Μετά τη  «Μηχανή του Τούρινγκ» όπου ο Ορφέας Αυγουστίδης γεμίζει πέντε μέρες την εβδομάδα ένα θέατρο μόνος, καταρρίπτοντας   κάθε ρεκόρ και αποσπώντας  διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη σκηνή με τον «Άσχημο». Τη νέα παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, που έρχεται από τις 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βασιλάκου με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Μαίρη Μηνά και τον Ηλία Μουλά.

 

Είναι το διασημότερο έργο του ανατρεπτικού δημιουργού της Schaubühne, Marius Von Mayenburg, έχοντας ανέβει σε πάνω από 30 χώρες μετά την πρώτη του παρουσίασή το 2007, στη Γερμανία. Το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βασιλάκου, συνέντευξη τύπου και αργότερα ο πρωταγωνιστής μίλησε στο Secret « Ο όμορφος και γοητευτικός Ορφέας Αυγουστίδης αν και δεν μεταμορφώνεται, ο τίτλος και μόνο είναι… «κόντρα» με την εμφάνιση του «Ο άσχημος δεν  παίζεται!  Δεν παίζει κανείς στη σκηνή  ούτε τον άσχημο, ούτε  τον όμορφο,  παίζουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας , που ξεφύγουμε από το κέντρο μας,  τον τρόπο που χάνουμε τον εαυτό μας. Όταν ετερωπροσδιορίζεσαι  και όλη σου η ζωή γυρίζει στο πως σε βλέπουν οι άλλοι, ή πως σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι δεν έχεις κανένα απολύτως έλεγχο και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κατά την γνώμη μου ο ήρωας της παράστασης, φεύγει. Εξαφανίζεται δεν υπάρχει πια, γιατί δεν έχει κανέναν έλεγχο.  Πολύ εύκολα θα καταλάβουν τι εννοώ όταν δουν τη παράσταση   αλλά  το ότι θεωρούν ότι είμαι εμφανισιακά  μακριά από αυτό που λέμε άσχημος  για τα δικά τους δεδομένα,  δεν έχω παρά να κολακευτώ με αυτό» παραδέχεται.

Στη σκηνή θα ανέβαινε ο Ορφέας Αυγουστίδης  με κάποιον που δεν είναι ηθοποιός αλλά θέλει να δοκιμαστεί στο θέατρο;  «Δεν ξέρω… έχω συνεργαστεί με   μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και δεν έχουν πάει σε δραματική σχολή. Το  ένα δεν αποκλείει το άλλο, όμως το να μην έχει  πατήσει ποτέ στη σκηνή  και να θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο από αυτό που κάνει.. δεν ξέρω θα πρέπει να συντονίζονται οι στόχοι μας γιατί η διαδικασία που εμπλεκόμαστε έχει μια  βαρύτητα για εμάς και μια αφοσίωση που ο σκοπός είναι τελείως διαφορετικός.  Αν συντονίζονται οι στόχοι μας τότε ναι  αλλά έτσι όπως μου το λες το θεωρώ μάλλον απίθανο…

Τηλεόραση

Τηλεοπτικά ο Ορφέας Αυγουστίδης  πρωταγωνιστεί στον τρίτο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του Alpha «Σασμός». Πολλές φορές πρωταγωνιστεί και στα social media αφού οι  τηλεθεατές έχουν ταυτιστεί πολύ με τον Αστέρι»,.. ο ίδιος εξηγεί «Δεν έχω τουίτερ δεν συμμετέχω σε αυτό. Μου το λένε,  είναι ωραίο, γελάω, το ευχαριστιέμαι για ένα λεπτό αλλά τώρα πάμε παρακάτω. σκέψου να έχεις ανάγκη από τέτοιο τρέντινγκ μια ολόκληρη ζωή. Άσχετα αν κάποιοι συνάδερφοι μου επιμένουν πως έχουν ανάγκη από τα social media και ι πως είναι κομμάτι της επιτυχίας μια σειράς και αυτό…» λέει. Τα γυρίσματα τα απολαμβάνει καθώς ο κόσμος έχει ταυτιστεί πού με  τους ρόλους και ιδιαίτερα με τα ζευγάρια της σειράς «ήταν κομμάτι της επιτυχίας αυτό, έκατσε, ήταν η μαγιά της, τα ευχαριστιόμαστε στην διαδικασία, έχουμε και  έναν  σεβασμό ο ένας για τον άλλον γιατί πολλές φορές ο ένας ‘’δαγκώνει’’ τον άλλον και θέλει να βγαίνει πιο μπροστά, εμείς  δεν το έχουμε αυτό γιατί οι περισσότεροι είναι χορτάτοι  έχουν ήδη κάνει αρκετά πράγματα» εξηγεί, Ορφέας Αυγουστίδης.

 

Τα γυρίσματα   που υποδυόταν τον φυλακισμένο, επηρεάστηκε; «Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ο χαρακτήρας καταβυθίστηκε σε μια στιγμή πολύς μεγάλης μαυρίλας γιατί έχασε τον έρωτα του, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος  κα βγήκε η ατμόσφαιρα μιας τέτοιας στιγμής σε σχέση με τον ρομαντισμό του χαρακτήρα του Αστέρη  γιατί δεν ήταν ένας χαρακτήρας τόσο σκοτεινός για να του ταιριάζει η φυλακή» παραδέχεται.  Μετά το τέλος του Σασμού, έχει τηλεοπτικά σχέδια;  «Δεν έχω κλείσει κάτι  μετά  τον Σασμό αλλά έχω ανάγκη να κρατήσω απόσταση από το φορμάτ του καθημερινού με τα  τόσα επεισόδια. Ήταν η πρώτη φορά που το έκανα   και νιώθω πολύ τυχερός γιατί το έκανα με μεγάλη σιγουριά και πληρότητα όμως θα πάρω μια απόσταση από το καθημερινό φορματ.  Μπορεί να με δείτε σε ενάμιση χρόνο σε κάτι που θα έχει τη μορφή μια μεγάλης ταινίας, μιας  περιορισμένης μίνι σειράς 8  -10 επεισοδίων το πολύ.   Από το φορμάτ ναι, θα απομακρυνθώ» αποκαλύπτει.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤHN ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11/2023