Η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, λίγο πριν την πρεμιέρα της, παραχώρησε μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, στο «Πάμε Δανάη» και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη συνάντησή της με την ακτιβίστρια Εριέττα Κούρκουλου, για τις προσβολές που έχει δεχτεί από πολιτικούς αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Η Εριέττα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου

«Η Εριέττα από κοντά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Έχουμε στο μυαλό μας ότι οποίος που έχει πολλά λεφτά τα έχει και όλα λυμένα και βιώνει τρομερή ευτυχία. Η Εριέττα μιλάει για τα δύσκολα σχολικά χρονιά, για το πώς βίωσε ως παιδί το θάνατο του πάτερα της, για το ποσό μοναχικό είναι τελικά να είσαι τόσο πλούσιος», δήλωσε η Νίκη Λυμπεράκη για την αποψινή καλεσμένη της και αποκάλυψε μερικά απρόοπτα που της έχουν συμβεί on air.

Mου έχει τύχει να με προσβάλουν πολίτικοι 

«Mου είχε τύχει ένας καλεσμένος πολίτικος, του οποίου το κινητό χτυπούσε διαρκώς στον αέρα και δεν το έκλεινε, μέχρι που του είπα "σηκώστε το". Mου έχει τύχει να με προσβάλουν πολίτικοι αρκετές φορές, είτε στον αέρα είτε στις διαφημίσεις, μπορεί να είναι μία λέξη ή το ύφος», ανέφερε η Νίκη Λυμπεράκη και συμπλήρωσε ότι «κάποιοι πολίτικοι έχουν την αίσθηση ότι οι δημοσιογράφοι υπάρχουμε για να τους διευκολύνουμε να πουν το ποίημα τους. Εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι».

«Από πολίτικους έχω ακούσει την απειλή "θα φύγω" επειδή έκανα μία αυτονόητη δημοσιογραφική ερώτηση», πρόσθεσε ακόμη η Νίκη Λυμπεράκη και δεν δίστασε να σχολιάσει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Λυπάμαι για τις εκφράσεις του

«Λυπάμαι για εκφράσεις του όπως "το λέω 20 φορές ήρεμα", "πείτε στο κανάλι σας", "βρες εικόνα αν δες έχεις". Το "αν δεν έχετε εικόνα, βρείτε εικόνα" δεν είναι ωραίο. Επίσης, η απάντηση "γουστάρω" στο "να ξεδοντιάσεις δημοσιογράφους και δικαστικούς" δεν είναι κάτι ωραίο πολίτικα. Θέλω να ελπίζω ότι εντάσσεται σε μία επικοινωνιακή στρατηγική», είπε η Νίκη Λυμπεράκη.

Έχω κάνει οκτώ χρονιά ψυχοθεραπεία

Η δημοσιογράφος κατάγεται από τη Λευκάδα, ωστόσο μετά την απώλεια του πατέρα της αποφεύγει να επισκεφθεί το νησί.

Τα τελευταία χρονιά δεν πάω συχνά Λευκάδα

«Τα τελευταία χρονιά δεν πάω συχνά στη Λευκάδα, μου είναι λίγο δύσκολο λόγω της απώλειας του πάτερα μου. Όσες φορές έχω πάει είμαι λίγο μαγκωμένη. Η διαχείριση της απώλειας είναι πολύ δύσκολη, γι’ αυτό πολύ βολικά προσπαθώ να μην το φέρνω μπροστά μου. Έχω κάνει οκτώ χρονιά ψυχοθεραπεία, η οποία συνδέεται με τη διαχείριση μίας δύσκολης κατάστασης, που χρόνιζε και τελικά κατέληξε στην απώλεια», εξομολογήθηκε η Νίκη Λυμπεράκη.

Για τον γιο της Πάνο:

«Είναι πια ολόκληρος άντρας. Φέτος το καλοκαίρι συνειδητοποίησα ότι μπορεί να λέει «όχι» σε όλα, έχει δίκη του βούληση και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εκπλήσσεσαι πως αυτό το πλασματακι που βγήκε από μέσα σου, ξαφνικά παίρνει μία τσάντα στον ωμό και λέει γεια σου μαμά», δήλωσε και έκανε ειδική μνεία στον σύντροφό της.

Για τον σύντροφό της:

«Με τον σύντροφο μου προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα μαζί, άλλα δεν είναι εύκολο, καθώς προτεραιότητα έχει το παιδί», σημείωσε η Νίκη Λυμπεράκη.

Aν έχει σκεφτεί να παρατήσει τη δημοσιογραφία:

«Πολλές φορές έχω σκεφτεί να αφήσω τη δημοσιογραφία. Δεν έχω σχέδιο, όπου με πάει η ζωή και νιώθω καλά, πάω».

Για τη μεγάλη νίκη που έχει κατακτήσει:

«Η νίκη μου είναι ότι αισθάνομαι πως έχω κατακτήσει την ηρεμία μου».

Για την ιδέα της υιοθεσίας:

«Είμαι ανεπιφύλακτα υπέρ της υιοθεσίας ενός παιδιού, άλλα αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω με ένα δεύτερο παιδί. Απέκτησα τον Πανό στα 38 μου, δεν έχω την ίδια ενέργεια, δεν θα υιοθετούσα παιδί εάν δεν ήμουν απολύτως σίγουρη ότι μπορώ να ανταποκριθώ συναισθηματικά».

Έχει μετανιώσει για πράγματα που έχει κάνει στη δουλειά;

«Υπάρχουν συνεργασίες που τις έκανα γιατί είχα μεγάλη οικονομική ανάγκη να δουλέψω. Παρ’ όλα αυτά τις υπηρέτησα με σεβασμό και τελικά ήταν μία χαρά», παραδέχτηκε η Νίκη Λυμπεράκη.

Είμαι φιλάρεσκη

Επίσης, η ίδια ανέφερε κάνοντας χιούμορ: «Είμαι φιλάρεσκη. Μου αρέσει να προσπαθώ να μην είμαι απεριποίητη, αγοράζω καλλυντικά άλλα δεν τα χρησιμοποιώ, τα έχω στο μπάνιο και τα κοιτάω».

Το αγαπημένο της σίριαλ:

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για το αγαπημένο της σίριαλ, τους «Απαράδεκτους». «Ξέρω απ’ έξω όλες τις ατάκες των «Απαράδεκτων», το wi-fi στο σπίτι μας λέγεται «θεία Βιργινία», από τη θεία του Γιάννη στο σίριαλ», αποκάλυψε η Νίκη Λυμπεράκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: