Δύσκολα είναι τα φετινά Χριστούγεννα για τη Νόρα Βαλσάμη, που ζει πλέον μόνιμα στη Σύρο μαζί με τον γιο της Ερρίκο, μετά το θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου της Ερρίκου Ανδρέου.

Η γνωστή ηθοποιός, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη και με ένα άλλο δύσκολο θέμα, αυτό του πλειστηριασμού ενός διαμερίσματος 50 τετραγωνικών μέτρων στη Ραφήνα, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της.

Σύμφωνα με τον Τάσο Τεργιάκη, ο οποίος παρουσίασε σχετικά έγγραφα στην εκπομπή «Πρωινό», το σπίτι είναι προσημειωμένο εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς, οι οποίοι όμως είναι σε αναστολή.


Νόρα Βαλσάμη: Δεν έχω λεφτά

Η Νόρα Βαλσάμη μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας πως μένει σε μια φίλη της στη Σύρο. «Τώρα μένω στη Σύρο, μου παραχώρησαν ένα σπίτι και μένω εδώ, μια φίλη μου. Η οφειλή που υπήρχε για την οποία βγαίνει σε πλειστηριασμό; Πόσα χρήματα ήταν; 18.000! Και εγώ δεν έχω λεφτά, δεν έχω λεφτά», ανέφερε η Νόρα Βαλσάμη.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου:

Εκτός από το συγκεκριμένο σπίτι, έχετε κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο;

Όχι, είχαμε στην Τσαγκαράδα ένα οικόπεδο του παππού μου, αλλά τα πουλήσαμε αυτά. Δεν έχουμε άλλο σπίτι. Στη Σύρο μένουμε τώρα, έχασα και τον Ερρίκο… Είμαι σε τραγική κατάσταση, δεν είμαι καλά…

Όταν είχε γίνει αρχικά γνωστό το πρόβλημα υγείας του συζύγου σας, του Ερρίκου Ανδρέου, είχατε δεχτεί μια σημαντική βοήθεια…

Μου έδωσε η Μαριάννα Λάτση το αεροπλάνο και πήγα με τον Ερρίκο στο νοσοκομείο στην Αθήνα. Κάθισα πέντε μήνες μαζί του και δεν σώθηκε, είχε πολλά προβλήματα, μου το λέγανε οι γιατροί.

Είστε μόνη, ζείτε με κάποιον άνθρωπο κοντά;

Με τον γιο μου, με τον γιο μου… Με τον Ερρίκο το δεύτερο.

Το σπίτι αυτό στη Ραφήνα μπορεί να σωθεί από τον πλειστηριασμό με κάποιον τρόπο;

Μόνο αν κάνουμε διακανονισμό, λέει… Εγώ δεν κάνω διακανονισμό, «πάρτε κι εμένα», λέω, «αν θέλετε να με κλείσετε…».

Οι 18.000 μπορεί να είναι μια δυσκολία, το καταλαβαίνω, αλλά δεν είναι και ένα τεράστιο ποσό για να χάσει κάποιος το σπίτι του…

Ναι, αλλά εγώ δεν έχω, με μια σύνταξη είμαι, δεν έχω καν και του Ερρίκου, που είχε κι αυτός. Παίρνω μια σύνταξη πολύ μικρή, 550, μόνο… Είναι ό,τι έκανα από το θέατρο.

*Δημοσιεύθηκε στην Οntime