Ο Μανούσος Μανουσάκης ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και διηγήθηκε στιγμές από τη ζωή του, την σκηνοθετική του καριέρα αλλά και τα project που ετοιμάζει.

«Οι “Ψίθυροι καρδιάς” ήταν μια μαγική συγκυρία. Τη χάρηκα την επιτυχία, κανένα άγχος, μαθαίνεις να ζεις τη στιγμή. Τα πράγματα δεν διαρκούν για πάντα, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για ο,τιδήποτε. Μια επιτυχία δεν σου εξασφαλίζει το μέλλον, δεν είσαι αιώνιος ούτε η επιτυχία αιώνια» είπε αρχικά.

«Ως παιδί ονειρευόμουν να κατακτήσω τον κόσμο όλο. Ως μετέφηβος ονειρεύτηκα το σινεμά. Τηλεόραση είδα πρώτη φορά σε ένα αναψυκτήριο στη Γλυφάδα που δούλευε με τάλιρα. Δεν ήταν ένα μαγικό κουτί που ήρθε στους Παπούα, ξέραμε ότι υπάρχει η τηλεόραση. Γέμιζε το αναψυκτήριο» είπε χαρακτηριστικά.

Με μεγάλωσαν οι παππούδες μου που ήταν ευτυχές γεγονός  διότι ως παιδί χωρισμένων γονιών είχα την άνεση να τους εκβιάζω και τους δύο γονείς και να αποσπώ τα πάντα. Ήταν εύκολα θύματα. Τα παιδιά είναι πολύ σκληρά. Υπήρχαν στιγμές αυτογνωσίας που καταλάβαινες ότι κάτι λείπει από το σύστημα αλλά η ζωή δεν ήταν νεφελώδης. Οι παππούδες άλλωστε είναι το πρώτο θύμα των εγγονών τους.

Το πραγματικό μου όνομα είναι Μανουσάκης, όχι Τατάκης, αυτό ήταν το όνομα του πατριού μου, δεν το έχω διορθώσει στη Wikipedia.

Οι γονείς μου ήταν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Είδα τους γονείς μου μαζί στα 80 τους που έρχονταν μαζί μου να κάνουν Πάσχα στο Χιλιομόδι και τσακώνονταν σαν ερωτευμένοι.

Δεν με απασχόλησε ο χωρισμός των γονιών μου, δεν ήθελα να μπω στη μυθολογία του χωρισμού» είπε.

«Οι έρωτες που είναι ευδαιμονούντες, πάνε στην εκκλησία, παντρεύονται και δεν υπάρχει καμία περιπέτεια. Δεν έχει κάτι ενδιαφέρον τηλεοπτικό.

Ένας έρωτας που δεν έχει κανένα εμπόδιο οδηγείται σε εκκλησία ή μια συμβίωση και όλα πάνε καλά. Όταν επέλθει η κρίση τότε γίνεται σίριαλ» είπε με χιούμορ.

«Ήταν μαγεία. Τη γνώρισα στη Θεσσαλονίκη. Καμία ωριμότητα δεν είχαμε, λόγων ανωριμότητας μείναμε μαζί», είπε με χιούμορ για τη σύζυγό του Μαρία με την οποία γνωρίστηκαν στα 20 τους.