Ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος αγαπήθηκε από την τηλεοπτική σειρά «Το σόι σου» και από ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηµατογράφου, ενώ µια ανάρτησή του στα social media έπειτα από ατύχηµά του συζητήθηκε πολύ. Μίλησε στον Γιάννη Ξυνόπουλο και έδωσε περισσότερος πληροφορίες, σε όλα όσα ρωτήθηκε. 

Χαµός έγινε µε µια ανάρτησή σου, όταν είχες τρακάρει.
Εκανα µια ανάρτηση στα social media για κοινωνικό σκοπό. Εγραψα να αγαπάτε τις ζωές σας, να φοράµε ζώνες και κράνη στις µηχανές, γιατί οι λαµαρίνες φτιάχνονται, τα κορµιά όµως δεν συγκολλούνται, µόνο αγαπιούνται. Εκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Τώρα είµαι χωρίς αυτοκίνητο και ταλαιπωρούµαι. Η ουσία είναι ότι αν δεν φόραγα ζώνη ασφαλείας τώρα δεν θα µιλούσαµε.


Θεατρικά και τηλεοπτικά;
Τηλεοπτικά είµαι στη σειρά «Η παραλία» της ΕΡΤ. Είναι µια παραγωγή της «Φως» και είµαι χαρούµενος που συµµετέχω. Ξεκινάω από την παραγωγή, γιατί είναι κάτι που έχει παρεξηγηθεί, ιδιαίτερα από την Αριστερά. Επειδή υπήρξα αριστερός στα νιάτα µου, λέω ότι το εργοστάσιο πρέπει να δουλέψει για να βγάλει τα έξοδά του. Είναι µια καθηµερινή σειρά τύπου σινεµά και, αν δεν έρθουν άλλα επεισόδια, τότε η παραγωγή θα µπει µέσα. Γι’ αυτό λέω ότι πρέπει να βγει η παραγωγή, για να έχουµε δουλειά όλο τον χρόνο. Αυτή είναι η λογική και όχι ότι υπερασπίζοµαι το κεφάλαιο και διάφορες άλλες π@π@ριές.

Από τον ∆εκέµβριο συµµετέχω και σε µια άλλη παραγωγή της ΕΡΤ, µε τίτλο «Ερηµη χώρα», σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γκιγκαπέπα, που θα βγει πρώτα στο ΕΡΤfl ix. Θεατρικά θα είµαι στην παράσταση «Ψηλά βουνά», που αναφέρεται στο κλασικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Επίσης, συµµετέχω και σε µια άλλη δουλειά, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίτη, µαζί µε την αγαπηµένη Μπέσυ Μάλφα µε τίτλο «Ελέφας», στο ∆ηµοτικό Θέατρο του Πειραιά, και είναι του Κώστα Μποσταντζόγλου, γιου του αείµνηστου.


Θέλω ένα σχόλιο για τις φυσικές καταστροφές.
∆εν θέλω να δικαιολογήσω την κυβέρνηση µετά τις φωτιές που είδαµε το καλοκαίρι, αλλά θέλω να επισηµάνω ότι είναι δύσκολα τα πράγµατα. Αν ο αέρας σε πάει π@δ@ντ@ς, δεν σβήνει η φωτιά. Το µόνο σίγουρο είναι ότι και οι φωτιές αλλά και οι πληµµύρες χρειάζονται προετοιµασία. Αυτό δεν έχει να κάνει µε την κυβέρνηση, έχει να κάνει µε το κράτος συνολικά. Οπως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απροετοίµαστη να αντιµετωπίσει τη φωτιά στο Μάτι και είχαµε τόσους νεκρούς. Το ότι είµαστε ελλιπείς ως κρατικός µηχανισµός είναι γεγονός, αλλά είδαµε τι έγινε και στη Χαβάη και στον Καναδά. Η διαφωνία µου µε την κλιµατική αλλαγή είναι ότι πολιτικοί βρήκαν τρόπο να δικαιολογούν τις ποµπές τους στον πλανήτη. Η φύση δεν έκανε από µόνη της την κλιµατική αλλαγή, εµείς την κάναµε. Φτιάξε σπίτι εκεί όπου πρέπει, κύριε, τα βουνά είναι για άλλο λόγο. Ούτε πάνω στο ρέµα ή το ποτάµι φτιάχνεις σπίτι. Ευθυνόµαστε οι πάντες και για τις φωτιές και για τις πληµµύρες.

Πώς θέλεις να κλείσουµε αυτή τη συζήτηση;
Θέλω να κλείσουµε τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να δώσεις αγάπη και µετά να πάρεις. Το µεγαλύτερο όλων είναι να µπορείς να παίρνεις και να δίνεις αγάπη. Το να σε αγαπούν δεν είναι τίποτα, το να αγαπιέσαι κάτι είναι. Το να αγαπάς και να αγαπιέσαι είναι το παν.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 14/10/2023