Παραμένει στην Αθήνα και κάνει και τις βόλτες της.

Η πρώην βασίλισσα, Άννα-Μαρία, μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με τον οποίο ήταν μαζί για σχεδόν 60 χρόνια, ξαναβρίσκει τον εαυτό της, τα πατήματά της. Πλέον χαμογελάει.

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε με αθλητικό (και chic) look να περπατά απολαμβάνοντας τον αττικό ήλιο και να χαλαρώνει σε παγκάκι του Ζαππείου. Ευγενής, όπως πάντα, συνομίλησε με τον κόσμο που την αναγνώρισε, ενώ δεν δίστασε ακόμα και να... υπερπηδήσει εμπόδια, προφανώς για να κόψει δρόμο.

Παρά τις φήμες που μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου και ύστερα από πρόσκληση των αδελφών της, βασίλισσας Μαργαρίτας και πριγκίπισσας Βενεδίκτης, την ήθελαν να μετακομίζει στο παλάτι της Δανίας απ’ όπου κατάγεται, η Άννα-Μαρία έμεινε στην Ελλάδα, ενώ σύντομα -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-, μαζί με τον μεγάλο της γιο, Παύλο Γλύξμπουργκ και τη σύζυγό του, Μαρί-Σαντάλ Μίλερ, θα αναχωρήσουν για τη Μεγάλη Βρετανία για να παρευρεθούν στη στέψη του Καρόλου του ΙΙ.

Mε το που θα επιστρέψουν στη χώρα μας, αναμένεται να αρχίσουν -όπως είχε τονίσει στα τέλη του χειμώνα ο Παύλος- να «διευρύνουν τη δράση» του ιδρύματος που δημιουργήθηκε το 2003, φέρει το όνομα της μητέρας του (Anna Maria Foundation) και αφορά την ανακούφιση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Ρεπορτάζ: Έλλη Σολδάτου
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 4/5