Η κάμερα του «Πάμε Δανάη» και ο Αλέξης Μίχας βρέθηκαν στο στούντιο ηχογράφησης, όπου η Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε το νέο τραγούδι που θα ντύσει τους τίτλους της υπερπαραγωγής του MEGA «Famagusta». 

Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη δίνει τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι με τίτλο «Δεν Ξεχνώ», σε σύνθεση Χρίστου Στυλιανού, ο οποίος υπογράφει τη μουσική του «Famagusta», σε στίχους της Ελένης Ζιώγα.  

«Είναι ένα τραγούδι που εκφράζει αυτόν τον πόνο με μια τρυφερότητα και με μια ελπίδα και μια παραίνεση να μην ξεχάσουμε», σημειώνει η ερμηνεύτρια που αποτέλεσε επί δεκαετίες τη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη.  

«Εγώ σε σχέση με την Κύπρο αισθάνομαι δεμένη και για προσωπικούς λόγους», εξηγεί στη συνέχεια η κυρία Φαραντούρη, παρότι -όπως σημειώνει- δεν έλκει την καταγωγή της από το νησί. «Το πρώτο μου τραγούδι που μου έδωσε ο Μίκης, το “ματωμένο φεγγάρι”, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, είναι από το “Νησί της Αφροδίτης” (την ταινία) που αναφέρεται στην Κύπρο», συμπληρώνει.  

Ωστόσο, η Μαρία Φαραντούρη αποκαλύπτει πως σε κυπριακά χώματα είδε για τελευταία φορά ζωντανό και τον πατέρα της. «Τα χρόνια της χούντας ήμουν στο εξωτερικό, δεν μου επέτρεπαν να έρθω να δω τους γονείς μου και συναντηθήκαμε στην Κύπρο, στον Δαυλό, που τώρα ανήκει στα Κατεχόμενα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, εκεί ήρθε ο πατερούλης μου, η μανούλα μου, τους είδα. Για τελευταία φορά τον είδα τον πατέρα μου και αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ», είπε.  

Η πρώτη συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη 

Φυσικά, ο δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του MEGA δεν μπορούσε να μη ρωτήσει την ερμηνεύτρια για την καρμική σχέση της με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. «Από μικρή ήμουν εξοικειωμένη (με το τραγούδι) και στο σχολείο, ήταν υπαρξιακή ανάγκη για μένα, μέχρι που βρέθηκε ο Μίκης», σημείωσε.  

Η Μαρία Φαραντούρη περιέγραψε πώς συναντήθηκε για πρώτη φορά μαζί του σε μια σχολική συναυλία στον Πειραιά, όπου βρισκόταν με τους γονείς της. «Με άκουσε και είπε "ξέρετε το παιδί σας θα το αναλάβω εγώ". “Δέχεσαι να γίνεις ιέρειά μου;”, μου είπε και του λέω “ναι”», συνέχισε.  

Όταν η Μαρία Φαραντούρη συνάντησε τους Beatles 

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στα χρόνια στην εξορία, όπου ήρθε σε επαφή με ιερά τέρατα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων και οι θρυλικοί Beatles. «Θυμάμαι, με πολλή προσοχή, με ρωτούσαν για την Ελλάδα. Τους είπαμε την αλήθεια», είπε, περιγράφοντας πως εξηγούσε πάντοτε την κατάσταση στην Ελλάδα της χούντας. «Ήξερα ποια είναι η θέση μου, αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ το ελληνικό τραγούδι, τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και τους Έλληνες δημοκράτες», είπε η Μαρία Φαραντούρη.

Με γυρίσματα στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο, η σειρά «Famagusta» ξετυλίγει την ιστορία ενός μαχητικού δημοσιογράφου από την Αγγλία που ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 50 χρόνια από την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Εκείνο που αγνοεί είναι πως τον ταραγμένο Ιούλιο του 1974, βρέφος ακόμη, αποχωρίστηκε στην Αμμόχωστο την πραγματική του μητέρα και μια οικογένεια που δεν τον ξέχασε ποτέ. Η νέα υπερπαραγωγή έρχεται το δεύτερο μισό της σεζόν στο MEGA και φέρει την υπογραφή των Ανδρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου.