Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος μετά από νοσηλεία στο Σισμανόγλειο, αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα.

Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Τάσος Ιορδανίδης: «Ήταν και θα είναι ο καλλιτεχνικός μου πατέρας»


Για την απώλεια του Γιώργου Μιχαλακόπουλου μίλησε στο MEGA ο ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης, τονίζοντας πως ο ηθοποιός ήταν και θα είναι πάντα ο καλλιτεχνικός του πατέρας.

«Είναι τεράστια η απώλεια. Είναι από τις φορές που ο χαρακτηρισμός σπουδαίος είναι απόλυτα ταιριαστός και καίριος. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος», είπε, ο Τάσος Ιορδανίδης.

«Εμένα προσωπικά, όπως και σε άλλα παιδιά, ήταν ένας υπέροχος δάσκαλος στη στάση ζωής. Εμένα προσωπικά μου άλλαξε την κοσμοθεωρία. Ήταν μαθητεία για εμένα αυτά τα χρόνια που βρεθήκαμε μαζί. Οι συμβουλές του θα με συντροφεύουν πάντα», είπε ο Τάσος Ιορδανίδης.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο Σταύρος Ζαλμάς, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο ηθοποιό.

«O κ. Μιχαλακόπουλος προέβαλε την ιδιότητα του ηθοποιού στο έπακρον. Πέρα από τις επιλογές που έκανε στην καλλιτεχνική του πορεία, ήταν ένας άνθρωπος που δίδασκε την κοινωνία με το ήθος της ζωής του. Επειδή ένας ένας από τους μεγάλους δασκάλους της ζωής, της ανθρωπιάς και της ποιότητας φεύγουν, ελπίζω να αντικατασταθούν με άλλους», είπε ο  Σταύρος Ζαλμάς.