Η πρώτη της επαφή με τα κοινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στέφθηκε με επιτυχία, αφού, μπορεί ο συνδυασμός του Μιχάλη Καραμαλάκη, «Ηράκλειο, Η πόλη μας», να βγήκε δεύτερος, όμως η ίδια εξελέγη πρώτη σε ψήφους στο 1ο ∆ιαμέρισμα του ∆ήμου Ηρακλείου.

Η Μαίρη Κεφαλογιάννη, ξαδέρφη του Μανώλη και της Όλγας Κεφαλογιάννη, είναι μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα, που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά όχι λόγω του ονόματός της, αλλά γιατί και εκείνη με τη σειρά της επιθυμεί να προσφέρει τα μέγιστα στην πόλη όπου ζει, το Ηράκλειο Κρήτης.

Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, με καταγωγή και ρίζες από τα Ανώγεια Ρεθύμνης.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Κακουλάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο δίδυμες κόρες, την Κατερίνα και την Ελενα.

Μεγαλωμένη σε πολιτική οικογένεια, από μικρή έτρεχε στις συγκεντρώσεις, έχοντας επίγνωση και του ονόματός της, αλλά και της μεγάλης ευθύνης που μπορεί να έχει ένα πολιτικό πρόσωπο.

«Μεγάλωσα μέσα σε πολιτική οικογένεια, με θείο βουλευτή, και από μικρή ήμουν μέσα στο κομμάτι της πολιτικής. Ηθελα να προσφέρω στους δικούς μου και πάντα τους βοηθούσα στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις! Από μικρή έτρεχα στις αφισοκολλήσεις και το απολάμβανα», εξηγεί στο «Secret» και συνεχίζει να μιλά με καμάρι και περηφάνια για το όνομα της οικογένειάς της:

«Είναι τιμή και ευθύνη παράλληλα να κουβαλάς ένα όνομα που ποτέ δεν έχει δημιουργήσει κάποιο θέμα. Είναι τιμή να ξέρεις πως η οικογένειά σου πάντα πρόσφερε στα κοινά και δεν έχει απασχολήσει με σκάνδαλα, αλλά έχει θετικό πρόσημο και γι’ αυτό εκλέγονται! Γιατί ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει».

Η Μαίρη Κεφαλογιάννη μεγάλωσε κάνοντας πάντα αυτό που ήθελε, αυτό που την εξέφραζε.

«Πάντα έκανα αυτό που ένιωθα πραγματικά. Και από τους γονείς μου είχα πλήρη στήριξη και κατανόηση. Κανείς δεν μου απαγόρευσε κάτι», εξηγεί.

“Θα είμαι εκεί”

Ο κόσμος την αγκάλιασε, την εμπιστεύτηκε, αφού αφουγκράστηκε τα θέλω της, και της έριξε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Είμαι ευγνώμων και θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω πρώτα τον κ. Καραμαλάκη για την τιμή που μου έκανε να με προσκαλέσει στο ψηφοδέλτιό του. Τα μεγάλα λόγια δεν μου ταιριάζουν. Ο χρόνος και τα έργα δείχνουν την αξία του καθενός ανθρώπου. Θα είμαι εκεί και στον χρόνο και στα έργα», λέει και συνεχίζει:

«∆εν το περίμενα αυτό, γιατί δεν μπήκα στο κομμάτι όπου θα ψηφιζόμουν. ∆εν με ψήφισε η οικογένειά μου, δεν μπορούσε, ούτε τα παιδιά μου, γιατί ήμουν σε ένα ∆ιαμέρισμα στο κέντρο, με φίλους και γνωστούς. Αυτό είναι ακόμα πιο τιμητικό και πιο μεγάλο».

Η Μ. Κεφαλογιάννη έχει δύο πανέμορφες κόρες, που είναι περήφανες για τη μητέρα τους.

«Ηταν σε όλα μαζί μου τα κορίτσια, όπως ήμουν μαζί τους και εγώ πάντα, όταν πέρασαν με υποτροφία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο σαν δίδυμες. Ηταν η σειρά τους να στηρίξουν εμένα. Μου είπαν: “Ο,τι θέλεις εσύ, εμείς μαζί σου”».

Το όνομά της, πολιτικά βαρύ. Αυτό που απολαμβάνει και χαίρεται είναι το πόσο ενωμένοι είναι.

«Σαν οικογένεια, από παλιά είμαστε πολύ αγαπημένοι όλοι και πάντα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Οσο για τους εκλεγμένους της οικογένειας, λέει:

«Αν δεν έχεις προσφέρει, δεν θα βγεις. Με την προσφορά κερδίζεις, αυτό θα δει ο κόσμος. Ο κόσμος καταλαβαίνει, δεν κοιτά μόνο το όνομα. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν “ονόματα” που δεν έχουν βγει στις εκλογές και τους έριξαν μαύρο. Αυτό κάτι δείχνει».

Η ίδια δηλώνει περήφανη και για τον βενιαμίν της οικογένειας, Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, τον νεότερο εκλεγμένο βουλευτή, τον οποίο στήριξε με πάθος:

«Είναι άξιος και χαιρόμαστε όλοι πολύ για τον Κωνσταντίνο. Μας γεμίζει περηφάνια».

 

*Της Σπυριδούλας Τριάντου / Δημοσιεύθηκε στο “Secret” των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 23/12/2023