Αποτελεί το αθλητικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη -ακόμα κι αν πολλοί εξ αυτών δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τους κανόνες- συντονίζονται για να δουν τον τελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (σ.σ αυτό που οι Αμερικάνοι αποκαλούν ποδόσφαιρο, το δικό τους Football).

Όπως κάθε τι που «παράγεται» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έτσι και στο Super Bowl το θέαμα… δεν θα μπορούσε να είναι απλό.

Φέτος το… δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε η Ριάνα. Η σούπερ σταρ του αμερικανικού πενταγράμμου χάρισε τους εκατομμύρια τηλεθεατές ένα πολύ όμορφο σόου, όμως μέχρι εκεί.

Η εμφάνιση της Ριάνα δεν ήταν από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία, για αυτά που έκανε πάνω στη σκηνή στα 14 περίπου λεπτά που διήρκησε η εμφάνισή της.

Ωστόσο, το σόου αυτό χαρακτηρίστηκε εμβληματικό και θα μείνει στην ιστορία για έναν άλλο λόγο: Για την έμμεση ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της, λίγους μήνες αφότου γέννησε το πρώτο της παιδί, με τον ράπερ A$AP Rocky.

Πόσα παίρνουν οι καλλιτέχνες που τραγουδούν;

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι σε ένα τηλεοπτικό σόου διάρκειας 5 ωρών, το οποίο αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στους διοργανωτές, πόσα χρήματα παίρνει ο καλλιτέχνης που τραγουδά στο ημίχρονο;

Η απάντηση θα σας εντυπωσιάσει: Τίποτα! Ναι καλά διαβάσατε, οι καλλιτέχνες δεν παίρνουν ούτε μισό δολάριο.

Σύμφωνα, λοιπόν με την πολιτική του πρωταθλήματος, το NFL καλύπτει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την παραγωγή του σόου στο ημίχρονο, ωστόσο δεν δίνει ούτε… φιλοδώρημα στους καλλιτέχνες.

Από κει και πέρα, όσον αφορά στους χορευτές οι επαγγελματίες πληρώνονται κανονικά, ενώ κάποιοι χορευτές δηλώνονται ως «εθελοντές» και δεν πληρώνονται τίποτα. Μάλιστα, το NFL έχει κατακριθεί έντονα για αυτό, ωστόσο… δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει αυτή του την πολιτική.

Κι αν πολλοί αναρωτιέστε για ποιον λόγο τόσο μεγάλοι τραγουδιστές δέχονται να εμφανιστούν αμισθί σε αυτό το σόου, η απάντηση βρίσκεται στην πρώτη πρόταση του κειμένου αυτού…