Με μια ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης που έπεσε σαν βόμβα, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης γνωστοποίησαν την απόφασή τους να χωρίσουν μετά από 18 χρόνια γάμου.

«Ύστερα από 18 χρόνια, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη λύση του γάμου μας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η προστασία των παιδιών μας και παρακαλούμε για το σεβασμό της απόφασής μας και της προτεραιότητάς μας», έγραφε η ανακοίνωση. Οι φήμες ότι το ζευγάρι δεν είναι μαζί εδώ και καιρό και πως τα προβλήματα στο γάμο τους είναι πολλά κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό. Άλλωστε είχαν να εμφανιστούν μαζί πάνω από ένα χρόνο. Παρ’ όλα αυτά η ανακοίνωση του διαζυγίου ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε, εκτός από το πολύ κοντινό τους περιβάλλον. Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζει χωριστά από την αρχή του χρόνου, γεγονός που γνώριζε το περιβάλλον τους. Ο χωρισμός τους έγινε σε φιλικό κλίμα και οι σχέσεις μεταξύ τους παραμένουν εξαιρετικές, με πρώτη προτεραιότητα και των δύο τα παιδιά τους.

* Ο χωρισμός ήταν γεγονός εδώ και λίγους μήνες και, μάλιστα, η πρόσφατη επιτυχία της τραγουδίστριας, με τίτλο «Πέτρα», έμελε να τον «σφραγίσει». Το «Πέτρα», σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Νίκου Μωραΐτη, κυκλοφόρησε από την Panik Records στις αρχές του Απρίλη. Αν και ο στιχουργός δεν γνώριζε τι συνέβαινε στην προσωπική ζωή της Δέσποινας Βανδή, οι στίχοι αποδείχθηκαν βιωματικοί για την τραγουδίστρια. Μάλιστα, η ίδια ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά όταν το ηχογράφησε, καθώς εξιστορεί ένα χωρισμό.

Η πρώτη γνωριμία

Η σχέση τους άνθησε στα τέλη της δεκαετίας του 90, τότε που το lifestyle ήτανε στο φόρτε του. Κι όπως ήταν φυσικό, η σχέση της διάσημης τραγουδίστριας, που εκείνη την εποχή γνώριζε μεγάλη επιτυχία με τον επίσης διάσημο ποδοσφαιριστή, έγινε αγαπημένο θέμα των lifestyle εντύπων που τους αποκαλούσαν «Έλληνες Μπέκαμ». Η ιστορία ήθελε τη γνωριμία τους να έγινε το 1998 στο κέντρο «Γκάζι», όπου τραγουδούσε η Δέσποινα Βανδή, ένα βράδυ που η ΑΕΚ έκανε εκεί το χορό της και η τραγουδίστρια βγήκε στην πίστα φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον αριθμό 11, που ανήκε στον Ντέμη. Όλη η αλήθεια, όμως, αποκαλύφθηκε από την ίδια τη Δέσποινα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, που είπε πως ο Ντέμης την πήρε τηλέφωνο χωρίς να έχουν γνωριστεί καν και μάλιστα η στιχομυθία πήγε κάπως έτσι:

-Είμαι ο Ντέμης Νικολαΐδης

- Κι εγώ είμαι ο Πάπας!

