Η αδελφή του γνωστού σχεδιαστή, Πολυξένη, επίσης σχεδιάστρια μόδας, είναι το άλλο «μισό» του Βασίλειου Κωστέτσου.

Ο λόγος για την Πολυξένη (Πόλα) Κωστέτσου, επίσης σχεδιάστρια μόδας του οίκου. Η αδελφή του δημοφιλούς σχεδιαστή, την οποία συναντήσαμε στο fashion show του πριν από λίγες μέρες, μας μίλησε για τη σχέση τους, την απώλεια των γονιών τους, αλλά και για την προσωπική τους ζωή.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα

Έχω τελειώσει το Pierce της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια πήγα στο Deree, όπου σπούδασα business administration και μετά έφυγα για έξι μήνες στο Μιλάνο, στη σχολή Marangoni, όπου έκανα διάφορα σεμινάρια πάνω στο ρούχο, στα υφάσματα, πώς δημιουργείται ένα ρούχο από την αρχή μέχρι το τέλος και στην πορεία επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου είχα αναλάβει τη σειρά prêt-à-porter. Έτσι συνεχίστηκε η ιστορία. Εγώ είχα αναλάβει το prêt-à-porter και ο Βασίλης την υψηλή ραπτική. Παράλληλα, παρακολουθούσα και το οικονομικό κομμάτι της εταιρείας.

Πριν από δύο χρόνια είχατε και μια περιπέτεια με τους γονείς σας, οι οποίοι απεβίωσαν. Τι έγινε;

Ο πατέρας μας, ο Στέργιος, «έφυγε» από άνοια σε ηλικία 85 ετών, στις 20 Δεκεμβρίου του 2020, και η μητέρα μας, η Άννα, στις 3 Απριλίου του 2021 από τη νόσο του κινητικού νευρώνα. Τους χάσαμε και τους δύο μέσα σε τέσσερις μήνες. Ο πατέρας μου κατά διαστήματα ανέφερε το όνομά μου, σε πέντε λεπτά μπορεί να με ξεχνούσε. Η μητέρα μου δεν μπορούσε να καταπιεί, να κοιμηθεί και από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσε να μιλήσει και να αναπνεύσει. Ήταν το τελευταίο στάδιο.

Πολυξένη (Πόλα) Κωστέτσου - Βασίλειος Κωστέτσος
Η Πολυξένη (Πόλα) Κωστέτσου μαζί με τον αδερφό της Βασίλειο Κωστέτσο

Πώς το βίωσες;

Τραγικά, έπαθα σοκ. Περπατούσα και νόμιζα ότι βρισκόμουν σε άλλον κόσμο. Τότε, ο Βασίλης είχε κάνει και την επέμβαση καρδιάς και δεν μπορούσε να με ακολουθεί στο νοσοκομείο, γιατί ήταν η περίοδος Covid και ανήκε στις ευπαθείς ομάδες. Το σημαντικό είναι ότι έχω καλούς φίλους γύρω μου, που μαζί με την οικογένειά μου και τον Βασίλειο με έκαναν να σταθώ στα πόδια μου.

Η σχέση σας με τον Βασίλειο πώς είναι;

Η σχέση μας είναι πολύ καλή. Ο Βασίλης για μένα είναι ένας άνθρωπος αυτόφωτος, έχει φως, καλοσύνη, είναι ψυχούλα. Είναι δημιουργικός, πολλές φορές όμως και καταστροφικός.

Σε ενοχλεί που ξέρουν όλοι τον Βασίλη και όχι εσένα;

Καθόλου, δεν έχω κανένα θέμα πάνω σε αυτό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν κάνει καλό στη δουλειά μας. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι είμαι σχεδιάστρια μόδας.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Είμαι παντρεμένη δεκαοκτώ χρόνια με τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Προβελέγγιο και έχουμε αποκτήσει ένα γιο, τον Γιώργο.

Πολυξένη (Πόλα) Κωστέτσου με τον σύζυγό της, αρχιτέκτονα Ιωάννη Προβελέγγιο
Η Πολυξένη (Πόλα) Κωστέτσου με τον σύζυγό της, αρχιτέκτονα Ιωάννη Προβελέγγιο

Πριν από λίγες μέρες ο Βασίλης πραγματοποίησε σόου με θέμα: «Hollywood Hotel - The Divas Couture 2024» στο ξενοδοχείο «Μπάγκειον» στην Ομόνοια. Πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του, η αξέχαστη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή της, αλλά παράλληλα και το διαχρονικό σύμβολο του σεξ Μέριλιν Μονρόε.

Στη συγκεκριμένη επίδειξη ο Βασίλης προσπάθησε να «παντρέψει» την κλασική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας με το σεξαπίλ και τη θηλυκότητα της Μέριλιν Μονρόε της εποχής εκείνης. Οπότε, αυτομάτως έγινε ένας συνδυασμός υφασμάτων από μεταξωτούς ταφτάδες και μπροκάρ και, από την άλλη, κεντημένα με πέρλες και χρυσό, που φορούσε η άλλη ντίβα της μόδας. Φυσικά, βοήθησε και ο χώρος σε όλο αυτό το σκηνικό.

Πώς σου φάνηκε το φινάλε με τη Στικούδη;

Μου άρεσε πάρα πολύ, ειδικά τώρα, που βρίσκεται σε αυτή την περίοδο της ζωής της, περιμένοντας το δεύτερο μωράκι της. Ήταν μια κουκλάρα, πάθαμε σοκ.

Σάσα Σταμάτη-Βασείλιος Κωστέτσος-Πολυξένη Κωστέτσου-Νίκος Παπαδάκης
Σάσα Σταμάτη - Βασείλιος Κωστέτσος - Πολυξένη Κωστέτσου - Νίκος Παπαδάκης