O διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός, Γούντι Άλεν μίλησε αποκλειστικά στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο για τη νέα του ταινία «Γυρίσματα της Τύχης» αλλά και για την Αθήνα.

Η νέα του ταινία «Γυρίσματα της Τύχης» είναι και η 50η του ταινία ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί πως αυτή θα είναι και η τελευταία του ταινία.

Για την νέα του ταινία 


«Μπορεί να είναι. Τα γυρίσματα μίας ταινίας είναι όμορφα. Ακόμα και όταν είσαι έξω στο κρύο, νωρίς το πρωί, για να κάνεις γύρισμα σε κάποιο μέρος, ακόμα και αυτό είναι σχετικά ευχάριστο. Αλλά η χρηματοδότηση μίας ταινίας είναι μπελάς. Δυσκολεύομαι να βρω ανθρώπους να με χρηματοδοτήσουν, γιατί δεν αφήνω κανέναν να διαβάσει το σενάριό μου, δε επιτρέπω να μου πει ποιος θα παίξει στην ταινία ή οτιδήποτε άλλο. Εάν θέλουν να με χρηματοδοτήσουν, σε έξι μήνες θα τους δώσω μία ταινία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Και δεν μου αρέσει η ιδέα ότι η ταινίες προβάλλονται για δύο εβδομάδες στο σινεμά και μετά είναι στην τηλεόραση. Δεν το έχω συνηθίσει αυτό. Έχω κάνει πολλές ταινίες και οι άνθρωποι, εκατοντάδες άνθρωποι πάνε στους κινηματογράφους και κάθονται όλοι μαζί. Πρόκειται για μία κοινή εμπειρία, εάν δεν είναι καλή η ταινία, τότε λένε στους φίλους τους πως δεν είναι καλή, και σε δύο εβδομάδες έχει εξαφανιστεί. Αλλά εάν πρόκειται για μία καλή ταινία, το λένε στους φίλους τους και έξι μήνες μετρά είναι ακόμα στους κινηματογράφους η ταινία. Επομένως, δεν μου αρέσει να κάνω ταινίες με αυτούς τους όρους».

Διαβάστε επίσης: Γούντι Άλεν στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά: Η ζωή μου όλη είναι η μουσική και οι ταινίες – Θα γύριζα ταινία στην Αθήνα



Θα γύριζε ταινία στην Αθήνα;


Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα έκανε μία ταινία στην Αθήνα, εάν κάποιος ήθελε να επενδύσει σε αυτήν, απάντησε:

«Έχω περάσει ένα μεγάλο μέρος από τον χρόνο μου στην Ευρώπη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Ισπανία, γνωρίζω αυτές τις πόλεις, οπότε μερικές φορές έχω ιδέες που ταιριάζουν όμορφα σε εκείνες τις τοποθεσίες. Όσον αφορά την Αθήνα, έχω βρεθεί μία μέρα εδώ, και μία άλλη εκεί. Δεν την ξέρω πραγματικά. Εάν κάποιος μου έλεγε πως πρέπει να κάνω μία ταινία στην Αθήνα, εάν είχα μία ιδέα για την Αθήνα, θα την έκανα».

Στη συνέχεια, ο Γούντι Άλεν, είπε πως γνώρισε μία κυρία από τη Βουλγαρία, και εάν τον ρωτούσε εάν μπορούσε να κάνει μία ταινία στη Βουλγαρία θα της απαντούσε πως δεν γνωρίζει το μέρος και δεν έχει κάποια ιδέα που θα μπορούσε να γίνει ταινία εκεί.

Διαβάστε επίσης: Με τον Γούντι Άλεν συναντήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη – Συζήτησαν για το ενδεχόμενο να γυρίσει ταινία στην Ελλάδα (Εικόνες)


Η τύχη και ο γάμος


Μιλώντας για τη νέα του ταινία, ο Γούντι Άλεν αναφέρθηκε στην τύχη, η οποία βρίσκεται στον τίτλο της νέας του ταινίας, και απάντησε πως πιστεύει σε αυτήν.

«Δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι εάν δεν σταθείς τυχερός, οι ικανότητές σου δε θα σε βοηθήσουν. Δεν εννοώ πως πρέπει να αφήνει κανείς τα πάντα στην τύχη, πρέπει να είσαι καλός και να ελέγχεις τη ζωή σου, όσο μπορείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξαρτώνται από την καλή τύχη», είπε ο Γούντι Άλεν.

Μιλώντας για τον γάμο, είπε πως δεν πρέπει να «δουλεύεις» πάνω σε έναν γάμο.

«Εάν το χόμπι σου είναι το ψάρεμα ή συλλογή γραμματοσήμων δεν χρειάζεται να δουλέψεις γιατί το αγαπάς, ανυπομονείς να τελειώσει η μέρα σου για να ασχοληθείς με το χόμπι σου. Εάν πρέπει να δουλέψεις για έναν γάμο, τότε δεν είμαι αισιόδοξος».

Τέλος, ο Γούντι Άλεν είπε πως παίζοντας μουσική νιώθει ευχαρίστηση.

«Είμαι απαίσιος μουσικός αλλά έχω δίπλα μου υπέροχους καλλιτέχνες, οπότε το κακό μου παίξιμο δεν ακούγεται τόσο πολύ. Απολαμβάνω να παίζω τη μουσική της Νέας Ορλεάνης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Βέβαια, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μπορούν να το κάνουν. Εγώ έχω ενθουσιασμό, μεγάλη αφοσίωση, και όχι τόσο πολύ ταλέντο», ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.