Πολλά ήταν αυτά που είχε σκοπό να κάνει ο Βασίλης Καρράς και δεν πρόλαβε. Όταν κατάλαβε, όμως, ότι το τέλος ήταν κοντά, έβαλε τα δυνατά του για να ολοκληρώσει την αυτοβιογραφία του. Το βιβλίο που είχε υποσχεθεί στο κοινό με όλη την ιστορία της ζωής του. Αν και το 2019 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής... στο χειροκρότημα της Δύσης», υπήρξε ένα άλλο βιβλίο, που δεν πρόλαβε να εκδώσει.

Έχω ζήσει τρεις απαγωγές

«Έχω ζήσει τρεις απαγωγές που θα γραφτούν στο επόμενο βιβλίο που έρχεται. Το βιβλίο που έρχεται είναι συναρπαστικό, είναι ό,τι έχω ζήσει στη νύχτα» έλεγε την ημέρα που κυκλοφορούσε το πρώτο του βιβλίο «Βασίλης Καρράς - Από την αποθέωση της Ανατολής στο χειροκρότημα της Δύσης».

Έκανα τέσσερις εμφανίσεις τη βραδιά

«Έκανα τέσσερις εμφανίσεις τη βραδιά, άλλαζα ρούχα μέσα στο αυτοκίνητο. Ήταν δύσκολος ο δρόμος να ανοίξει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα» είχε πει σε συνέντευξή του ο τραγουδιστής, ενώ είχε μιλήσει και για τα πισώπλατα μαχαιρώματα που είχε δεχτεί, κυρίως, στο ξεκίνημα της καριέρας του. «Τα παράτησα ένα χρόνο, γιατί κουράστηκα με τα... μαχαιρώματα. Όταν ήρθα στην Αθήνα, έφαγα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο. Δηλαδή, δεν γράφονται σε βιβλίο αυτά που έφαγα εγώ. Να φανταστείς ότι αναγκάστηκα να βάλω φρουρά στο σπίτι μου. Εγώ, τι δουλειά έχω με τη φρουρά, που δεν πείραξα άνθρωπο στη ζωή μου για να βάλω δύο τρία άτομα; Λες γιατί, αφού δεν μπήκα στα πόδια κανενός. Πέρασα τρία χρόνια πάρα πολύ δύσκολα, μέχρι που αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι μου και να πάω σε διαμέρισμα για να ησυχάσω. Δεν χρειάζεται να πω πράγματα πιο βαθιά» είχε πει ο ίδιος.

Έγραφε ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο

Όταν κατάλαβε ότι το τέλος πλησιάζει, ξεκίνησε το εντατικό γράψιμο και είχε σχεδόν ολοκληρώσει την αυτοβιογραφία του με τη μορφή ημερολογίου. Έγραφε ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο. Για την έκδοση του βιβλίου είχε ενημερώσει το δικηγόρο του, ο οποίος έχει μιλήσει ήδη με έναν εκδοτικό οίκο και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει. Οι φίλοι του, αλλά και οι αμέτρητοι θαυμαστές του περιμένουν με αγωνία την έκδοση του βιβλίου, το οποίο, όπως λένε, αναμένεται να είναι γεμάτο αλήθειες.

Όσο νοσηλευόταν, έγραψε κι ένα τραγούδι

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως όσο νοσηλευόταν, έγραψε κι ένα τραγούδι, «ένα μυθικό τραγούδι», όπως χαρακτηρίστηκε απ’ όσους το έχουν ακούσει. Όταν το ολοκλήρωσε, πήρε τηλέφωνο τον πολύ καλό του φίλο, τον Νίκο Μακρόπουλο. Ο Βασίλης Καρράς είχε πολλούς φίλους, στην καρδιά του, όμως, είχε λίγους κι ένας από αυτούς ήταν ο Μακρόπουλος. Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν ο Νίκος Μακρόπουλος πήγε να τον συναντήσει στη Θεσσαλονίκη και ο Βασίλης τού «χάρισε» το τραγούδι. Αυτό είναι έτοιμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Τime