Από εκείνη τη μέρα και μετά μιλούσαν στο τηλέφωνο καθημερινά για τρεις μήνες, μέχρι που συναντήθηκαν. «Στο πρώτο ραντεβού που τον είδα έπαθα σοκ. Μου άρεσε πάρα πολύ. Έβλεπα μπροστά μου ένα αρσενικό με όλη τη σημασία της λέξης», είχε πει η Δέσποινα Βανδή σε συνέντευξή της, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». «Η Δέσποινα είναι μια σπουδαία γυναίκα. Πρώτη φορά την είδα σε μια αφίσα. Μετά πήγα στο μαγαζί. Την πήρα τηλέφωνο από το πουθενά και μετά από τρεις μήνες συναντηθήκαμε. Μου άρεσε. Νέος ήμουν. Κατάλαβα πολύ γρήγορα πως δεν θα είναι κάτι περαστικό. Πέρασαν 21 χρόνια. Είχαμε πει πως θα παντρευτούμε όταν θέλουμε να κάνουμε παιδί. Θυμάμαι πως ήμουν στο γραφείο μου και η Δέσποινα μαγείρευε. Και τη φωνάζω, έρχεται και της λέω “λέω να παντρευτούμε”. Αυτό. Χωρίς να με ταλαιπωρεί κάποια σκέψη, ήθελα να κάνουμε παιδί. Αν και ήμουν νέος για άντρας. Τον Ιούνιο παντρευτήκαμε, ήταν έγκυος και δεν το ξέραμε. Οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν όταν είχα αναλάβει πρόεδρος στην ΑΕΚ και γέννησε η Δέσποινα. Έλειπα μονίμως. Εκεί περάσαμε την πιο δύσκολη περίοδο» είχε πει ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Τα επόμενα δύο χρόνια η Δέσποινα κρατάει το σπίτι της στη Βούλα και μένει μερικές μέρες στο σπίτι του Ντέμη στη Φιλοθέη, μέχρι που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν κι έτσι αναζητούν το κατάλληλο σπίτι, το οποίο θα γίνει η πρώτη «φωλιά» του έρωτά τους, έχοντας πια κοινή ζωή.

739156__1_
739161
739160
739157
739156
739154__1_
739151
739152
739154
739153
739150
739147
739146
739145
739144
739164


Ο γάμος και τα παιδιά

Μετά από τέσσερα χρόνια συμβίωσης, έρχεται η επίσημη επισφράγιση του έρωτά τους, με ένα λαμπερό γάμο σε αυστηρό κύκλο συγγενών 80 ατόμων στο κτήμα Νάσιουτζικ, στις 17 Ιουνίου του 2003. Φωτογραφίες από το γάμο έδειξε για πρώτη φορά η Δέσποινα Βανδή 17 χρόνια μετά, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που είδαμε τον Ντέμη Νικολαΐδη να μιλάει για εκείνη, σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου. Η δεξίωση του γάμου έγινε μία μέρα μετά την τελετή, στο «Island» στη Βάρκιζα. Επίσης, το ζευγάρι διοργάνωσε και δεύτερη δεξίωση, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, αυστηρά για την οικογένεια και τους συγγενείς τους. Η Δέσποινα, όταν έγινε ο γάμος, ήταν έγκυος στην κόρη της Μελίνα, αλλά δεν το γνώριζε. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο Ντέμης παίρνει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης κι έτσι μετακομίζουν στην Ισπανία. Στις 8 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη γεννιέται η κόρη τους, η Μελίνα. Τον Ιούνιο του 2004 το ζευγάρι επιστρέφει στην Ελλάδα και μένουν στη Φιλοθέη, ενώ 3 χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2007, απέκτησαν το γιο τους, τον Γιώργο.

5e9fdd46be90a
5e9fdd5846d5a

 


