Ο Σταµάτης Γονίδης αυτή την περίοδο εµφανίζεται µε τεράστια επιτυχία κάθε Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο, µαζί µε τον Ζαφείρη Μελά, στο «Vegas Live Stage», προκαλώντας ασφυκτικά sold-out, µε τον κόσµο να κάνει ουρές έξω από το νυχτερινό κέντρο στην Πέτρου Ράλλη για να τον απολαύσει.

Εδώ και 35 χρόνια που ηγείται νυχτερινών σχηµάτων, µας έχει χαρίσει τεράστιες, διαχρονικές επιτυχίες, όπως και το νέο του τραγούδι, µε τίτλο «Εσύ ρωτάς», που µόλις κυκλοφόρησε από τη Sonar Music. Αν και σπάνια µιλάει, σήµερα δίνει µια ενδιαφέρουσα συνέντευξη αποκλειστικά στο «S».

Η συνέντευξη

-Νέα συνεργασία µε Ζαφείρη Μελά στο «Vegas Live Stage», µε απίστευτα sold-out από την πρεµιέρα.
-Είναι αναµφισβήτητο ότι ο Ζαφείρης Μελάς είναι ένας από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές. Φέτος, έπειτα από αρκετές προτάσεις που είχα, επέλεξα να
O κόσµος διασκεδάζει, υπάρχει απήχηση στο κοινό και περνάµε πολύ όµορφα
κάνω ένα λαϊκό σχήµα, να πω λαϊκά τραγούδια και να διασκεδάσει ο κόσµος! Και το επέλεξα αυτό γιατί το λαϊκό τραγούδι έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση τώρα τελευταία. Αυτό, λοιπόν, το σχήµα, όπως το είχα φανταστεί, πάει πάρα πολύ καλά, ο κόσµος διασκεδάζει, υπάρχει απήχηση στο κοινό και περνάµε πολύ όµορφα. Ο Ζαφείρης δίνει τον καλύτερό του εαυτό και εγώ, κάθε βράδυ, κάνω κατάθεση ψυχής.

-Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις συνεργασίες σας;
-Εχει µεγάλη σηµασία να έχω καλή σχέση µε τον καλλιτέχνη µε τον οποίο θα συνεργαστώ. Αλλά δεν είναι µόνο αυτό. Πρώτα και πάνω από όλα επιλέγω να συνεργαστώ µε έναν καλλιτέχνη µέσα από τις φωνητικές του ικανότητες και τη διαχρονικότητά του.
Ο Ζαφείρης Μελάς είναι αδικηµένος
, γιατί πάντα ήταν σε δεύτερα µαγαζιά. Θεωρώ ότι έπρεπε να είναι στα πρώτα και θα γίνει αυτό.

-Σε ένα σχήµα είστε από εκείνους που δεν σηκώνουν µύγα στο σπαθί τους, αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά;
-Τις περισσότερες φορές δεν κάνω υποµονή, γιατί όλα θέλω να είναι όπως πρέπει και όπως τα συµφωνήσαµε. Ο λόγος ο δικός µου είναι συµβόλαιο και το γνωρίζουν όλοι αυτό, οι επιχειρηµατίες, οι καλλιτέχνες, το ξέρουν άπαντες. Οταν, λοιπόν, κάτι που έχουµε συµφωνήσει δεν είναι όπως πρέπει ή όταν κάτι δεν πάει, τότε ό,τι δεν λύνεται κόβεται, που έλεγε και ο Μέγας Αλέξανδρος! Οµως, υπάρχουν και φορές που κάνω υποµονή, γιατί ξέρω ότι αυτό πρέπει να γίνει κάποια στιγµή και θα έχει επιτυχία.

-Ο Σταµάτης Γονίδης παραµένει στην κορυφή. Υπάρχει κάποιο µυστικό;
-Δεν νοµίζω ότι είναι µυστικό το να είσαι ο εαυτός σου και κάθε φορά που τραγουδάς να τραγουδάς από καρδιάς. Εγώ είµαι 35 χρόνια επικεφαλής σχηµάτων, ηγέτης όπως το λέµε, και δεν έχω καταλάβει ακόµα τι έχει γίνει. ∆εν την επέλεξα εγώ αυτήν τη θέση, την επέλεξαν οι επιχειρηµατίες, που θέλανε να κερδίσουν µέσα από αυτό. Αρα, λοιπόν, όλα έχουν γίνει από µόνα τους, χωρίς εγώ να κάνω καµία προσπάθεια.

-Η πίστα έχει ηµεροµηνία λήξεως για εσάς;
-Βέβαια, µου έχει περάσει πολλές φορές από το µυαλό πότε θα σταµατήσω. Εγώ το γνωρίζω, να σας πω την αλήθεια. Οµως, όσο ο κόσµος µε ζητάει και µε θέλει
Δεν θα επιµείνω σε κάτι που ο κόσµος δεν θέλει
να τραγουδώ και όσο εγώ νιώθω συνεπής, η φωνή µου είναι εντάξει και τα τραγούδια µου έχουν απήχηση, συνεχίζω να τραγουδώ. Οταν καταλάβω ότι ο κόσµος πλέον µε απορρίπτει, δεν θα επιµείνω σε κάτι που ο κόσµος δεν θέλει και τότε θα πάρω άλλες αποφάσεις.

-Ποια ήταν η τελευταία φορά που απευθυνθήκατε στον Θεό, προσευχηθήκατε για κάτι και ζητήσατε τη βοήθειά Του;
-Δεν υπάρχει τελευταία φορά, ούτε θα υπάρξει. Είναι εδώ και χρόνια που προσεύχοµαι, δεν ζητάω τίποτα, Τον ευχαριστώ πάντα και θέλω όλος ο κόσµος να είναι καλά και να υπάρχει ειρήνη. Αυτή είναι η προσευχή µου: υγεία, αγάπη, ειλικρίνεια και ειρήνη στον κόσµο!

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Οκτωβρίου 2022.