Τελευταία μέρα γυρισμάτων στην πόλη του φωτός και η Αντζελίνα Τζολί κυκλοφορεί στους δρόμους του Παρισιού υποδυόμενη την κυκλοφορεί στους δρόμους του Παρισιού υποδυόμενη την Μαρία Κάλλας.

Στο πλάι της Αντζελίνα Τζολί δύο από τα συνολικά 6 παιδιά της, με τα γυρίσματα να μεταφέρονται από αύριο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κατάκολο, εκεί που είναι αγκυροβολημένη η θαλαμηγός του Ωνάση.

«Ήταν ένα όνειρο για μένα», είπε η Αντζελίνα Τζολί για τη νέα πρόκληση να ενσαρκώσει την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο, με την οποία άλλωστε τη συνδέουν πολλά κοινά στοιχεία.

Αν και οι δύο τους χάρη στην ακαταμάχητη γοητεία τους έχουν λατρευτεί όσο λίγες από το ανδρικό κοινό, ήταν άτυχες στην αγάπη.

Η μεν Μαρία Κάλλας κλήθηκε να διαχειριστεί ένα δύσκολο διαζύγιο με τον Μενεγκίνι, αλλά και το άδοξο τέλος που είχε η σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της.

Τρία διαζύγια έχει στο ενεργητικό της η πανέμορφη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, λέγοντας πως ο πόνος είναι κι αυτός κομμάτι μιας σχέσης.

Η Μαρία Κάλλας απέφευγε να μιλά για την προσωπική της ζωή, τακτική που ακολουθεί σήμερα και η Αντζελίνα Τζολί. Όταν όμως μιλούν επιδιώκουν να δείχνουν δυνατές και ψύχραιμες.

Η μάχη με τα κιλά

Εκτός από τις σχέσεις και τους χωρισμούς τους, οι δύο γυναίκες συχνά έχουν απασχολήσει τον Τύπο και για τα κιλά τους. Η Κάλλας δεχόταν κριτική για τα παραπανίσια κιλά, οδηγώντας την μάλιστα σε εξαντλητικές δίαιτες και σε μια ζωή γεμάτη στερήσεις.

«Η Μαρία Κάλλας δεν έπινε ποτέ κρασί, ούτε έτρωγε ζυμαρικά, για να μην ξαναπάρει κιλά. Αντίθετα έπινε σαμπάνια και είχε αδυναμία στο στέικ ταρτάρ. Οπως πολλές γυναίκες, η Κάλλας έζησε μια ζωή παλεύοντας για τη γραμμή της», είπε φίλη της Κάλλας.

Κι ενώ στην περίπτωση της Κάλλας όλοι έκαναν διθυραμβικά σχόλια όταν έχασε σχεδόν 40 κιλά, η Αντζελίνα Τζολί έμπαινε στο στόχαστρο της κριτικής για τα κιλά της, φτάνοντας σε σημείο να πουν πως πάσχει από ανορεξία.

Το πρότυπο της μητέρας

Η Μαρία Κάλλας συχνά μιλούσε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια και για την μητέρα της που την πίεζε αφόρητα να γίνει αυτό που η ίδια δεν κατάφερε να γίνει στη ζωή της.

«Δεν πέρασα τα παιδικά μου χρόνια παίζοντας. Αλλά το «πρόγραμμα» ήταν να γίνω τραγουδίστρια, να γίνω καλλιτέχνης πάση θυσία. Συνήθως οι γονείς λένε: “Εγώ θυσίασα όλη τη ζωή μου για σένα, αλλά εσύ θα κάνεις αυτό που έπρεπε να είχα κάνει εγώ στη ζωή μου”», είχε πει η Μαρία Κάλλας.

Αντιθέτως, αν και ηθοποιός, η μητέρα της Τζολί δεν την πίεσε ποτέ να ακολουθήσει το επάγγελμα της Ήταν πάντα στήριγμα για μένα θα πει.

«Είναι η κληρονομιά που αφήνει. Δεν έγινε ποτέ η σπουδαία ηθοποιός αλλά δεν έκανε τίποτα άλλο από το να δίνει όλη την αγάπη στα παιδιά της και να τα μεγαλώσει με φροντίδα», είπε η ηθοποιός.

Η μητέρα της έφυγε από καρκίνο μόλις στα 56. Η Αντζελίνα στα 39 της ανακάλυψε ότι είχε 87% πιθανότητες να νοσήσει και η ίδια από καρκίνο μαστού κάτι που την οδήγησε σε προληπτική μαστεκτομή.

Η Μαρία Κάλλας πέθανε μόλις στα 53 της από καρδιακή προσβολή. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που επηρέασαν σταδιακά τις φωνητικές της χορδές.

Σύμφωνα με τη βιογράφο της η Κάλλας έπασχε από νευρομυϊκή διαταραχή. Τα τελευταία χρόνια τα έζησε σε απομόνωση στο σπίτι της στο Παρίσι, εκεί όπου την επισκεπτόταν η αδελφή της, Τζάκι, την οποία θα υποδυθεί στην ταινία η Βαλέρια Γκολίνο.