Σαν βόµβα έσκασε στην κοινωνία η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, η οποία αφορά τα αδικήµατα του βιασµού και της πρόκλησης σωµατικής βλάβης. Το απόγευµα της ∆ευτέρας έγινε γνωστό το αίτηµα άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή και από το σηµείο αυτό και µετά οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές.

Η Ελένη Χρονοπούλου προχώρησε στην πρώτη δηµόσια τοποθέτησή της, η πλευρά του Αλ. Γεωργούλη απάντησε µέσα από κοινή δήλωση των τριών δικηγόρων του, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει «σεισµό» τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο, από όπου προέρχεται ο ηθοποιός. Οι περισσότεροι που έχουν τοποθετηθεί δηµόσια για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη δηλώνουν εµβρόντητοι µε την καταγγελία και καταδικάζουν, χωρίς δεύτερες σκέψεις, ενώ άνθρωποι που συνεργάστηκαν στενά µαζί του δηλώνουν πως πρέπει να αποφανθεί η ∆ικαιοσύνη και κατόπιν να βγουν συµπεράσµατα, δείχνοντας σε πρώτη φάση πως δεν µπορούν να πιστέψουν κάτι τέτοιο.

Για τον Αλέξη Γεωργούλη µίλησε στο «S» η Μάγδα Τσαγγάνη, η τηλεοπτική µητέρα του στη σειρά «Εραστής δυτικών προαστίων», που προβλήθηκε στο Mega Channel τη σεζόν 2004-2005, και η αντίδρασή της είναι ενδεικτική. «Είναι σαν να κατηγορούσαν τον γιο µου! Οταν το έµαθα, έπαθα σοκ», τόνισε αρχικά η γνωστή ηθοποιός. «Με τον άνθρωπο αυτόν ζήσαµε για δύο χρόνια σχεδόν µαζί µε αφορµή τη συνεργασία µας στο σίριαλ. Αυτό το παιδί για µένα είναι µοναδικό. Μία φορά δεν τον είδα πάνω στη δουλειά να έρθει αγέλαστος, δεν τον είδα ποτέ να έχει καµία βίαιη συµπεριφορά. Θα σου πω και κάτι, ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που θυµάµαι από εκείνη την περίοδο... Είχαµε εξωτερικό γύρισµα σε µια πλατεία µία φορά και πέρασαν τρεις κοπέλες. Τον είδε µια και λιποθυµάει µπροστά του. Ο Αλέξης έτρεξε γρήγορα, τη σήκωσε, της µιλούσε για να σηκωθεί και τη βοήθησε πολύ... Είναι δυνατόν να είχε κακοποιητική συµπεριφορά; Εχω περάσει τις ωραιότερες µέρες της ζωής µου µε τον Αλέξη, µε έλεγε “µαµά”. Και πολλές φορές έλεγα πως δεν θα µου ξανατύχουν τέτοιοι συνάδελφοι και τέτοια δουλειά. Τον αγαπώ», τόνισε, εµφανώς θορυβηµένη από τις εξελίξεις, η Μάγδα Τσαγγάνη. Οσο για τη βαρύτητα της καταγγελίας και το αν αυτή είναι αληθινή, η αγαπηµένη ηθοποιός ήταν και πάλι ξεκάθαρη στην τοποθέτησή της. «Αν είναι αλήθεια και αποδειχθεί αυτή η καταγγελία, είναι καταπέλτης. Χάνω την εµπιστοσύνη µου στους ανθρώπους, θα πληγωθώ πάρα πολύ αν ισχύει κάτι τέτοιο. ∆εν µπορώ να το πιστέψω αυτό για τον Αλέξη», κατέληξε η Μ. Τσαγγάνη.

Η διευκρίνιση

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, για τη διαδικασία διαγραφής από το σωματείο των ηθοποιών

Στο µεταξύ, για τις τοποθετήσεις σχετικά µε τη διαγραφή του Αλ. Γεωργούλη από το ΣΕΗ απάντησε ο Σπύρος Μπιµπίλας µε δηλώσεις του στο «S», ενώ νωρίτερα ο γνωστός ηθοποιός είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής επειδή δεν είχε κινήσει τις διαδικασίες. «∆εν έχουµε κάτι στα χέρια µας, δεν έχει έρθει σε µας κάποια καταγγελία και δεν ξέρουµε ακόµη τι έχει γίνει ακριβώς για να προχωρήσουµε. Οσο για τη διαγραφή κάποιου από το σωµατείο µας, αυτό γίνεται µετά από συνέλευση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ο οποίος µε αναρτήσεις του λίγο µετά τη δηµοσιοποίηση της υπόθεσης ε ίχε προκαλέσει αντιδράσεις, αν και στο τέλος έδωσε ανάλογη διευκρίνιση αναφορικά µε το µέλλον του Αλ. Γεωργούλη στο ΣΕΗ. «Αν έρθει καταγγελία ή καταδικασθεί από κάποιο δικαστήριο, τότε το ΣΕΗ, βάσει καταστατικού, θα κινηθεί. Προς το παρόν, αναµονή. Στους άλλους που διεγράφησαν υπήρχαν έγγραφες καταγγελίες στο ΣΕΗ και φθάσαµε σε γενικές συνελεύσεις για να διαγραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/4/23.