Ο Τάσος Χαλκιάς παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα του Breakfast@Star και τη δημοσιογράφο Σοφία Μανουσακίδου την Τετάρτη, με αφορμή την επανάληψη της παράστασης «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών».

Μεταξύ άλλων, δε, ο αγαπημένος ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς αναφέρθηκε στους συναδέλφους του που ασχολούνται με την παρουσίαση αλλά και την εκπαιδευτική μέθοδο που ακολουθούσε ο πατέρας του στον ίδιο.

Για τα παιδικά του χρόνια

Ειδικότερα, ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στο έργο παρακολουθούμε μια μορφή που χαρακτηρίζει κάποια μορφή διδασκαλίας εκ μέρους των εκπαιδευτικών. Σκληρή όμως είναι η εποχή, δεν είναι ο άνθρωπος. Προφανώς και πολλοί θεατές θα θυμηθούν δικά τους βιώματα, ιδιαίτερα εάν είναι κάποιας ηλικία. Όταν εγώ, για παράδειγμα, πήγαινα στο σχολείο, οι δάσκαλοι με έδερναν».

«Ο πατέρας μου χτυπούσε και αυτός κάποιες φορές, όταν υπήρχε λόγος κατά την άποψή του. Δεν ήθελε όμως να βαράνε το παιδί του άλλοι. Είχε το προνόμιο του… εγώ είμαι γονιός, εγώ το βαράω! Εσύ αν το ξαναβαρέσεις, θα βαρέσω εγώ εσένα», είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

Για την παρουσίαση

«Η παρουσίαση θέλει κάποια ιδιαίτερα προσόντα που δεν τα έχουν όλοι. Εκείνοι όμως οι ηθοποιοί που το έχουν και αποφασίζουν να το ασκήσουν και επαγγελματικά, δεν βρίσκω τίποτα κακό. Τους απορροφάει μεγάλη ενέργεια και σίγουρα, κάνοντας παράλληλα και τα δυο πράγματα, κάποιο θα μειοδοτήσει από τα δύο. Σίγουρα δεν θα μειοδοτήσει η παρουσίαση, γιατί έχει και πολύ καλύτερα λεφτά, οπότε είναι φανερό γιατί πηγαίνουν κατά εκεί», συμπλήρωσε, ακόμα, ο Τάσος Χαλκιάς στην ψυχαγωγική εκπομπή του STAR.