Ο Βασίλης Λέκκας βρέθηκε καλεσμένος στο «Στούντιο 4», μιλώντας για την πορεία του στο τραγούδι και τη ζωή του.

Ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας αναφέρθηκε στα παιδιά του δηλώνοντας… φανατικός της κόρης του, αφού δεν μπορεί να της χαλάσει χατίρι.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Λέκκα

«Ο γιος μου είναι στη δευτέρα λυκείου και η κόρη μου στη δευτέρα γυμνασίου. Τώρα, αν με ακούει η κόρη μου, ξέρει πως ό,τι μου ζητάει θα της το κάνω. Είμαι φαν της κόρης μου. Και στα δύο παιδιά έχω αδυναμία, με κάνουν ό,τι θέλουν», είπε ο Βασίλης Λέκκας για τα παιδιά του.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης ο Βασίλης Λέκκας μίλησε για τη συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι αλλά και το πώς προέκυψε η γνωριμία τους.

«Κάποια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Μου λέει “έχω ζημιά στο σπίτι μου, μετακόμισα”. Είχε βρει ότι δουλεύω στο επιπλοποιείο. Πήγα στο σπίτι του και με κάλεσε να ξεκινήσουμε και μια συνεργασία δισκογραφική. Την επόμενη μέρα έφυγα από το σπίτι που ζούσα στην Καλλιθέα και μου παραχώρησε ένα σπίτι και έμεινα σε αυτό το σπίτι», ανέφερε ο Βασίλης Λέκκας.

Ο Βασίλης Λέκκας αναφέρθηκε και στην παρεξήγηση που είχε με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Όπως ανέφερε, ο Βασίλης Λέκκας μέχρι και σήμερα δεν έχει μετανιώσει για τίποτα, ωστόσο ερμηνεύει κανονικά τα δικά του τραγούδια στις συναυλίες του.

«Δεν ξαναμιλήσαμε με τον Μάνο Χατζιδάκι. Δεν τίθεται θέμα να μετανιώσω, όχι. Για να το κλείσω το θέμα, αυτό είχε να κάνει με μένα και τον Μάνο. Αν ξέρει ο καθένας τις λεπτομέρειες, ούτε μετανιώνω. Οι συνεργάτες που έκανα ό,τι έκανα ήταν πολύ σπουδαία άτομα. Η υπόθεση Σπάθας, η υπόθεση Σώκρατες ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο. Οι Σώκρατες ήταν μέλη της κοινής ορχήστρας του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη. Μονίμως του έλεγα “ευχαριστώ”. Δεν είχε λόγο ο Σαββόπουλος να μη μου μιλάει. Είχε τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη. Εμείς ήμασταν οικογένεια! Ήταν ωραίο που έγινε. Ήταν ωραίο που είχαμε και τις κόντρες με τον Μάνο.

Τη στιγμή που τσακώθηκα σοβαρά μαζί του δεν τη μετάνιωσα. Είμαι εγώ και ο Μάνος στο γεγονός, κανείς άλλος! Στενοχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε, αλλά δεν πήγα στην κηδεία. Με τηλεφώνησε μια γνωστή μου και μου είπε “Έφυγε ο Μάνος”. Και η πρώτη φράση που είπα ήταν “Τώρα έπεσαν οι άμυνες. Μιας κοινωνίας που είχε στηρίγματα πνευματικά που ένα μεγάλο από αυτά έφυγε”. Όχι, δεν μου λείπει. Δεν θέλω να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία με τα πρόσωπα που έχω χάσει. Υπάρχει ένας διάλογος μέσα από τις εμπειρίες. Σε μια άλλη διάσταση, τα πρόσωπα αυτά είναι εδώ, τα κουβαλάω. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή να τραγουδήσω αυτό το ρεπερτόριο, νιώθω την παρουσία αυτών των ανθρώπων».