Η συνέντευξη στο Discovery Channel

Πριν από περίπου 10 χρόνια οι δυο τους είχαν παραχωρήσει συνέντευξη στο Discovery Channel και την εκπομπή «Rich and Famous». Το ζευγάρι είχε ξεναγήσει το κανάλι στην πολυτελή του κατοικία και είχε μιλήσει για τη γνωριμία του, τα κοινά τους όνειρα, αλλά και την αγάπη τους για τα ψώνια. Η προβολή της συγκριμένης εκπομπής είχε σοκάρει πολύ κόσμο, με τον τρόπο που η Δέσποινα και ο Ντέμης μιλούσαν για την οικονομική τους επιφάνεια. Τότε οι δυο τους είχαν παρεξηγηθεί από τον τρόπο που είχαν προβληθεί τα λεγόμενά τους. «Όταν μιλήσαμε με τους υπευθύνους μας είχαν πει πως κάνουν αφιερώματα σε ανθρώπους που είναι δημοφιλείς μέσα από τη δουλειά που κάνουν και η εκπομπή λεγόταν “Made in Europe”. Αντί για “Made in Europe” είδα μια εκπομπή που λεγόταν “Rich and Famous”, μια μονταρισμένη εκπομπή, άλλα αντί άλλων. Είναι δυνατόν να μπούμε εμείς σε τέτοια κατηγορία, όταν το σπίτι δεν ήταν καν δικό μας και το νοικιάζαμε; Ήταν τρομακτικό! Έπαθα σοκ!», είχε πει χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Ένας από τους λόγους που μου έκανε πολύ κακό στη γνώμη που σχημάτισε ο κόσμος για μένα ήταν αυτή η εκπομπή. Έλεγα στον Ντέμη “να τους κάνουμε μήνυση” και μου έλεγε “μην ασχολείσαι, θα ξεχαστεί, μια βλακεία είναι, τόσα λέγονται”… Αν είχα καταλάβει το πόσο κακό μου είχε κάνει, θα τους είχα κυνηγήσει κι ας διαφωνούσε ο Ντέμης».

 

or, ο οποίος πήρετο όνομα Γιώργο

Oι λαμπρές καριέρες στις πίστες και στα γήπεδα

* Η Δέσποινα Βανδή γεννήθηκε ως Δέσποινα Μαλέα στη Γερμανία, κόρη μεταναστών, ύστερα μετακόμισε στην Καβάλα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη ως φοιτήτρια Φιλοσοφικής. Μέχρι τα 5 της τη μεγάλωνε η μεγαλύτερη κατά 14 χρόνια αδερφή της, Σοφία, αφού οι γονείς της ήταν εργάτες σε εργοστάσιο. Οι γονείς της ήταν παλαιών αρχών και δεν την άφηναν να ασχοληθεί με την εμφάνισή της, ούτε καν να βγει για να παίξει με φίλες της αν δεν τελείωνε το κέντημά της. Πέρασε με τη δεύτερη στο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, όπου δούλεψε ως σερβιτόρα, γραμματέας, πωλήτρια σε οίκο νυφικών για το χαρτζιλίκι της. Στο χώρο της μουσικής βρέθηκε τυχαία, όταν έπιασε δουλειά ως τραγουδίστρια σε ένα μικρό μαγαζί έξω από την πόλη, επειδή οι φίλοι της την παρότρυναν γιατί είχε καλή φωνή. Κάποια στιγμή βρέθηκε στη σκηνή με τον Αντώνη Ρέμο και οι δυο τους ήταν τα τελευταία ονόματα στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, η γνωριμία με τον Βασίλη Καρρά της άνοιξε το δρόμο για την Αθήνα. Το επίθετό της το άλλαξε σε Βανδή για να μην καταλάβουν οι γονείς της ότι ασχολείται με το τραγούδι. Ο πρώτος δίσκος της ήταν το «Γέλα μου» σε στίχους του Καρρά και ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο. Ακολούθησε η γνωριμία με τον Φοίβο η οποία την οδήγησε στην απόλυτη απογείωση. Εκτός από τα καλλιτεχνικά, δημιούργησε τη δική της συλλογή ρούχων και ασχολήθηκε και με την τηλεόραση.

* Για τον πιτσιρικά που γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1973 στο Γκίσεν της τότε Δυτικής Γερμανίας και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, η μπάλα και η ΑΕΚ αποτελούσαν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς του. Από τα 18 χρόνια του έγινε επαγγελματίας με τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Γ’ Εθνική. Ήταν η εποχή που περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του στο κλαμπ της Original 21 στην πρωτεύουσα του Έβρου. Τον Δεκέμβριο του 1993, ο τότε πρόεδρος του Απόλλωνα, Κώστας Αλαμάνος, «έκλεισε» τον 20χρονο Νικολαΐδη. Σε δύο χρόνια στη Ριζούπολη, ο Ντέμης έγινε… Ντεμίνιο. Παρατσούκλι που του κόλλησε ο Γιώργος Γεωργίου έπειτα από τα «όργια» που έκανε στον ημιτελικό Κυπέλλου το 1996 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στους 99 αγώνες με τη φανέλα του Απόλλωνα, ο Νικολαΐδης σκόραρε 43 γκολ και η μετακόμισή του στη Νέα Φιλαδέλφεια τον έντυσε στα κιτρινόμαυρα. Πήγε στην «Ένωση» με την οποία αγωνίστηκε 189 φορές. Σημείωσε 125 γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να γευθεί τη χαρά ενός πρωταθλήματος. Κατέκτησε τρία Κύπελλα, το 1997, το 2000 και το 2002. Το 1998 πήγε στις Βρυξέλλες. Φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της Άντερλεχτ, αλλά την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη μεταγραφή. Επέστρεψε στην ΑΕΚ και ο Λάκης Νικολάου τον επιβράβευσε με ένα απίστευτο συμβόλαιο για εκείνη την εποχή, καθώς οι αποδοχές του ξεπερνούσαν το 1 δισ. δραχμές. Από την κόντρα του με τον Μάκη Ψωμιάδη το 2003, ο Ντέμης δρομολόγησε τη διαδικασία αποχώρησής του. Δοκιμάστηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά κόπηκε στις ιατρικές εξετάσεις. Τελικά, πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 2004 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας στο Euro 2004 και αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της διοργάνωσης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, την οποία βοήθησε να υπαχθεί στο άρθρο 44 του πτωχευτικού κώδικα. Έμεινε στη θέση μέχρι τον Οκτώβριο του 2008 όταν υπέβαλε την παραίτησή του.

Τα οικονομικά προβλήματα και η συμμορία τοκογλύφων

Η κρίση που χτύπησε τη χώρα το 2010 δεν άφησε ανεπηρέαστους τους «Έλληνες Μπέκαμ», που τους ανάγκασε να βάλουν πωλητήριο στη βίλα των 1.300 τετραγωνικών μέτρων στο Κεφαλάρι. Το παλάτι τους κόστισε κάποια εκατομμύρια ευρώ και στέγασε για κάποια χρόνια την οικογένεια Νικολαΐδη. Αυτό που δεν είχε προβλέψει το ζευγάρι όταν αγόρασε το οικόπεδο και προχώρησε στην ανέγερση της βίλας ήταν η κρίση που ερχόταν. Τα οικονομικά του Ντέμη μπορεί να ήταν ανθηρά όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση, η εμπλοκή του όμως με την προεδρία της ΑΕΚ τον ανάγκασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και μπορεί τότε οι οικονομικές απολαβές της Δέσποινας Βανδή να ήταν σε υψηλά επίπεδα, τα τελευταία χρόνια όμως είχαν πέσει κατακόρυφα, αφού η κρίση οδήγησε τα πενθήμερα στα νυχτερινά κέντρα σε τριήμερα αρχικά και διήμερα στη συνέχεια. Επίσης, η εταιρεία συναυλιών eleven του Ντέμη δεν είχε τα αναμενόμενα κέρδη παρά τα σπουδαία ονόματα.

Μάλιστα, όπως είχε γραφτεί τότε στον Τύπο και σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε δανειστεί από συμμορία τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης το ποσό των 350.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010. Σύμφωνα με τα όσα είχαν αποκαλυφθεί, φέρεται να είχε πάρει τα λεφτά με μηνιαίο επιτόκιο της τάξης του 10%, δηλαδή κάθε μήνα ο ποδοσφαιριστής πλήρωνε δόση ύψους 51.800 ευρώ! Το επιτόκιο έπεσε στο 6,5% επειδή ο πρώην άσος της ΑΕΚ ήταν συνεπής στην αποπληρωμή των δόσεων του «δανείου», που του κόστισε 270.000 ευρώ σε τόκους. Κάποιοι απορούν γιατί δεν προσέφυγε σε κάποια τράπεζα ζητώντας δάνειο, αλλά το ζευγάρι είχε ανοιχτές δανειακές υποχρεώσεις, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να εγκριθεί το συγκεκριμένο ποσό.