Η «βασίλισσα των χαλιών» ζει τραγικές στιγµές, αφού πριν από λίγο καιρό έχασε τον άνδρα της ζωής της, τον ναύαρχο Γιάννη Κοντούλη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 58 ετών. Η ∆έσποινα Μοιραράκη µιλάει πρώτη φορά για την περιπέτεια της υγείας του άνδρα της µε τον καρκίνο, γεγονός που προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφό. Παράλληλα, εξοµολογείται στο «S» πώς της ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα όταν αρρώστησε και περιγράφει τις δύσκολες στιγµές.

Στα τέλη του 2018, ο σύζυγος της κ. Μοιραράκη διαγνώστηκε µε καρκίνο στην αµυγδαλή. «Μας είπαν οι γιατροί: “Μη σας ανησυχεί, είναι κάτι αντιµετωπίσιµο” και ξεκίνησε αµέσως χηµειοθεραπείες και ακτινοβολίες», λέει η κ. Μοιραράκη. «Μάλιστα, την ώρα που το διαπίστωσε, που του ήρθαν στο e-mail του τα αποτελέσµατα της βιοψίας, είχα τη µεγάλη έκθεση στο “Hilton” και δεν µου είπε απολύτως τίποτα. Μόλις τελείωσε η έκθεση και ήρθαµε στο σπίτι µας, µου το ανακοίνωσε. Είπαµε και οι δύο ότι θα το ξεπεράσουµε µαζί, κοιταχτήκαµε στα µάτια, αγκαλιαστήκαµε. Υποσχεθήκαµε να µην το µάθει κανείς. ∆εν θέλω να µε λυπάται κανείς, δεν θέλω να µας λυπάται κανείς. Απαγορεύεται να µας λυπούνται», προσθέτει.

«Δική του απόφαση»

Η ίδια εξηγεί γιατί ο σύζυγός της δεν ήθελε να ενηµερώσει την οικογένειά του για την περιπέτεια που περνούσε. «Ηταν δική του απόφαση να µην ενηµερώσει την οικογένειά του, τους γονείς του και το παιδί του, γιατί ήθελε να τους προστατεύσει, να µη στενοχωρηθούν. Η περιπέτεια ξεκίνησε και σιγά-σιγά εξελισσόταν σε έναν “Γολγοθά”. Η νόσος προχωρούσε, κάναµε θεραπείες, χηµειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, άρχισε να χάνει κιλά, αλλά για εµάς το µεγάλο δώρο εκείνη τη στιγµή ήταν ότι ήρθε στην Ελλάδα ο κορονοϊός και άρχισε η καραντίνα και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτό µας βοήθησε υπερβολικά, καθώς δεν κυκλοφορούσαµε και δεν µπορούσε κανείς να τον δει από κοντά. Ετσι πέρασαν δυόµισι ολόκληρα χρόνια µέχρι τα µέσα του 2021. Η νόσος προχωρούσε, εκείνος γνώριζε τα πάντα, αλλά είχε τεράστια θέληση και δίψα για ζωή».

«Από την πλευρά µου προσπαθούσα να κάνω τα πάντα για να του δείξω ότι υπάρχει µέλλον. Επαιζα κάθε λεπτό θέατρο, του χαµογελούσα και προσπαθούσα να ενισχύσω το θάρρος του, το κουράγιο, τη θέλησή του, τη δύναµή του. Πέρυσι, την 1η Ιουνίου, πήγαµε στη Μύκονο για να γιορτάσουµε τα δέκα χρόνια επετείου του γάµου µας. Από τον Σεπτέµβριο άρχισε η φθίνουσα πορεία. Ξεκίνησαν οι εγχειρήσεις στον εγκέφαλο, µετά έκανε στο έντερο κ.λπ.», αποκαλύπτει η ∆έσποινα Μοιραράκη.

«Έκανα μοντάζ»

Ακόµα και στην τελευταία επίδειξη που έκανε η ίδια στο Ζάππειο κανείς δεν παρατήρησε την απουσία του. «Κανένας δεν παρατήρησε στο Ζάππειο, όπου έκανα την επίδειξη, ότι δεν ήταν εκεί. Κανένας δεν παρατήρησε ότι στις δικές µου, προσωπικές εκποµπές στην τηλεόραση έβαζα τις παλιές. Εκανα µοντάζ. 1η Μαΐου του 2022 ήταν τα γενέθλιά µου και µε ρώτησε τρεις ηµέρες πριν: “∆εσποινούλα, δεν θα πάµε στον Ωρωπό, στο σπίτι µας, να γιορτάσουµε τα γενέθλιά σου, όπως κάθε χρόνο;». Και του είπα: “Γιαννάκη µου, είµαι πολύ κουρασµένη, καλύτερα να το αποφύγουµε”. Με ρώτησε: “Γιατί; Συµβαίνει κάτι; Υπάρχει κάτι που µας κωλύει;”. Πήγαµε τελικά και κάναµε τα γενέθλιά µου µε τους γονείς µου, τα παιδιά µου και τους κουµπάρους µας», εξοµολογείται.

Η ∆έσποινα Μοιραράκη µιλάει συντετριµµένη για τα πράγµατα που θα της λείψουν από τον άνδρα που αγάπησε όπως κανέναν άλλον: «Μου λείπει η παρουσία του, η στήριξή του, το αγέρωχο ανάστηµά του, το βλέµµα του, που ήταν γεµάτο αγάπη, θαυµασµό και προστασία για µένα. Με συνόδευε παντού και ποτέ δεν µε άφηνε. ∆εν ξέρω γιατί µου τον στέρησε ο Θεός αυτόν τον άνθρωπο».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 2 Ιουλίου 2022