Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Μαστρόκαλος μια από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ροκ σκηνής. Υπήρξε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα». Παρόλο που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα υγείας χρόνια αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ο Τόλης Μαστρόκαλος παρέμενε ενεργός.

Για πολλά χρόνια, υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Παύλου Σιδηρόπουλου, και μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος», του Ανδρέα Ζαφείρη στο Θέατρο 2510.

Η καλλιτεχνική διαδρομή του

Συμμετείχε στην θεατρική – μουσική παράσταση «Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Πάυλος Σιδηρόπουλος», που ήταν βασισμένη στη ζωή και την πορεία του Παύλου Σιδηρόπουλου με τον οποίο συνυπήρξαν στους «Σπυριδούλα» από τη δεκαετία του 1970. Ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν ο μπασίστας των «Σπυριδούλα» στο θρυλικό δίσκο «Φλου», ένα LP που επηρέασε όσο κανένα άλλο την ελληνική ροκ.



Επιπλέον, ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν στο πλευρό του Δημήτρη Πουλικάκου, στις πρόσφατες εμφανίσεις αυτού στο Κύτταρο. Αφότου διαλύθηκαν οι «Σπουριδούλα», ο Τόλης Μαστρόκαλος συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα και μουσικές πρωτοβουλίες – μεταξύ τους και η Εταιρεία Καλλιτεχνών που δημιούργησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Στην συνέχεια πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ όπου δραστηριοποιηθηκε επί σειρά ετών.



Η ραδιοφωνική παραγωγός και μια από τις πρώτες DJ στην Ελλάδα, η σύντροφος του Δημήτρη Πουλικάκου, Θέκλα Τσελέπη, έγραψε για τον θάνατο του Τόλη Μαστρόκαλου στον λογαριασμό της στο facebook: «Αντίο Τολίνο μου. Ελεύθερο πουλάκι ήσουν πάντα».