Η 26χρονη Κάιλι Τζένερ ανέβασε μία φωτογραφία από τον φιλοϊσραηλινό λογαριασμό @StandWithUs, ο οποίος φέρει την ισραηλινή σημαία και γράφει: «Τώρα και πάντα, στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ!».

Μέσα σε μία ώρα ωστόσο διέγραψε τη δημοσίευση στο Instagram Story, μετά από αντιδράσεις από μερικούς από τους 400 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram. «Μην ανακατεύεστε στην πολιτική και μην λέτε ότι υποστηρίζετε το Ισραήλ. Η Παλαιστίνη υποφέρει εδώ και πολλούς αιώνες», έγραψε κάποιος στην πιο πρόσφατη ανάρτηση της Influencer.

«Είσαί με τους σιωνιστές;», αναρωτήθηκε ένα δεύτερο άτομο. Αρκετοί άλλοι απλώς σχολίασαν με τη σημαία της Παλαιστίνης. Δεν σχολίασαν μόνο στο Instagram οι επικριτές της Κάιλι Τζένερ. Εκατοντάδες εξαγριωμένοι θαυμαστές έσπευσαν στο X (πρώην Twitter) για να εκφράσουν επίσης την οργή τους.«Κάποιος να ζητήσει από την Kάιλι Τζένερ να δείξει το Ισραήλ στον χάρτη», δήλωσε ένας χρήστης X (πρώην Twitter).

«Είναι πραγματικά πολύ χειρότερο που η Κάιλι Τζένερ μόλις διέγραψε την ανάρτηση για το Ισραήλ», σκέφτηκε ένας άλλος. «Δείχνει έλλειψη γνώσης και φροντίδας, απλώς το δημοσίευσε για να συζητηθεί». Ορισμένοι χρήστες υπέθεσαν επίσης ότι η ανάρτηση μπορεί να πυροδότησε ένταση μεταξύ της Κάιλι Τζένερ και του τοπ μόντελ Μπέλα Χαντίντ, 26 ετών, μακροχρόνιας υποστηρίκτριας των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Ο πατέρας της Μπέλα Χαντίντ, Μοχάμεντ, είναι Παλαιστίνιος.

Kylie Jenner

«Το ότι η Kάιλι υποστηρίζει το Ισραήλ όταν η φίλη της Μπέλα Χαντίντ είναι Παλαιστίνια είναι τρελό», είπε ένας θαυμαστής. «Ακούνε η μία την άλλη όταν μιλάνε αυτές οι διασημότητες;», σχολίασε άλλος. «Όταν η Μπέλα Χαντίντ μιλάει για την Παλαιστίνη και λέει ότι είναι Παλαιστίνια, η Τζένερ ξέρει τι σημαίνει αυτό;»

Μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν χιλιάδες ρουκέτες και έστειλαν δεκάδες μαχητές σε ισραηλινές πόλεις κοντά στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στη χειρότερη επίθεση στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες. «Είμαστε σε πόλεμο», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής ομιλίας δηλώνοντας ότι «ο εχθρός θα πληρώσει ένα άνευ προηγουμένου τίμημα».

kylie jenner