Πού βρίσκεται σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης; Το ερώτημα αυτό εξακολουθεί να ακούγεται κάθε λίγο και λιγάκι όχι μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά σε καθημερινές συζητήσεις ανάμεσα σε συγγενείς του καλλιτέχνη, σε φίλους χρόνων που τον αναζητούν, όπως και σε πολλούς επιχειρηματίες, που τον ψάχνουν για να του προτείνουν συνεργασία.

Ο λαϊκός τραγουδιστής τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τα φώτα της δημοσιότητας, να απομονωθεί, έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσει τις επαγγελματικές του κινήσεις, αλλά και να κάνει μια αναθεώρηση της καθημερινότητάς του.

Τα τρία τελευταία χρόνια, όμως, και με την έλευση του κορονοϊού φαίνεται ότι τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή και ανέβαλαν τα σχέδιά του. Τα προβλήματα που υπήρχαν ανάμεσα σε εκείνον και τη σύζυγό του Κίλι φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν και το ζευγάρι, έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια σχέσης, δεν κατάφερε να διατηρήσει το γάμο του.

Έτσι, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ζευγάρι έδωσε οριστικό τέλος στο γάμο του.

Η απώλεια της μητέρας του, πριν από τρία χρόνια, ήταν μια άλλη παράμετρος που έφερε τον τραγουδιστή αντιμέτωπο με μια διαφορετική πραγματικότητα, όπως και με πρωτόγνωρα συναισθήματα λύπης και μεγάλης στενοχώριας.

Ένα συνονθύλευμα έντασης και μεγάλης πίεσης έκανε τον Νότη Σφακιανάκη να αλλάξει όλα όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή ίσχυαν για εκείνον. Άλλαξε συμπεριφορά, κλείστηκε στον εαυτό του, δεν απαντάει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στα τηλεφωνήματα και μετακόμισε σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το επιβλητικό οικοδόμημα πολλών τετραγωνικών στη Βάρκιζα όπου ζούσε μέχρι πρότινος με την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά, Αφροδίτη και Απόλλωνα. Την έπαυλη της οικογένειας επισκέπτεται πλέον μόνο ο 28χρονος γιος του και κανείς άλλος, καθώς η σύζυγός του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο Λονδίνο, ενώ η κόρη του μένει μόνη της σε δικό της διαμέρισμα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον τραγουδιστή να είναι καλά στην υγεία του, αλλά να μην επιθυμεί να έρχεται σε επαφή με κόσμο. Δεν είναι μέσα στις επιλογές του η επικοινωνία και οι συναντήσεις, όπως και δεν θέλει να εμφανιστεί σε νυχτερινή πίστα ή να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια. Επαφή μαζί του διατηρεί και ο Κωνσταντίνος, ο ανιψιός του, γιος του αείμνηστου αδελφού του, Γιώργου, τον οποίο σχεδόν έχει μεγαλώσει μετά το θάνατο του αδελφού του, στον οποίο έχει και ιδιαίτερη αδυναμία. Λιγότερη επαφή μαζί του έχουν τα παιδιά του, καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους τους κρατούν μακριά. Η επικοινωνία τους γίνεται μέσω τηλεφώνου αλλά και μηνυμάτων. Κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του, επαγγελματικές και προσωπικές, αφού ο ίδιος βρίσκεται στο σπίτι της Βάρκιζας, απομονωμένος από όλους και όλα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 14/06/2023