Η Αντέλ με γυμναστική και διατροφή κατάφερε να χάσει σχεδόν 45 κιλά. Και μπορεί η ίδια να μην έχει κάνει δηλώσεις για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να χάσει όλα αυτά τα κιλά, ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική έκδοση του περιοδικού «Marie Claire», η τραγουδίστρια ακολούθησε τη λεγόμενη δίαιτα Sirtfood που επιτρέπει την κατανάλωση σοκολάτας και κόκκινου κρασιού.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το κάπως αμφιλεγόμενο πρόγραμμα διατροφής ξεκίνησε από δύο διατροφολόγους με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Έιντον Γκόγκινς και τον Γκλεν Μάτεν, οι οποίοι δημοσίευσαν για πρώτη φορά ένα βιβλίο συνταγών με το όνομα «Sirtfood» το 2016.

Το βιβλίο επισημαίνει την αποτελεσματικότητα της διατροφής, καθώς ενεργοποιείται το λεγόμενο «skinny» γονίδιο, δεδομένου ότι η δίαιτα είναι βασισμένη σε τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σιρτουίνες, ένα υποσύνολο φυτικών πρωτεϊνών που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα και στο σώμα.

Τα αυξημένα επίπεδα σιρτουίνης στο σώμα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στην καύση του λίπους. Τι επιτρέπεται να καταναλώσετε στη δίαιτα Sirtfood;
Το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις τροφές που συνιστώνται, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργοποιητές σιρτουίνης. Συμπεριλαμβάνονται επίσης τροφές όπως: Μήλα, εσπεριδοειδή, φαγόπυρο, καρύδια, μαύρη σοκολάτα, μαϊντανός, σέλινο, φασκόμηλο, κάππαρη, βατόμουρα, πράσινο τσάι, σόγια, φράουλες, ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, λαχανίδα, ρόκα, χουρμάδες, μύρτιλα. Είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι και η κατανάλωση καφέ επιτρέπεται, ενώ οι χώρες στις οποίες η δίαιτα Sirtfood είναι διαδεδομένη είναι η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Βρετανό διατροφολόγο Ρομπ Χόμπσον, ένα από τα θετικά της δίαιτας Sirtfood είναι ότι οι τροφές που συμπεριλαμβάνονται είναι υγιεινές στην πλειονότητά τους, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική πρόσληψη βιταμινών, ανόργανων και θρεπτικών συστατικών είναι υψηλή.

Η δίαιτα Sirtfood είναι αρκετά περιοριστική και χωρίζεται σε δύο μέρη. Σε πρώτη φάση και για διάστημα τριών ημερών συνιστάται η κατανάλωση φαγητού μέχρι 1.000 θερμίδες, τρεις πράσινοι χυμοί ή smoothies με sirtfood (με σέλινο, λαχανίδα, μαϊντανό) και ένα γεύμα ανά ημέρα πλούσιο σε συνδυασμό sirtfood (γαλοπούλα/κοτόπουλ με κάππαρη, μαϊντανό, φασκόμηλο). Από την τέταρτη έως την έβδομη μέρα συνιστάται η κατανάλωση δύο πράσινων χυμών και δύο πλούσια γεύματα sirtfood. Τέλος, για δύο εβδομάδες μπορείτε να τρώτε τρία γεύματα την ημέρα και να πίνετε έναν χυμό ή smoothie.

Τα φύλλα της δάφνης «διώχνουν» το άγχος

Έχετε άγχος και θέλετε να χαλαρώσετε; Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάψετε ένα φύλλο δάφνης και να χαλαρώσετε για πέντε λεπτά. Μπορεί να ακούγεται αδύνατον, αλλά η δάφνη έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. Ένας Ρώσος επιστήμονας με το όνομα Τζενάντι Μαλάχοκ ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις αγχολυτικές ιδιότητες της δάφνης ενώ μαγείρευε. Παρατήρησε το αίσθημα χαλάρωσης που βίωσε ενώ προετοίμαζε ένα γεύμα. Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και για διάφορες δερματικές παθήσεις. Το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική μέθοδο για να ανακουφιστείτε από το άγχος, είναι να πάρετε ένα ξερό φύλλο δάφνης και να το κάψετε στο χώρο που βρίσκεστε. Βγείτε από το δωμάτιο και ξαναμπείτε στο χώρο μετά από δέκα λεπτά για να βιώσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Οι παράγοντες που σκοτώνουν το sex!

Οι επιλογές του τρόπου ζωής σας παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη συνολική υγεία και ευεξία σας αλλά και στη σεξουαλική ζωή σας. Οι ανθυγιεινές επιλογές μπορούν να συμβάλουν στη χαμηλή λίμπιντο, η οποία με τη σειρά της μπορεί να φέρει προβλήματα στη σχέση σας με το άλλο σας μισό. Τι μπορείτε να κάνετε για να απογειώσετε τη διάθεσή σας και το κρεβάτι σας; Αρχικά αποφύγετε το γρήγορο φαγητό καθώς οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες, τα σάκχαρα και το λάδι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας και μειώνουν τη ροή του αίματος. Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μαγνήσιο και άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνών. Επίσης μειώστε το αλκοόλ και αποφύγετε το άγχος. Το τελευταίο απελευθερώνει κορτιζόλη η οποία μπορεί να «σκοτώσει» τη λίμπιντο.

9+1 πλούσιες τροφές για δυνατό εγκέφαλο

Ο εγκέφαλος αποτελεί για τον άνθρωπο ένα από τα σημαντικότερα ζωτικά όργανα. Όταν ακολουθούμε μια σωστή διατροφή μπορούμε να του προσφέρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του αλλά και για την πρόληψη της γήρανσής του. Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να παρομοιαστεί με ένα «κέντρο ελέγχου» όπου όλες οι σκέψεις αλλά και πολλές καθημερινές μας λειτουργίες βασίζονται σε αυτό. Είναι σημαντικό μέσω της διατροφής να επιλέγουμε συστατικά που μπορούν να συμβάλλουν ως «καύσιμο» στην καλή υγεία του εγκεφάλου. Οι δέκα τροφές που μας βοηθούν στον σκοπό αυτό είνα τα εξήςι: Λιπαρά ψάρια (τόνος, η σαρδέλα και ο σολομός, ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα), καφές και πράσινο τσάι, μύρτιλα, κουρκουμάς, μπρόκολο, μαύρη σοκολάτα, ξηροί καρποί, πορτοκάλι, αυγά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time