Για «απατεώνα ολκής και ψεύτη κατά συρροήν» κατηγορεί το 45χρονο Άλεξ Ροντρίγκεζ «A-Rod», τον αρραβωνιαστικό της Τζένιφερ Λοπέζ, ο πρώην κουνιάδος του, Κωνσταντίνος Σκούρτης, που κατέθεσε αγωγή εναντίον του πρώην παίκτη των Yankees για εκβιασμό, κλοπή, υπεξαίρεση, κατάθεση ψευδών φορολογικών δηλώσεων, διαφυγόντα κέρδη, ασφαλιστική απάτη και δόλια απομάκρυνση από την αυτοκρατορία ακινήτων ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που δημιούργησαν μαζί. Και όλα αυτά, λόγω του διαζυγίου του με την αδελφή του Σκούρτη, την ψυχολόγο Σύνθια Σκούρτη το 2008.

Ο θρυλικός παίκτης γνωρίστηκε με τη Σύνθια στο Μαϊάμι το 1999, παντρεύτηκαν το 2002, απέκτησαν δύο κόρες και χώρισαν το 2008 λόγω απιστίας του, κάτι που ο Ροντρίγκεζ αρνείται. Το 2003 ωστόσο, Ροντρίγκεζ και Σκούρτης δημιούργησαν τη Newport Property Ventures, μία εταιρεία ακινήτων, όπου ο αστέρας των Yankees έβαλε το 95%, ενώ συμφώνησαν ο Σκούρτης να λάβει ένα 5%, λόγω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του και ένα 3% στην πορεία από τις πωλήσεις. Μέχρι το 2008 η εταιρεία εκτινάχθηκε σε ανάπτυξη χάρη στις συμβουλές και τις επιλογές του Σκούρτη και μετρούσε 5.000 διαμερίσματα, οικόπεδα και άλλα ακίνητα χτίζοντας μια αυτοκρατορία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την αγωγή.

Μάλιστα, η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν τέτοια ώστε τράβηξε την προσοχή του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος, κατά την αγωγή πάντα, επαίνεσε τις επιλογές τους και τον τρόπο που διαχειρίζονταν την εταιρεία. Το 2005 ο A-Rod έπεισε τον Σκούρτη να αναβάλει την ανάληψη του 3%, ώστε η επιχείρηση να διατηρήσει τη ρευστότητά της και πλέον ο Σκούρτης υποστηρίζει πως μόνο αυτή η κίνηση του κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα πάντα με την αγωγή, «μέσα σε λίγους μήνες μετά την κατάθεση του διαζυγίου, ένας συνεργάτης του Ροντρίγκεζ ζήτησε από τον Σκούρτη να εγκαταλείψει το γραφείο των ακινήτων τους και οι εταίροι του ανέλαβαν την ευθύνη λειτουργίας της επιχείρησης». Είχε, ωστόσο, αρχίσει ο Ροντρίγκεζ ήδη, όπως ισχυρίζεται ο Σκούρτης, να τον αποκόβει από τεράστια κέρδη, αφαιρώντας το όνομά του από τις μεμονωμένες εταιρείες LLC που είχαν δημιουργήσει για τη διαχείριση και εκμετάλλευση κάθε έργου ξεχωριστά, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Πέραν των όσων κατηγορεί ο Σκούρτης τον A-Rod, του ζητά αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μύθος του μπέιζμπολ αρνείται όλες τις κατηγορίες, ωστόσο σε περίπτωση που φτάσουν σε δίκη και καταδικαστεί για τους ισχυρισμούς του Σκούρτη, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ως 30 χρόνια φυλάκισης, ενώ αν καταδικαστεί και για εκβιασμό, θα κληθεί να καταβάλει ένα τεράστιο κομμάτι της περιουσίας του ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο του νόμου για τους οργανισμούς Racketeer Influenced and Corrupt Organisations (RICO).

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time