Μιλώντας στο «Dnews», ο Γιώργος Βογιατζής εξηγεί πως ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Φράνκο Τζεφιρέλι και πως τον επέλεξε για να υποδυθεί τον Ιωσήφ.

Συνάντησα τον Τζεφιρέλι και αποφάσισε αμέσως

«Είχε γίνει κάστινγκ στο Λος Άντζελες όπου ο παραγωγός αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να με πάρουν γιατί ήθελαν ξένο ηθοποιό. Δεν το έβαλα κάτω όμως. Όταν έφτασα στην Ρώμη επέμενα να συναντήσω προσωπικά τον Τζεφιρέλι. Ήξερα ότι είχε δει μια ταινία που έκανα πριν η οποία είχε κερδίσει τον «Χρυσό Φοίνικα» στις Κάννες. Κλείσαμε ραντεβού, τον συνάντησα και αποφάσισε αμέσως. Ο παραγωγός επέμενε να κάνουμε πολλά δοκιμαστικά, τα έκανα και πήρα τον ρόλο».

Η ιδέα για τον Ρόμπερτ Πάουελ για τον ρόλο του Ιωσήφ προέκυψε με εισήγηση της συζύγου του Βρετανο-ουκρανού παραγωγού Λιου Γκρέιντ, αν και ο Φράνκο Τζεφιρέλι τον προόριζε αρχικά για το ρόλο του Ιούδα.

Σημειώνεται, ότι ο ο Ρόμπερτ Πάουελ εξαιτίας κάποιου προβλήματος που είχε με τα μάτια, δεν μπορούσε να τα ανοιγοκλείσει χωρίς να φοράει γυαλιά.

Αυτό ήταν και το «κλικ» που ώθησε τον σκηνοθέτη, Φράνκο Τζεφιρέλι, να τον επιλέξει μιας και θα τον έκανε ακόμη πιο πιστευτό στο κοινό.

Σύμφωνα με τον Γιώργος Βογιατζής, «ήταν μια ταινία όπου έπαιζαν όλοι οι σταρ».

Ο ίδιος αναφερόμενος o Γιώργος Βογιατζής στον Ρόμπερτ Πάουελ είπε: «Όταν πρωτοείδα τον Ρόμπερτ Πάουελ δεν μου προκάλεσε κάτι. Όμως όταν τον είδα αφού τον είχαν βάψει και είχε φορέσει τα κατάλληλα ρούχα είπα: «Ο Ιησούς». Είπα είδα τον Χριστό, δηλαδή τον Χριστό που όλοι φανταζόμαστε».

Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