Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Γιάννης Κότσιρας στο "Στούντιο 4", μιλώντας για την απουσία του πατέρα του, την ηρωίδα μητέρα του, και έβαλε τέλος στις συζητήσεις γιατί δεν έχει πια μακριά μαλλιά.

Με δεδομένη την απουσία του ναυτικού πατέρα του, ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τις συνθήκες που μεγάλωσε ως παιδί, αλλά και για τον ρόλο της μητέρας του στην ανατροφή του, μια και η ίδια, όπως είπε ο τραγουδιστής, δημιουργούσε ένα κλίμα που να μη νιώθουν εκείνος και η αδερφή του την έλλειψη.

«Κάνοντας έναν απολογισμό με τη μητέρα μου όταν έφυγε ο πατέρας μου είναι ότι μας ήξερε περίπου πέντε χρόνια συνολικά μέχρι πριν από 15 χρόνια. Ήταν πολύ λίγο εδώ και η μάνα μου έκανε όλη τη δουλειά. Δημιουργούσε το κλίμα αυτό που να μη νιώθεις την έλλειψη. Υπήρχε ένα τηλέφωνο, το τηλεγράφημα, υπήρχαν γράμματα και πολλές φορές δεν τα είχε γράψει ο πατέρας μου και μας τα εμφάνιζε η μαμά», ανέφερε ο Γιάννης Κότσιρας.

Και πρόσθεσε: «Τον περιμέναμε και εγώ και η αδερφή μου με την αγωνία να ανοίξουμε τη βαλίτσα, ό,τι έβρισκε τα έριχνε μέσα και μάλιστα τα ανακάτευε με τα ρούχα του γιατί ήξερε ότι θα κάτσουμε να ψάξουμε. Είχα σίγουρα τα πιο ωραία πράγματα στην τάξη! Και είχαμε και την πρώτη έγχρωμη τηλεόραση στο Μαρούσι».

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τα... μαλλιά του, ένα θέμα που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις τηλεοπτικές εκπομπές, με τον ίδιο να βάζει τέλος μια για πάντα, ζητώντας να τον αφήσουν στην ησυχία του!

«Έχετε όλοι αυτή την εντύπωση ότι εγώ γεννήθηκα με μακρύ μαλλί καρέ και το συνέχισα και το κράταγα! Τι είναι αυτό το πράγμα; Μα είναι φοβερό. Παιδιά, είχα μακρύ μαλλί και όταν ήμουν φαντάρος, το έκοψα, έτυχε να κάνω τον πρώτο μου δίσκο με κοντό μαλλί, τον δεύτερο με μεσαίο, τον τρίτο με μακρύ, τα ξανάκοψα... έτσι πάει! Βρίσκομαι στη φάση με τα κοντά μαλλιά. Πρέπει να τα μακραίνω για να με γνωρίζετε; Μπα σε καλό σας... Με έχουν ζαλίσει με τα μαλλιά μου. Έχω πει Άξιον Εστί, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο... δεν έχεις μακριά μαλλιά, βρε παιδί μου», ανέφερε ο τραγουδιστής μεταξύ σοβαρού και αστείου.