Πριν από κάποιους μήνες, η Ντέμι Μουρ ανακοίνωσε πως ο πρώην σύζυγός της, Μπρους Γουίλις πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, με την είδηση να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον πλανήτη αμέσως.

Όλο αυτό το διάστημα φαίνεται πως τα πράγματα ήταν σταθερά, πέρα από κάποια δημοσιεύματα που ήθελαν την υγεία του να έχει επιδεινωθεί.

Σε μια φορτισμένη συνέντευξη η σύζυγος του ηθοποιού, Έμα Χέμινγκ μίλησε για τον σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια.

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Today», η Έμα Χέμινγκ παραδέχτηκε πως τον βλέπει να υποκύπτει και της είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθεί αυτή την πτώση.

H άνοια είναι δύσκολη

«Αυτό που μαθαίνω είναι πως η άνοια είναι δύσκολη. Είναι σκληρή για το άτομο που του έχει γίνει αυτή η διάγνωση. Είναι επίσης σκληρή για την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό για τον Μπρους, για μένα ή για τα κορίτσια μας. Κι όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, όντως έτσι είναι» δήλωσε η Έμα Χέμινγκ.

Είμαστε ειλικρινής να πούμε ποια ήταν η ασθένεια

«Είμαστε μία πολύ ειλικρινής και ανοιχτή οικογένεια. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ασθένεια, να εξηγήσουμε τι είναι, γιατί όταν γνωρίζεις ποια είναι η ασθένεια από ιατρικής άποψης, όλα βγάζουν κατά κάποιο τρόπο νόημα. Ήταν σημαντικό λοιπόν να τους ενημερώσουμε για το τι είναι, επειδή, ξέρετε, δεν θέλω να υπάρχει στίγμα ή ντροπή για την διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας», πρόσθεσε η Έμα Χέμινγκ.


Έπρεπε να καταλάβω για το αποδεχτώ

«Νομίζω ότι ήταν ευλογία και κατάρα. Ξέρετε, το να καταλάβω τελικά τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσω να αποδεχτώ αυτό που είναι. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά το να το αποδεχτώ και να γνωρίζω τι συμβαίνει στον Μπρους το κάνει λίγο πιο εύκολο. Συμβαίνουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κοιτάζω πέρα από τη θλίψη και τη στενοχώρια, ώστε να μπορώ να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μας», συμπλήρωσε, επιπρόσθετα η σύζυγος του Μπρους Γουίλις.

Τέλος, ρωτήθηκε σχετικά με το τι πιστεύει ότι διδάσκει ο Μπρους Γουίλις στις κόρες τους, καθώς όλοι μαζί σαν οικογένεια αντιμετωπίζουν την ασθένειά του.



Συνεχίζει να δίνει αγάπη και υπομονή

«Ειλικρινά το δώρο που συνεχίζει να δίνει είναι η αγάπη, η υπομονή, η ανθεκτικότητα, τόσα πολλά. Και διδάσκει εμένα και όλους μας… θέλω να πω, ξέρετε, για μένα να είμαι εδώ έξω και να το κάνω αυτό, δεν είναι άνετο, αλλά αυτή είναι η δύναμη του Μπρους. Έχω ακούσει από ανθρώπους που έχουν ένα άρρωστο μέλος της οικογένειάς τους, και θυμάμαι αυτό από μια φίλη μου είπε ότι "η διάγνωση του συζύγου μου έκανε τα παιδιά μου καλύτερους ανθρώπους". Αυτό παρατηρείτε κι εσείς;».

Μαθαίνει στα παιδιά πώς να νοιάζονται και να αγαπούν

«Αυτό παρατηρώ κι εγώ. Νομίζω ότι τα παιδιά μου θα ήταν υπέροχα ό,τι κι αν συνέβαινε. Και δεν είναι αυτό που θα ήθελα γι’ αυτά. Αλλά πραγματικά, όπως είπα, τους μαθαίνει τόσα πολλά και πώς να νοιάζονται και να αγαπούν και είναι ένα όμορφο πράγμα μέσα στη θλίψη» εξομολογήθηκε, καταλήγοντας η Έμα Χέμινγκ.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: