Ο Bob Dimitrov κατάγεται από τη Βουλγαρία και τα τελευταία είκοσι έξι χρόνια ζει στην Ελλάδα - είναι κάτοικος Γλυφάδας. Είναι κολλητός με τις κόρες του Αχιλλέα Μπέου, Χριστίνα και Αργυρώ, αλλά έχει συνεργαστεί και με το δήμαρχο Βόλου στα νυχτερινά κέντρα.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Κατάγομαι από τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Είμαι σαράντα πέντε χρόνων, έχω σπουδάσει χορογραφία και για πολλά χρόνια δίδασκα χορό σε διάφορες σχολές στην Αθήνα. Παράλληλα, εργαζόμουν στα μαγαζιά του κυρίου Μπέου, στο «Teatro», στο σχήμα Καρρά - Πάολας - Παντελίδη, το 2013. Είχα καφετέριες στον Πειραιά και στη Βούλα. Πριν από δύο μήνες αποφάσισα να τα πουλήσω και να ξεκινήσω κάτι καινούριο, που ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμο και το επεξεργάζομαι.

Τη βραδιά των εκλογών, όταν βγήκε ο Αχιλλέας Μπέος και έκανε τις δηλώσεις για τον Κασσελάκη, εσύ έγραψες ένα κείμενο στο Instagram, όπου έλεγες μεταξύ άλλων: «Η συμπεριφορά είναι αντρική, όχι η επιλογή συντρόφου. Φιλάκια από έναν ομοφυλόφιλο». Πιστεύεις ότι εκείνη την ημέρα ξέφυγε λεκτικά;

Όχι, έτσι είναι ο κύριος Αχιλλέας Μπέος. Είναι ένας άνδρας ο οποίος τα λέει έξω από τα δόντια, χωρίς να φοβηθεί τίποτα, επειδή είναι αλήθεια αυτά που λέει, και γι’ αυτό είναι εύκολα παρεξηγήσιμος.

Έχεις δηλώσει τη σεξουαλική σου ταυτότητα. Σου αρέσει ο χαρακτηρισμός «πού@@@δες»;

Όχι, δεν μου αρέσει. Θεωρώ ότι ο κ. Μπέος το είπε εν τη ρύμη του λόγου. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι ομοφοβικός. Η κόρη του, η Χριστίνα, είναι κολλητή μου. Δεν έχω νιώσει ποτέ απόρριψη και ρατσισμό από τον κύριο Μπέο για τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Είναι κάτι πολύ προσωπικό για μένα η σεξουαλική μου ταυτότητα και δεν το διαφημίζω. Δεν μου αρέσει η επίδειξη της προσωπικής ζωής και της σεξουαλικής ταυτότητας. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς όμως να επιβάλλει τις πεποιθήσεις του με το ζόρι.

Bob Dimitrov

Πιστεύεις ότι αυτό κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης;

Αυτό κάνει. Δεν το κρίνω, επιλογή του είναι. Είναι όμως αρχηγός κόμματος και, όπως το κάνει, φαίνεται ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Εγώ, ας πούμε, είμαι γκέι, δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά μου να είναι γκέι. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι αυτό που θέλει, χωρίς όμως να το επιβάλλει με τον τρόπο του. Και δεν μιλάω μόνο για την ομοφυλοφιλία, αλλά για οτιδήποτε. Τι θρησκεία έχει, τι δουλειά κάνει, τι κόμμα ψηφίζει.


Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;

Η μάνα μου με εγκατέλειψε όταν ήμουν δύο χρόνων και ο πατέρας μου δεν με έχει αναγνωρίσει. Δεν τον έχω δει ποτέ. Είχα όμως την τύχη να μεγαλώσω δίπλα στη γιαγιά και τον παππού μου, οι οποίοι με μεγάλωσαν με αρχές, παιδεία, αγάπη και, όταν τους ανακοίνωσα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, με αγκάλιασαν ακόμα πιο πολύ. Ήταν δίπλα μου και μου λείπουν, γιατί έχουν φύγει από τη ζωή.

Ποια η γνώμη σου για το γάμο ομοφυλοφίλων;

Εγώ δεν θα έκανα ποτέ γάμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνώ.

Είσαι υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια;

Εγώ δεν θα το έκανα, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά των ομοφυλοφίλων να μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Και επειδή τα παιδιά είναι αληθινά και σκληρά, δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε έναν τέτοιο κόσμο και να μην μπορώ να τα προστατεύσω.


Τελικά, ο Μπέος είναι ομοφοβικός;

Όχι, δεν είναι. Δεν είναι ομοφοβικός, απλώς πιστεύω ότι έχει θέμα με αυτούς που επιβάλλουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα προς τα έξω, είτε είναι γκέι είτε στρέιτ.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Οn Time» την 06/12/2023