Εύχομαι να έχετε καλή διάθεση και να είστε καλά! Και εκεί που κάθομαι και κάνω την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου, βλέπω τις βαθιές γραμμές έκφρασης του μετώπου μου και σκέφτομαι πως πρέπει να μιλήσουμε για τη Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως, το μπότοξ!

Πρόκειται για μια θεραπεία αντιγήρανσης η οποία μας προσφέρει λαμπερό και νεανικό δέρμα, χωρίς σημάδια έκφρασης, και τηρεί την υπόσχεση που δίνει σε μία μόνο συνεδρία ανώδυνα και αποτελεσματικά. Επίσης, μειώνει τη σύσπαση των μυών που προκαλεί τις ρυτίδες. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως πρόληψη της δημιουργίας ρυτίδων, αφού όσο ο μυς δεν συσπάται, οι ρυτίδες δεν επιδεινώνονται για όσο διάστημα διαρκεί η δράση του.

Πώς λειτουργεί;

To μπότοξ λειτουργεί μπλοκάροντας προσωρινά τη μετάβαση των ερεθισμάτων από τα νεύρα προς τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες, επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν. Οι φυσιολογικές εκφράσεις δεν επηρεάζονται.

Πώς γίνεται η θεραπεία: Mε τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας, ο πλαστικός εγχέει μικρές ποσότητες του σκευάσματος μπότοξ. Η έγχυση γίνεται σε διάφορα σημεία, όπως μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, γύρω από τα μάτια κ.α.

Τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή του μπότοξ είναι τα εξής:

· Χρήση μόνο πιστοποιημένων σκευασμάτων μπότοξ.

· Ποιότητα υλικού που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός.

· Πρέπει να γίνει φυσιολογική αραίωση του σκευάσματος, ώστε να έχει την επιθυμητή διάρκεια.

· Για να διατηρηθεί η φυσική εκφραστικότητα του προσώπου, πρέπει ο πλαστικός μας χειρουργός να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου θα γίνει η εφαρμογή.

Πότε θα δούμε αποτελέσματα; Το αρχικό αποτέλεσμα γίνεται εμφανές έπειτα από τρεις έως πέντε μέρες και ολοκληρώνεται σταδιακά μετά την πρώτη εβδομάδα.

Πόσο διαρκεί; Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι από τέσσερις έως έξι μήνες. Βέβαια, εδώ να πω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Επίπεδο πόνου: Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ιδιαίτερος πόνος, η ενόχληση είναι ελάχιστη και σύντομη. Γενικότερα, ο χρόνος θεραπείας διαρκεί δέκα έως δεκαπέντε λεπτά.

Παρενέργειες: Θα έλεγα ότι είναι σπάνιες. Εγώ προσωπικά, μιλώντας και με αρκετές φίλες μου, αλλά και με την αισθητικό-δερματολόγο μου, έχω καταλάβει ότι μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο δέρμα στην περιοχή όπου έγιναν οι ενέσεις, όπως μπορεί να προκληθεί και ήπιος πονοκέφαλος. Αλλά όλα αυτά υποχωρούν μέσα σε 24-48 ώρες.

Τι απαγορεύεται μετά το μπότοξ:

1. Μασάζ, άσκηση πίεσης και τρίψιμο στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία, για να αποφευχθεί η μεταφορά του υλικού σε άλλες περιοχές.

2. Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία στο πρόσωπό σας (σεσουάρ, σάουνα, άσκηση κ.ά.), καθώς η ζέστη περιορίζει την αποτελεσματικότητα του μπότοξ.

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες:

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί κι εγώ, όπως και οι φίλες μου, αλλά και πολλοί άνθρωποι με τους οποίους συζητάω, αν θα μπορούσα να συνδυάσω οποιαδήποτε άλλη μη επεμβατική θεραπεία με μπότοξ, όταν επισκεφθώ τον πλαστικό μου χειρουργό.

Η ουσία αυτή συνδυάζεται με όλες τις μη επεμβατικές θεραπείες και σε μία συνεδρία ο ασθενής μπορεί να κάνει ακόμα μία επεμβατική θεραπεία, όπως:

. Υαλουρονικό οξύ

. Μεσοθεραπεία

. Peeling (πίλινγκ}

. Νήματα προσώπου

. Θεραπείες λέιζερ στο πρόσωπο

Κορίτσια, νόμος: Εμπιστευόμαστε έμπειρους γιατρούς, όπως επίσης και έμπειρους αισθητικούς.

Αν δεν συνεχίσω τις θεραπείες με μπότοξ, τι θα συμβεί στο δέρμα μου; Αν δεν συνεχίσετε τις θεραπείες, οι ρυτίδες και οι γραμμές σταδιακά θα επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν από τη θεραπεία.

Επίσης, εδώ θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στο εξής: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε Botox και Dysport: Καμία, θα σας απαντήσω! Πρόκειται για την ίδια ακριβώς δραστική ουσία, αλλά για σκευάσματα διαφορετικών φαρμακευτικών εταιρειών. Το Botox είναι προϊόν της Alegra, ενώ το Dysport της Ispen. Επίσης, και τα δύο είναι εδώ και χρόνια πιστοποιημένα για διάφορες ιατρικές θεραπείες, όπως και για ασφαλή χρήση στον τομέα της δερματολογίας.
Έτσι, λοιπόν, φίλες μου, με χαρά θα περιμένω τις ερωτήσεις σας και τις απορίες σας στο woman@ontime-news.gr.

Θα ευχηθώ ένα όμορφο και υπέροχο Σαββατοκύριακο και μέχρι το επόμενο μια συμβουλή: Αν θες να πετύχεις σε κάτι, κάνε τη διαφορά….. Να είσαι ο εαυτός σου