Ο Γιώργος Αλκαίος ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 και μίλησε για άγνωστες πτυχές της ζωής του όπως τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το διαζύγιο των γονιών του, τη γιαγιά που τον μεγάλωσε και πέθανε λίγο πριν εκείνος εμφανιστεί στη Eurovision.

«Έπαιζα στην Αντιγόνη, αυτή την περίφημη παράσταση με τη Βουγιουκλάκη. Ήμουν 17 χρονών τότε. Κάναμε 4 μήνες πρόβα, πολύ μεγάλη παραγωγή. Για μένα ήταν συγκλονιστικό, να βλέπεις τον Θεοδωράκη να σου λέει για τη νότα σου και να είσαι 17. Της Αλίκης της βγήκε το άγχος όταν ανέβηκε στην Επίδαυρο. Εμείς ζήσαμε όλη την προετοιμασία που ήταν πολύ δυνατή, πολύ “ξύλο”, με ιερά τέρατα, η παράσταση sold out. Της βγήκε με το “καλησπέρα”. Έπρεπε να φωνάξει μία λέξη στον Κρέοντα και της βγήκε πολύ δυνατά. Οι κριτικές την πρώτη μέρα ήταν λίγο κακές. Ήταν συγκλονιστική μετά. Παίξαμε μέσα στη βροχή στην Αρχαία Ολυμπία, δεν μάσησε καθόλου», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Αλκαίος.

Γιώργος Αλκαίος: «Έπαιζα ξύλο στο Δημοτικό γιατί πήγαινα σχολείο με τη γιαγιά μου»

«Μεγάλωσα μέσα στη μουσική. Γεννήθηκα εδώ και φύγαμε για Αμερική. Ο πατέρας μου δεν ήταν τότε τραγουδιστής. Όλη η οικογένεια δούλευε σαν μετανάστες, στη Βοστώνη.

Η μητέρα μου είναι Πορτογαλίδα από τη Βενεζουέλα. Γνωρίστηκαν στην Αμερική. Επειδή ήταν και οι δύο νέοι, ο Έλληνας με τη Βενεζουέλα δεν θα τα βρουν ποτέ, ο πατέρας μου έκανε μία κίνηση και με πήρε και φύγαμε. Μπήκε στη μέση η πρεσβεία. Έζησα μια παιδική ηλικία και εφηβεία πολύ δύσκολη», είπε ο Γιώργος Αλκαίος.

«Στο Δημοτικό έπαιζα ξύλο μια φορά την εβδομάδα γιατί πήγαινα με τη γιαγιά μου στο σχολείο. Δεν υπήρχαν παιδιά χωρισμένων τότε. Γνώρισα τη μητέρα μου στα 16 μου που ήρθε για να με γνωρίσει. Ήταν μια συγκλονιστική κατάσταση γιατί δεν ήξερα πώς είναι. Πήγα με έναν φίλο μου. Επειδή έχω πάρει αρκετό ψέμα στη ζωή μου, δεν μου αρέσει.

Ήθελα μόνο να τη γνωρίσω γιατί για μένα μάνα ήταν η γιαγιά μου.

Μέχρι τα 16 ήταν μια εποχή απαγορευμένη, δεν συζητούσαν για τη μητέρα μου, πάντα έφταιγε ο ένας. Είχα αποφασίσει από πολύ μικρός ότι δεν θα μπω μέσα σε αυτό. Γι ‘ αυτό όλη η διέξοδός μου βγήκε στο θέατρο και τη μουσική. Έγραψα μονόπρακτο στα 12 μου και στα 14 τραγούδι του Νότη», ανέφερε ο Γιώργος Αλκαιός.

