Σήμερα, στις 28 Αυγούστου, είναι η επέτειος θανάτου της Τζέλλας Βανάκου - Φίνου.

Τη γνωστή τραγουδίστρια και σύζυγο του Φιλοποίμενα Φίνου, που ίδρυσε τη Finos Film, θέλησε να τιμήσει η εταιρεία παραγωγής με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

H σύζυγος Φιλοποίμενα Φίνου ήταν η Τζέλλα Βανάκου

«Λένε πως πίσω από κάθε πρωτοπόρο και οραματιστή κρύβεται μια γυναίκα. Στην περίπτωση του Φιλοποίμενα Φίνου, αυτή η γυναίκα ήταν η Τζέλλα.

Μια σύζυγος ταγμένη στο κοινό τους όραμα, που θυσίασε τα πάντα για έναν ανώτερο σκοπό. Η Τζέλλα Βανάκου – Φίνου έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2010, τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον… Φίφη της» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης η Finos Film.

Δείτε την σχετική ανάρτηση που ακολουθεί:


Ποια ήταν η Τζέλλα Φίνου

Η Τζέλλα Βανάκου Φίνου γεννήθηκε το 1915 στην Αθήνα σε αστική οικογένεια. Το ταλέντο της στο τραγούδι φάνηκε από πολύ νωρίς, για αυτό και από μαθήτρια έπαιρνε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Αθηνών. Σύντομα την ανακάλυψε ο Αττίκ και οι πρώτες εμφανίσεις της έγιναν στην γνωστή Μάντρα του.

Όταν το 1936 τη γνώρισε ο Φίνος, εκτός από πανέμορφη ήταν ήδη μια επιτυχημένη τραγουδίστρια που είχε κατακτήσει το αθηναϊκό κοινό με τις ζωντανές εμφανίσεις της σε βαριετέ και θέατρα, αλλά κυρίως με τους δίσκους που ηχογραφούσε στην Οντεόν Παρλοφόν, με την οποία είχε αποκλειστικό συμβόλαιο. Μετά από δύο χρόνια θυελλώδους σχέσης μεταξύ τους, γεγονότα ανεξάρτητα των θελήσεών τους επέδρασαν σε έναν ολιγόμηνο χωρισμό τους, για να σμίξουν ξανά και να παραμείνουν ενωμένοι στην αιωνιότητα. Δείτε εδώ περισσότερα.