Ένας ακόμα κύκλος του «Survivor» έριξε αυλαία το βράδυ της Τρίτης στο Γαλάτσι.

Το πολυδιαφημισμένο «Survivor All Star» δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και αυτό φάνηκε και από τα νούμερα τηλεθέασης, που ήταν τα χαμηλότερα για φινάλε στην ιστορία του ριάλιτι επιβίωσης στην ελληνική τηλεόραση.

Με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 25,7% στο σύνολο του κοινού και 21,4% στο δυναμικό κοινό 18-54, ο ΣΚΑΪ κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον πρώτο «Σασμό» του Alpha, που στο σύνολο σημείωσε 31,1% και στο δυναμικό κοινό 26,1%. Σαφώς και ο πήχης ήταν υψηλότερος για το κανάλι αλλά και για τον Τούρκο παραγωγό, που προσδοκούσαν καλύτερες τηλεθεάσεις.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Σάκης Κατσούλης. Αρκετά «διαβασμένος» από την αρχή του παιχνιδιού, απέφυγε να εμπλακεί σε ίντριγκες και δολοπλοκίες, προστάτεψε τη σύντροφό του Μαριαλένα Ρουμελιώτη, που έφτασε και εκείνη στο φινάλε του παιχνιδιού και κατάφερε τελικά να κερδίσει. Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλοκαίρι #Yes», ο Σάκης Κατσούλης συγκέντρωσε το 50,88% των ψήφων, ενώ ο Νίκος Μπάρτζης το 49,12%. Αγωνιστικά ο Σάκης ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης, με ποσοστό νικών στο παιχνίδι που άγγιξε το 74,2%, κερδίζοντας 337 αγώνες από τους 454 που συμμετείχε.

Το «καρφί» για τον Ντάνο

Ο Σάκης Κατσούλης, όπως τουλάχιστον σχολιάστηκε έντονα στο διαδίκτυο, με την αρχική τοποθέτησή του «άδειασε» τον Ντάνο, χωρίς να τον κατονομάζει, αλλά ουσιαστικά φωτογραφίζοντάς τον. «Ήταν ένα τηλέφωνο που προξένησε σε όλους άγχος, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι επιβίωσης, ξέρεις ότι πας στην απομόνωση. Μου έφερε άγχος, πολλή σκέψη, συζήτηση με τη Μαριαλένα και ήρθαν μηνύματα του κόσμου, μιας και είχε μαθευτεί ότι θα γίνει το “Survivor All Star”. Οι ίδιοι άνθρωποι που με στήριξαν το 2021, οι ίδιοι ήθελαν να με ξαναδούν στις οθόνες. Σεβόμενος τον κόσμο, την οικογένειά μου, δεν θα μπορούσα να δαγκώσω το χέρι που με τάισε, το πρόγραμμα που μου άλλαξε τη ζωή», είπε. Αργότερα μια τοποθέτηση του περσινού νικητή Στάθη Σχίζα τον έκανε να του απαντήσει σε έντονο ύφος. Ο Στάθης, μιλώντας για τη φετινή συμμετοχή του στο «Survivor All Star», ανέφερε: «Για μένα η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η αποχώρησή μου, δεν ταίριαζα πια εκεί μέσα. Το παιχνίδι είχε γίνει ανθρωποφάγο και απάνθρωπο. Ήταν πολύ έξω από τη δική μου φιλοσοφία. Οπότε άφησα τον Νίκο να προχωρήσει, του βγάζω το καπέλο που τα κατάφερε». Τον λόγο πήρε ο Σάκης Κατσούλης και του απάντησε: «Δεν μου αρέσουν οι έννοιες που χρησιμοποιούνται, οι λέξεις έχουν μεγάλη βαρύτητα. Δεν θέλω καν να ξεστομίζω τη λέξη “ανθρωποφαγία”. Καθένας εκλαμβάνει τα γεγονότα όπως εκείνος τα αισθάνεται. Εγώ δεν εξέλαβα κάτι τέτοιο από τους συμπαίκτες μου, ίσως έπαιζα το παιχνίδι διαφορετικά. Δεν συμφωνώ με τον όρο “ανθρωποφαγία”. Εμένα δεν με τιμάει να πω για κάποιον ότι τον άφησα πίσω, γιατί με κάποιον τρόπο τού ταίριαζε το παιχνίδι. Περάσαμε και αντέξαμε όλοι τα ίδια, σέβομαι όμως την άποψη του καθενός. Δεν το μετάνιωσα ποτέ κι αν ξαναμπώ, θα μπω για το αγωνιστικό κομμάτι και όχι για τη στρατηγική».

Τίναξε την μπάνκα

Ο Σάκης τα πήρε όλα. Με δύο νίκες στο «Survivor», αμοιβή στον δεύτερο κύκλο του ριάλιτι της τάξης των 5.000 ευρώ την εβδομάδα και ένα αυτοκίνητο, κέρδισε από το ριάλιτι επιβίωσης συνολικά περισσότερα από 400.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, 100.000 ευρώ ήταν το έπαθλο του Κατσούλη το 2021, άλλες 100.000 το 2023, 135.000 ευρώ η αμοιβή του από τον φετινό κύκλο του ριάλιτι και περίπου 44.000 ευρώ κόστιζε το αυτοκίνητο που κέρδισε ως δώρο μετά τη νίκη του σε αγώνισμα. Αν σε αυτό το ποσό προστεθεί και η αμοιβή της Μαριαλένας Ρουμελιώτη, δηλαδή άλλα 135.000 ευρώ, το ζευγάρι συνολικά έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ. ΟνΑτζούν φέτος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, πλήρωσε τους παίκτες συνολικά κοντά στα 2.000.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να αποκομίσει τα ανάλογα κέρδη.

Νίκος Μπάρτζης, Γιώργος Λιανός, Σάκης Κατσούλης. Οι φιναλίστ στην «ON time»

Ο Σάκης Κατσούλης αμέσως μετά τη νίκη του είπε στην «ON time»: «Μου έχουν τελειώσει τα λόγια. Είμαι πανευτυχής, νιώθω γεμάτος από την αγάπη του κόσμου, μόνο εκείνος είναι ο τελικός κριτής. Το έχω πει πολλές φορές. Αυτό που μπορούσα να κάνω εγώ στους στίβους μάχης, το έκανα. Από εκεί και πέρα, αν ο κόσμος δεν σε στηρίξει, δεν μπορείς σίγουρα να αποκτήσεις αυτό το έπαθλο, πόσω μάλλον για δεύτερη φορά. Αυτό για μένα δείχνει ότι ο κόσμος αυτό που είδε την πρώτη, αυτό είδε και τη δεύτερη. Ότι δεν αλλοιώθηκα σαν χαρακτήρας, έμεινα πιστός στις αρχές και στις αξίες μου και πραγματικά ευχαριστώ όλον αυτόν τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου».

Τα συναισθήματά του εκφράζει και ο Νίκος Μπάρτζης, που κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό: «Φθάσαμε στην πηγή, δεν ήπιαμε νερό, αλλά δεν πειράζει. Συγχαρητήρια στον Σάκη. Είμαι χαρούμενος, ικανοποιημένος, επιστρέφω στην οικογένειά μου, τους φίλους μου και προχωράμε. Είμαι ικανοποιημένος επίσης για την αγάπη του κόσμου, τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Τώρα η χαρά μου είναι μεγάλη, τελείωσαν όλα, ένα βάρος έφυγε από πάνω μου, πατήσαμε Ελλάδα και όλα καλά».

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μίχας
Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 13/7