Συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες TV» και τον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για τη λύση της συνεργασίας του με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και για τη στιγμή έντασης που είχε υπάρξει ανάμεσα στον ίδιο και τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Για το τέλος της συνεργασίας με την Κ. Καινούργιου

«Η Κατερίνα ήταν απέναντί μου μια παρουσιάστρια που σεβάστηκε ειλικρινώς την προσωπικότητά μου on και off air. Οι ιθύνοντες σέβονταν τη δουλειά μου και τα ρεπορτάζ μου. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που αισθάνεσαι έτοιμος για άλλα ταξίδια με άλλα πλοία.

Αν δεν ρισκάρω τώρα, πότε θα το κάνω; Έφτασα 45. Τώρα, λοιπόν. Με ευγνωμοσύνη όμως προς τους πρώην εργοδότες μου αλλά και ξεκάθαρη πλέον οριοθέτηση των αξιών μου και των κόκκινων γραμμών μου στον τρόπο διαχείρισης του τηλεοπτικού αέρα από τους συνεργάτες μου».

Οι σχέσεις των ανθρώπων της εκπομπής υπήρξαν τεταμένες;

«Ό,τι πιο τεταμένο το βλέπατε ζωντανά και τίποτα δεν ήταν στημένο. Παρασκήνιο και εσωτερικές διαμάχες δεν υπήρχαν πέραν του αέρα. Οι όποιες διαφωνίες λύνονταν στον αέρα και, ναι, δεν ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι του “Big Brother”. Ακούγεται λυτρωτικό, αν μιλήσεις με άλλες εκπομπές όπου όλα λειτουργούν παρασκηνιακά. Δεν το λες όμως και ιδανικές συνθήκες, όταν αυτό αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινότητάς σου».

Με τον Α. Μικρούτσικο υπήρξαν στιγμές με εντάσειςon air 

«Μόνο μία φορά σε 220 εκπομπές είχαμε ένταση με τον Ανδρέα. Την πρέπουσα, όμως, για να το ευχαριστηθούμε. Του Ανδρέα του συμπεριφερόμουν σαν να ήταν πατέρας μου, γιατί έχει πολλά κοινά μαζί του. Τη μόρφωση, την αγάπη για τα ίδια είδη μουσικής, για το Πολυτεχνείο και την, τότε, Αριστερά.

Με τον Ανδρέα κάναμε ουσιαστικές συζητήσεις εκτός αέρα. Εκείνη τη μέρα έκανε φάουλ. Μεγάλο φάουλ, και το ξέρει. Κάναμε να μιλήσουμε για κανένα μήνα. Σαν τον πατέρα με τον γιο. Με τον Ανδρέα υπάρχει αλληλοεκτίμηση και δεν σου κρύβω ότι τώρα ζητάω τη γνώμη του για το επόμενο τηλεοπτικό μου βήμα».

Θα βρεθείς με την Ελεονώρα Μελέτη στο Μega Καλημέρα;

«Αφού το λέει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ… Η Ελεονώρα Μελέτη είναι στην πιο μεστή φάση της καριέρας της, έχουμε κοινές συνισταμένες, την εξής μία και βασική: δεν μπορούμε τα ψώνια και τους τοξικούς, ψεύτες συνεργάτες. Το Mega είναι το “Mega το καλό”. Κι εμένα μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς».