Ο Μάκης Πατέλης πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Ένας βλάκας και μισός», στο θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά. Τον συναντήσαμε στην πρεμιέρα της παράστασης και μιλώντας στην «ON time» αναφέρθηκε στο ρόλο του, στη βλακεία αλλά και γιατί μέχρι σήμερα δεν τον έχουμε δει στην τηλεόραση σε κάποιο μεγάλο ρόλο. Τέλος, ο ταλαντούχος ηθοποιός μάς μίλησε για τη συνεργασία του με τον Οδυσσέα Σταμούλη, που περνάει την πιο δύσκολη φάση της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα: Επέστρεψε στο θέατρο ο Οδυσσέας Σταμούλης: Στην κωμωδία “Ένας βλάκας και μισός”

Στο έργο είσαι ο πρωταγωνιστής και υποδύεσαι το βλάκα. Μίλησέ μας για σένα... 

Είμαι στο χώρο από το 1999. Έχω κάνει συνεργασίες στο θέατρο με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Έχω συνεργαστεί με τον Πέτρο Ζούλια σε πολλές παραστάσεις. Παράλληλα, αυτή την περίοδο παίζω και σε ένα παιδικό, στο «Βρετάνια», στα «Ξύλινα Σπαθιά» της Ανδρομάχης Χρυσομάλλη, και εδώ, στο θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά, όπου κάνουμε το «Ένας βλάκας και μισός» του Δημήτρη Ψαθά, μια υπέροχη κωμωδία. 

Στην παράσταση υποδύεσαι τον βλάκα, τον Κουτοθωμά. Έχεις υπάρξει ποτέ βλάκας; 

Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε υπάρξει βλάκες και πρέπει κατά καιρούς να κάνουμε και το βλάκα για να περνάμε καλά. Γιατί αν δεν κάνουμε και λίγο το βλάκα, δεν περνάμε καλά...

Ποια ήταν μέχρι σήμερα η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου; 

Η απώλεια της μητέρας μου Μαρίας, ήταν ξαφνικό. Έγινε το 2018. «Έφυγε» από καρκίνο στο πάγκρεας.

Πώς το βίωσες; 

Πάρα πολύ άσχημα, γιατί εκείνη την περίοδο έπαιζα και στο θέατρο και λίγο προτού βγω στη σκηνή με πήρε ο πατέρας μου τηλέφωνο και μου είπε: «Μάκη, είμαι στο νοσοκομείο, “έφυγε” η μαμά». Μετά βγήκα, έπαιξα στο θέατρο. Ήμουν πολύ χάλια. Ο χρόνος τελικά απλώς απαλύνει. Τίποτα άλλο. 

Είσαι 51 ετών, αισθάνεσαι αδικημένος που δεν έχεις παίξει στην τηλεόραση σε ένα δυνατό σίριαλ; 

Εγώ πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος παίρνει αυτό που του αξίζει. Δεν λέω ότι δεν αξίζω. Για να μην έχει έρθει έως τώρα, κάποιος λόγος υπάρχει. Μου είχε πει κάτι κάποτε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που τον έχω μέντορά μου: «Μάκη, αν είναι να έρθει, θα έρθει και θα σε βρει», που και στον Σπύρο το είχε πει ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Αν είναι λοιπόν να έρθει να σε βρει, θα έρθει από μόνο του, μην κυνηγήσεις τίποτα. Κι έχει απόλυτο δίκιο. Εγώ περιμένω, δεν με νοιάζει και να μην έρθει. Μου αρέσει, όμως, που κάνω το κέφι μου. Κάνω αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω. 

Έχει χρειαστεί να κάνεις άλλες δουλειές για να επιβιώσεις; 

Βέβαια! Όταν τελείωσα τη σχολή, παράλληλα, είχα ένα mini market. Το οποίο το κράτησα σχεδόν μία δεκαετία. Παράλληλα, έκανα θέατρο και κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση. 

Προσωπική ζωή υπάρχει; 

Βέβαια, είμαι παντρεμένος. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε παιδάκι. Θα έρθει όμως και η ώρα αυτή... 

Συνεργάζεσαι στην παράσταση και με τον Οδυσσέα Σταμούλη, στην πιο δύσκολη φάση της ζωής του... 

Δεν υπάρχουν λόγια. Ό,τι χειρότερο μπορεί να τύχει σε έναν άνθρωπο, πιστεύω, είναι ο γονιός να χάσει το παιδί του. Είναι αξιοθαύμαστο που επέστρεψε στην παράσταση και που πιστεύω ότι του κάνει καλό, γιατί είναι ψυχοθεραπεία το θέατρο. 

Τι σας είπε; 

Ότι θέλει να επιστρέψει, γιατί πιστεύει ότι του κάνει καλό να ξεφύγει λίγο μέσα από το σπίτι του και να σκέφτεται μόνο αυτό - και έχει δίκιο. 

Δημοσιεύθηκε στην Ontime