Ένα βίντεο για την Τζόλυ Γαρμπή, με αφορμή τα 21 χρόνια που πέρασαν από τον θάνατό της, έφτιαξαν στη Φίνος Φιλμ.

Μέσω Instagram, η εταιρεία παραγωγής δημιούργησε ένα ποτ πουρί από στιγμές της στη μεγάλη οθόνη και πιο συγκεκριμένα από τις ταινίες: «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», «Ο Ατσίδας», «Η Λίζα και η Άλλη», «Η Νεράϊδα και το Παληκάρι», «Μια Ζωή την Έχουμε» και «Πρόσωπα Λησμονημένα».

Η Φίνος Φιλμ αναφέρει για την Τζόλυ Γαρμπή:

Στη λεζάντα της δημοσίευσης γράφει, μεταξύ άλλων: «Ταλαντούχα και αξιοπρεπής ηθοποιός, η Τζόλυ Γαρμπή, με τα μεγάλα γαλανά της μάτια και την γλυκιά βραχνάδα στη φωνή, μετατράπηκε σε μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες ώριμες κυρίες του σινεμά και σίγουρα στην πιο αλησμόνητη ψυχομάνα του ελληνικού κινηματογράφου».

Η Τζόλυ Γαρμπή πέθανε στις 9 Δεκεμβρίου του 2002. Έκανε καριέρα σε μεγάλη ηλικία και συμμετείχε σε σχεδόν 40 ταινίες, πολλές εκ των οποίων σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Την απόφαση να γίνει ηθοποιός την πήρε στα 21 της, αλλά ο ελληνοιταλικός πόλεμος ανέτρεψε τα σχέδιά της και έτσι, αντί για το σανίδι, υπηρέτησε ως νοσοκόμα. Το κοινό τη γνώρισε περίπου στα 50 της χρόνια και η εικόνα που έχει για εκείνη, είναι περισσότερο μιας ώριμης γυναίκας. Υποδύθηκε περισσότερο τη μάνα και τη θεία.

Παντρεύτηκε σε μεγάλη ηλικία τον επίσης ηθοποιό, Θεόδωρο Μορίδη, στο πλευρό του οποίου πέρασε ωστόσο τα τελευταία 60 χρόνια της ζωής της. Το ζευγάρι δεν απέκτησε παιδιά. Έζησαν αποτραβηγμένοι στο εξοχικό τους στην Αττική. Ο θάνατός της άργησε να μαθευτεί στα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: