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, μίλησε για αυτό στο «Πάμε Δανάη».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω με ένα υπέροχο σίριαλ, με υπέροχους συντελεστές. Ο Αντρέας Γεωργίου είναι υπέροχος κι ο Κούλλης (Νικολάου)» είπε αρχικά ο Γρηγόρης Βαλτινός. «Είναι γυρισμένο με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, είναι εντυπωσιακό το σενάριο, η έρευνα που έχει γίνει γύρω από το σενάριο. Η Βάνα Δημητρίου και ο Κώστας Καπώνης που είναι υπεύθυνος για τα ιστορικά γεγονότα και όλα τα παιδιά είναι συντονισμένοι με έναν τρόπο θαυμαστό» είπε για την παραγωγή της σειράς του MEGA.

«Δυο μέρες που ήμουν στην Κύπρο και έκανα γυρίσματα, μου έκανε τρομερή εντύπωση το πώς ένα νησί, θα λέγαμε πιο μικρό και από την Ελλάδα, πώς κατάφεραν αυτά τα παιδιά και έφτιαξαν μια τέτοια ιστορία στη μυθοπλασία» σημείωσε ο ηθοποιός για την τριάδα των επιτυχιών – Αντρέα Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου.

Γρηγόρης Βαλτινός: «Είχα τρομερό δίλημμα»

«Έχω τρομερό άγχος γιατί είναι ένα πρόσωπο, όπως όλα τα ιστορικά πρόσωπα, το οποίο έχει και αρνητικά και θετικά βάρη επάνω του» σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Βαλτινός, αναφερόμενος στην πρόκληση που αποδέχτηκε να υποδυθεί τον Κύπριο Εθνάρχη. «Καλούμαι σαν ηθοποιός να ενσαρκώσω ένα ιστορικό πρόσωπο και αυτό είναι τρομερά αγχωτικό για όλους τους ηθοποιούς που το έχουν κάνει» είπε για το νέο του εγχείρημα.

«Είχα τρομερό δίλημμα. το δουλεύω χρόνια. Γιατί πάντα μου λέγανε μοιάζεις με τον Μακάριο, θα κάνεις τον Μακάριο» είπε στη συνέχεια, με τον Άρη Καβατζίκη και τη Δανάη Μπάρκα να διαπιστώνουν πράγματι πως η ομοιότητα του κυρίου Βαλτινού με τον Κύπριο Ιερέα είναι εκπληκτική.

«Έβλεπα ντοκιμαντέρ, λόγους, συνεντεύξεις, συμπεριφορά και είχα ένα δίλημμα αν θα πρέπει να κάνω φωτογραφική αναπαράσταση ή αν θα πρέπει να πιάσω την ψυχή αυτού του ανθρώπου» συνέχισε ο πρωταγωνιστής της σειράς Famagusta. «Το βασάνισα πάρα πολύ, με βοήθησε πάρα πολύ ο Αντρέας, πήγα την πρώτη μέρα στο γύρισμα και έτρεμα πως θα βγει» παραδέχτηκε, ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Πέραν της ιστορικής ακρίβειας και της κατάλληλης αποτύπωσης, ο κύριος Βαλτινός αποκάλυψε πως η προετοιμασία πριν το γύρισμα ήταν ιδιαίτερα επίπονη. «Είχα συντροφιά δυο πράγματα που μισώ στο θέατρο, το ένα είναι η κόλλα και το άλλο είναι οι τρίχες. Είχα κόλλα παντού, μέχρι το σβέρκο, την οποία την έτρωγα. Η προετοιμασία του Μακάριου είναι περίπου τέσσερις ώρες. Τέσσερις ώρες κάθε μέρα πριν το γύρισμα» είπε, ο Γρηγόρης Βαλτινός.

«Ποτέ δεν έκανα τηλεόραση, καπάκι στο καπάκι. Θέλω πρώτα να πλένεται ο προηγούμενος ρόλος» είπε επίσης για την απουσία του από τα τηλεοπτικά δρώμενα. «Εγώ όταν κάνω κάτι, δίνομαι πάρα πολύ, δεν μπορώ να το κάνω σαν πάρεργο» συνέχισε, ο  Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός για την οικογένεια

«Ξέρετε τι μου λείπει; Μου λείπει έστω για μέρα να ξαναγίνουν πέντε χρονών» δήλωσε στη συνέχεια ο Γρηγόρης Βαλτινός για τους δυο γιους του και με αφορμή τον χρόνο που ίσως έχασε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μαζί τους. «Δεν το έκανα για να σας συγκινήσω, είναι μια ανάγκη που έχω» είπε, παρατηρώντας πως η Δανάη Μπάρκα βούρκωσε με την εξομολόγηση.

«Ένα παιδί δεν πρέπει να το κάνει κανείς για να διαιωνίσει τον εαυτό του. Άλλωστε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να γίνει μια ρέπλικα του εαυτού μου. Το μεγαλύτερο δώρο και το μεγαλύτερο θαύμα, είναι ότι καταφέρνει κάποιος – είτε έχει ένα παιδί βιολογικό, είτε το μεγαλώνει – σαν θεός να φέρει έναν άνθρωπο στη ζωή» είπε για την οικογένεια και τα παιδιά του ο κ. Βαλτινός.

«Το θέατρο, μπορεί να ακούγεται στερεότυπο, αλλά σε βελτιώνει. Εμένα με μόρφωσε, με διαμόρφωσε» σημείωσε για την μακρόχρονη πορεία του επί σκηνής. «Πάντα μου έκανε πολύ καλό, όταν μάθαινα ότι κάτι πρέπει να το απορρίψω. Είναι μεγάλη κατάκτηση» συνέχισε.

«Πάω 40 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αλλά πρώτη φορά τα τρία τέταρτα του θεάτρου κάθε μέρα είναι γεμάτα» είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός για την παράσταση Da, στην οποία πρωταγωνιστεί και η οποία ανεβαίνει μετά τις 21 Γενάρη στη συμπρωτεύουσα. «Οι συντελεστές είναι σπουδαίοι όλοι, είναι από τους καλύτερους θιάσους που είχα ποτέ» συμπλήρωσε, ο  Γρηγόρης Βαλτινός.