ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο φρέσκο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλιά σταφίδες
1 κουταλιά κουκουνάρι ή καρύδια ή αμύγδαλα
1 κουταλιά κονιάκ ή ρούμι
2 και ¼ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή ίδια ποσότητα αλεύρι με 1 κουταλάκι σόδα
4 μήλα ξεφλουδισμένα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (χώρια)
1 κουταλάκι κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Βάζουμε το βούτυρο το ½ φλυτζάνι ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα στο μίξερ και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μισό μείγμα.

Στραγγίζουμε τις σταφίδες .Καβουρδίζουμε λίγο το κουκουνάρι ή τα καρύδια ή τα αμύγδαλα. Περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα προσθέτουμε στο ταψί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη , τις σταφίδες και τα κουκουνάρια από πάνω τους και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 35’-40’ σε μέτριο φούρνο και όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

πηγή:tastyday.gr