Γιώργος Αλκαίος: «Η γιαγιά μου “έφυγε” παραμονή του τελικού της Eurovision»

«Η γιαγιά μου ήταν θεϊκή, έζησε για να κάνει αυτό που έκανε. Στο τέλος που έγινε πριν φύγω για το Όσλο για τη Eurovision. To έχω ζήσει πολλές φορές η μεγάλη χαρά να έρχεται με μεγάλη λύπη. “Έφυγε” μία μέρα πριν από τον τελικό. Το ήξεραν και δεν μου το είπαν. Δεν θα πήγαινα στη Eurovision, δεν θα μπορούσα να το αντέξω», δήλωσε ο Γιώργος Αλκαίος.

«Έχω άλλα τρία αδέλφια, τα γνώρισα. Ήταν τόσο κακές οι σχέσεις με τη μητέρα μου που δεν μπορούσα να αναπτύξω σχέσεις με τα παιδιά αυτά. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι μου έχει λείψει, ότι έχουν για μητέρα τους τη μητέρα μου που εγώ δεν τη θεωρώ μητέρα μου», είπε ο Γιώργος Αλκαίος.

«Επηρεάστηκα από τη συνάντηση με τη μητέρα μου γιατί κατάλαβα ότι πρέπει να δεις τα πράγματα από κοντά. Δεν κατηγόρησα κανέναν. Έχω την ισορροπία μου μέσα από τη μουσική. Το να μην έχεις διέξοδο κάτι βράδια… Καταλαβαίνω τα νέα παιδιά.

Πέρασα κάποια στιγμή και καταχρήσεις αλλά έρχονται και φεύγουν. Δοκίμασα το ποτό, το ουίσκι αλλά δεν μου πάει καθόλου. Δώσε μου δυο μπύρες να ανέβω στο τραπέζι. Εγώ για έναν χρόνο το παρατράβηξα.

Όταν παντρεύτηκε δεύτερη φορά ο πατέρας μου έμεινα μαζί τους για λίγο, ήρθε η αδελφή μου η Άννα, το έζησα αυτό. Δεν ήμουν όμως συνηθισμένος. Εγώ έβρισκα μεγάλες λύσεις με τη γιαγιά γιατί με καταλάβαινε πιο πολύ από μία μάνα.

Όταν της είπα ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς να ακούω κάτι έβαζε το βράδυ πλυντήριο. Κάθε βράδυ έβαζε. Είχα δύσκολο ύπνο.

Η γυναίκα του πατέρα μου ήταν πολύ νέα, ήταν φίλη μου, είχε μόλις γεννήσει το μωρό, ένιωθα μια ενόχληση “τι κάνω εδώ ο μαντράχαλος”. Είπα “βγες έξω, βρες ένα δώμα” όπως και έκανα, στο Νέο Κόσμο. Είχα έναν δικό μου χαρακτήρα από μικρός, δεν το ξέρει ο κόσμος.

Είχα τόση τρέλα με τη μουσική που έφευγα από το Χαλάνδρι στην Αλεξάνδρας για να παίρνω μουσικά περιοδικά και να διαβάζω τι γίνεται», ανέφερε ο Γιώργος Αλκαίος.

«Πήγα να χαιρετήσω τη Βουγιουκλάκη και της είπα ότι θα πάω στη μουσική και μου είπε “στο θέατρο θα γυρίσεις”» είπε αναφερόμενος στη συνεργασία του με τη μεγάλη σταρ.

«Δεν συμβουλευόμουν τον πατέρα μου στη μουσική γιατί ήταν πιο λαϊκός. Γνωριμίες του; Εδώ άλλαξα το όνομά μου! Να πατήσω πάνω σε κάποιον άλλον; Μπήκα στο Τούνελ που ετοιμαζόταν το πρόγραμμα με Δάκη, Κοντολάζο και ρώτησα αν γίνεται οντισιόν έναν κύριο με μούσια. Με άκουσε και τελικά ήταν ο επιχειρηματίας. Και με πήρε. Στην πρώτη μου εμφάνιση ως τραγουδιστής έπαιρνα λιγότερα από βοηθό σερβιτόρου», κατέληξε ο Γιώργος Αλκαίος.