Η Μπριζίτ Μακρόν και ο προπονητής της Γαλλίας είχαν μια συζήτηση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε… επική. Ειδικότερα, παρ’ ότι στην Εθνική Γαλλίας έχουμε δει πολλούς παίκτες αφρικανικής καταγωγής που επέλεξαν τους "Τρικολόρ" από την χώρα τους, ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι το ίδιο για τον Ιάπωνα Τζούνια Ιτό.

Ο Ζιντάν, ο Εμπαπέ, ο Μπενζεμά είναι κάποιοι από αυτούς που φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας αν και είχαν καταγωγή από χώρα της Αφρικής. Στην Εθνική Γαλλίας όμως δεν έχει παίξει ποτέ Ιάπωνας, αν και θα το ήθελε η Μπριζίτ Μακρόν.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με τον Ντιντιέ Ντεσάν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ρεμς για να δουν τα παιδιά που νοσηλεύονταν εκεί και να τους μοιράσουν δώρα. Στο περιθώριο της επίσκεψης άνοιξε η κουβέντα για το ποδόσφαιρο με την Μπριζίτ Μακρόν να δείχνει ενημερωμένη.

 «Υπάρχει ένας Ιάπωνας που παίζει πολύ καλά στη Ρεμς... Πώς τον λένε;» είπε η Μακρόν και ο δημοσιογράφος που ήταν στο... πηγαδάκι της απάντησε: «Τζούνια Ιτό». Τότε η πρώτη κυρία της Γαλλίας είπε: «Ναι, αυτός είναι! Είναι πολύ καλός. Πρέπει να τον επιλέξουμε στην ομάδα Ντιντιέ. Γιατί δεν τον παίρνεις;».

Ο εκλέκτορας της Γαλλίας απάντησε: «Επειδή είναι Ιάπωνας» και όλοι γέλασαν.

Ο συγκεκριμένος παίκτης της Ρεμς έχει 54 συμμετοχές και 13 γκολ στην Εθνική Ιαπωνίας. Πρόσφατα σκόραρε στο φιλικό με τη Γερμανία ενώ ήταν βασικός στην πορεία της Ιαπωνίας στο Μουντιάλ του Κατάρ και είχε ασίστ στο παιχνίδι με την Ισπανία.